Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal and Shri Shripad Yasso Naik review the current status of AYUSH Trade and Industries in the country
Standardization, codification and quality monitoring of AYUSH products and services can help in gaining the confidence of the global market and the people: Shri Goyal
04 DEC 2020 8:24PM by PIB Delhi
Minister of Commerce & Industry, Shri PiyushGoyaland Shri ShripadYassoNaik, Minister of State (I/C) for AYUSH today reviewed the current status of AYUSH industries of India via video conferencing.Senior Officers of the Ministry of AYUSH, Ministry of Commerce & Industry, representatives of Ayurvedic Associations and industry bodies also were present in the meeting.
In his address, Shri PiyushGoyal appreciated the work of Ministry of Ayush and the concerned industries for playing an important role in the trying times of COVID-19 and congratulated the AYUSH trade & industry bodies for making their presence felt through various immunity-boosting products and services in the fight against COVID-19.
Shri Goyal stressed on the need ofstandardization, codification and monitoring the quality of the AYUSH products and services, to gain the confidence of the global market and the people. He suggested coordinated efforts of the Ministry of Finance, Ministry of Commerce & Industry and Ministry of AYUSH for these activities.
Shri Goyal assured support to the AYUSH industries through Free Trade Agreements, by incorporating the beneficial provisions regarding free duty, market access etc. He also suggested taking public awareness measures for AYUSH products and service. The minister emphasized on exploring the boundless possibilities of the industry as it is a starry eyed business for the entrepreneurs for the world market.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা অয়ুশ ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং অসিগী হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসি শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং শ্রী শ্রীপদ য়াসো নাইকনা য়েংশিনখ্রে
অয়ুশ পোত্থোকশিং অমসুং সর্ভিসশিং স্তেন্দর্দাইজেসন, কোদিফিকেসন অমসুং ক্বালিতী য়েংশিনবা অসিনা গ্লোবেল মার্কেৎ অমসুং মীয়ামগী থাজবা হেঙ্গৎহনবদা মতেং পাংবা ঙমগনি: শ্রী গোয়ল
04 DEC 2020 8:24PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং অয়ুশকী রাজ্যগী মন্ত্রী (আই.সি.) শ্রী শ্রীপদ য়াসো নাইকনা ভারতী অয়ুশ ইন্দস্ত্রীশিংগী হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসি য়েংশিনখ্রে৷ অয়ুশ মন্ত্রালয়গী, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং, অয়ুর্বেদিক এসোসিয়েসনশিংগী অমসুং ইন্দস্ত্রী বোদীশিংগী রিপ্রজেন্তেতিবশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি৷
কোবিদ-১৯গী লুরবা মতম অসিদা অয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং মরী লৈনবা ইনদস্ত্রীশিং অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌদুনা পাংথোক্লিবা থবক অসিবু শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা থাগৎখ্রে অমসুং কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংনবা মতমদা তোঙান তোঙানবা ইম্ম্যুনিতী-বুস্তিং প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিসশিং ফংহনবা অসিগীদমক অয়ুশ ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী বোদীশিং অসিবু থাগৎখ্রে৷
গ্লোবেল মার্কেৎ অমসুং মীয়ামগী থাজবা হেঙ্গৎহন্নবা অয়ুশ পোত্থোকশিং অমসুং সর্ভিসশিং স্তেন্দর্দাইজেসন, কোদিফিকেসন অমসুং ক্বালিতী য়েংশিনবা তঙাই ফদে হায়না শ্রী গোয়লনা ফোংদোকখ্রে৷ হায়রিবা এক্তিবিতীশিং অসিগীদমক শেল-থুম মন্ত্রালয়, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয় অমসুং অয়ুশ মন্ত্রালয়না পুন্না হোৎনমিন্ননবা মহাক্না হায়খ্রে৷
ফ্রী দ্যুতী, মার্কেৎ এসেস্কী মতাংদা লৈরিবা বেনিফিসিয়েল প্রোভিজনশিং অসিদা মতেং পাংদুনা ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তশিংগী মতেংদগী অয়ুশ ইনদস্ত্রীশিংদা সপোর্ত পীগনি হায়না শ্রী গোয়লনা থাজবা পীখ্রে৷ মহাক্নসু অয়ুশ প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিস অসিগীদমক পব্লিক এৱেয়রনেস মিজরশিং পাংথোক্নবা হায়খ্রে৷ মসি মালেমগী মার্কেৎকী এন্তরপ্রিনরশিং অসিগীদমক স্তেরী আইদ ব্যুজিনেস অমা ওইবনা মরম ওইরগা ইন্দস্ত্রী অসিগী ওইথোকপা য়াবা তৌবা ঙম্বা অদু উৎথোক্নবা মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷