Ministry of Finance
All States choose Option-1 to meet the GST implementation shortfall
05 DEC 2020 8:49AM by PIB Delhi
• Jharkhand has become the latest State to go for Option-1
• Jharkhand will get Rs. 1,689 crore through special borrowing window to meet the GST implementation shortfall
• Permission to raise additional Rs. 1,765 crore through borrowings also issued to Jharkhand
All the 28 States and 3 Union Territories with legislature have decided to go for Option-1 to meet the revenue shortfall arising out of the GST implementation. Jharkhand, the only remaining State, has now communicated its acceptance of Option-1. All the 3 Union Territories with Legislative Assembly who are members of the GST council have already decided in favour of Option-1.
The Government of India has set up a special borrowing window for the States & Union Territories who choose Option-1 to borrow the amount of shortfall arising out of GST implementation. The window has been operationalised since 23rd October, 2020 and the Government of India has already borrowed an amount of Rs.30,000 crore on behalf of the States in five instalments and passed it on to the States and Union Territories, who chose Option-1. Now the State of Jharkhand will also receive funds raised through this window starting from the next round of borrowing. The next instalment of Rs.6,000 crore will be released to the States/UTs on 7th December, 2020.
Under the terms of Option-1, besides getting the facility of a special window for borrowings to meet the shortfall arising out of GST implementation, the States are also entitled to get unconditional permission to borrow the final instalment of 0.50% of Gross State Domestic Product (GSDP) out of the 2% additional borrowings permitted by the Government of India, under Atma Nirbhar Abhiyaan on 17th May, 2020. This is over and above the Special Window of Rs.1.1 lakh crore. On receipt of the choice of Option-1, the Government of India has granted additional borrowing permission of Rs.1,765 crore to the State Government of Jharkhand (0.50 % of Jharkhand’s GSDP).
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 04.12.2020
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
804.15
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
346.12
4
Bihar
3231
1358.54
5
Chhattisgarh #
1792
0.00
6
Goa
446
292.20
7
Gujarat
8704
3208.80
8
Haryana
4293
1514.40
9
Himachal Pradesh
877
597.47
10
Jharkhand#
1765
0.00
11
Karnataka
9018
4317.39
12
Kerala
4,522
328.20
13
Madhya Pradesh
4746
1580.51
14
Maharashtra
15394
4167.99
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
38.89
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
1329.97
20
Punjab
3033
475.80
21
Rajasthan
5462
907.12
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
2171.90
24
Telangana
5017
299.88
25
Tripura
297
78.90
26
Uttar Pradesh
9703
2090.21
27
Uttarakhand
1405
806.10
28
West Bengal
6787
252.22
Total (A):
106830
26966.76
1
Delhi
Not applicable
2040.77
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
790.53
3
Puducherry
Not applicable
201.94
Total (B):
Not applicable
3033.24
Grand Total (A+B)
106830
30000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap
# Funds will be released starting after next round of borrowing.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসন সোর্তফোল অসি থেংননবা রাজ্য পুম্নমক্না ওপ্সন-১ খনখ্রে
05 DEC 2020 8:49AM by PIB Imphal
- ঝর্খন্দনা ওপ্সন-১গীদমক চংশিনখিবা খ্বাইদগী ইনৌ নৌবা রাজ্য ওইরে
- জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসন সোর্তফোল অসি থেংননবা স্পিসিয়েল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুৎথাংদা ঝর্খন্দনা লুপা কোতি ১,৬৮৯ ফংলগনি
- অহেনবা ওইনা বোরোৱিংগী খুৎথাংদা লুপা কোতি ১,৭৬৫ য়ৌনা ঝর্খন্দদা থাদনবা অয়াবা পীখ্রে
জি.এস.তি. চৎনরকপা অসিনা মরম ওইরগা থোক্লক্লিবা রিভিন্যু সোর্তফোল অসি থেংননবা লেজিস্লেচর য়াওবা রাজ্য ২৮ অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩মক ওপ্সন-১গীদমক চংশিন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে৷ রাজ্য ময়ামগী মরক্তা লৈহৌরিবা ঝর্খন্দ রাজ্যসু ওপ্সন-১গীমক চংশিল্লগনি হায়না হৌজিক্তি ফোংদোকখ্রে৷ জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বরশিং ওইদুনা লেজিস্লেতিব এসেমব্লী লৈরিবা য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩মক ওপ্সন-১গীদমক চংশিন্নবা মাংজৌননা খন্নখ্রে৷
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসন অসিনা মরম ওইরগা থোক্লক্লিবা সোর্তফোলগী শেনফম অদু লৌনবা ওপ্সন-১ খনখ্রিবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা স্পিসিয়েল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা ভারত সরকার অসিনা শেমখ্রে৷ ৱিন্দো অসি ২০২০গী ওক্তোবর তাং ২৩দগী চৎনদুনা লাক্লি অমসুং ভারত সরকার অসিনা মাংজৌননা রাজ্যশিং অসিগী মহুৎ শিন্দুনা ইন্তোলমেন্ত ৫দা লুপা কোতি ৩০,০০০গী শেনফম লৌখ্রে অমসুং শেনফমশিং অদু ওপ্সন-১ খল্লিবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিদা খুৎশিন্নখ্রে৷ হৌজিক্তি ঝর্খন্দ রাজ্য অসিসু ৱিন্দো অসিগী মতেংদগী বোরোৱিংগী মথংগী রাউন্দগী হৌদুনা ফন্দশিং ফংলগনি৷ লুপা কোতি ৬,০০০কী মথংগী ইন্সতোলমেন্ত অদুসু ২০২০গী দিসেম্বর ৭তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা থাদোক্লগনি৷
ওপ্সন-১গী তর্মশিং অসিগী মখাদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসন অসিনা মরম ওইরগা থোক্লক্লিবা সোর্তফোল অসি থেংননবা বোরোৱিংশিংগীদমক স্পিসিয়েল ৱিন্দো অমগী ফেসিলিতী ফংহনবা অসিগী মথক্তা ভারত সরকার অসিনা অয়াবা পীরিবা ২% এদিস্নেল বোরোৱিংশিং অসিগী মনুংদা গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রদক্ত(জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গী অরোইবা ইন্সতোলমেন্ত অদু অত্ম নির্ভর অভিয়ানগী মখাদা লৌননবা রাজ্যশিং অসিদা ২০২০গী মেগী তাং ১৭তা খঙহনখ্রে৷ মসি লুপা কোতি লাখ ১.১গী স্পিসিয়েস ৱিন্দো অসিগী মথক্তনি৷ ওপ্সন-১গী চোইস অসি হেক ফংবগা ভারত সরকার অসিনা ঝর্খন্দগী রাজ্য সরকারদা লুপা কোতি ১,৭৬৫গী ওইবা এদিস্নেল বোরোৱিংগী অয়াবা পীখ্রে(ঝর্খন্দ জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০ % )৷
হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ২৮ অসিদা থাদরিবা এদিস্নেল বোরোৱিংগী শেনফম অমসুং রাজ্য অমসুং তেরিতোরীশিং অসিদা স্পিসিয়েল ৱিন্দোগী মতেংদগী থাদরিবা ফন্দশিং অদু মখাদা পীরি৷
জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী চাংদা রাজ্যশিংগী ওইবা এদিস্নেল বোরোৱিং অমসুং রাজ্যশিং অসিদা ০৪.১২.২০২০ফাওবগী মনুংদা রাজ্যশিং/য়ু.তু.শিং অসিদা স্পিসিয়েল ৱিন্দোগী খুৎথাংদা ফংহনখিবা ফন্দগী শেনফম
(লুপা কোতিদা পীরি)
এস. নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি. মমিং
রাজ্যশিংদা লৈহল্লিবা চাদা ০.৫০গী এদিস্নেল বোরোৱিং
রাজ্যশিং/য়ু.তু.শিং অসিদা স্পিসিয়েল ৱিন্দোগী খুৎথাংদা ফংহনখিবা ফন্দগী শেনফম
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
৮০৪.১৫
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৩৪৬.১২
৪
বিহার
৩২৩১
১৩৫৮.৫৪
৫
ছত্তিশগর #
১৭৯২
০.০০
৬
গোৱা
৪৪৬
২৯২.২০
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৩২০৮.৮০
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
১৫১৪.৪০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
৫৯৭.৪৭
১০
ঝর্খন্দ#
১৭৬৫
০.০০
১১
কর্নতকা
৯০১৮
৪৩১৭.৩৯
১২
কেরলা
৪,৫২২
৩২৮.২০
১৩
মধ্য প্রদেশ
৪৭৪৬
১৫৮০.৫১
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৪১৬৭.৯৯
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘলয়
১৯৪
৩৮.৮৯
১৭
মিজোরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
১৩২৯.৯৭
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৪৭৫.৮০
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
৯০৭.১২
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিল নাদু
৯৬২৭
২১৭১.৯০
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
২৯৯.৮৮
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
৭৮.৯০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
২০৯০.২১
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
৮০৬.১০
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৭৮৭
২৫২.২২
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
২৬৯৬৬.৭৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
২০৪০.৭৭
২
জম্মু অমসুং কশ্মীর
এপ্লিকেবল ওইদে
৭৯০.৫৩
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
২০১.৯৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৩০৩৩.২৪
অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৩০০০০.০০
* হায়রিবা রাজ্যশিং অসি ‘নিল’জি.এস.তি. কমপেন্সেসন গেপ লৈ
# ফন্দশিং অসি বোরোৱিংগী মথংগী রাউন্দগী থাদোকপা হৌরগনি