প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰতিষেধক বিকশিত কৰাৰ অভিযানৰে জড়িত তিনিটা গোটৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
30 NOV 2020 1:06PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰতিষেধক বিকশিত কৰা অভিযানৰে জড়িত থকা তিনিটা গোটৰে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে এক বাৰ্তালাপ অনুষ্ঠানত মিলিত হয়। ‘ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে অনুষ্ঠিত বাৰ্তালাপত অংশগ্ৰহণ কৰা গোট তিনিটা হ’ল ‘জেন্নোৱা বায়’ফাৰ্মাচিউটিকেল লিমিটেড, পুনে’, ‘বায়’ল’জিকেল ই লিমিটেড, হাইদৰাবাদ’ আৰু ‘ড০ ৰেড্ডী’জ লেবৰেটৰী লিমিটেড, হাইদৰাবাদ’।
ক’ভিড-১৯ চম্ভালিব পৰাকৈ প্ৰতিষেধক বিকশিত কৰাৰ বাবে প্ৰয়াস অব্যাহত ৰখাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিষ্ঠানকেইটাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ শলাগ লয়। আজিৰ বাৰ্তালাপত বিভিন্ন মঞ্চৰ প্ৰতিষেধক প্ৰস্তুত সম্পৰ্কীয় সম্ভাৱনীয়তা সন্দৰ্ভত বিস্তৃত আলোচনা কৰা হয়।
আলোচনাকালত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় নিয়ামক প্ৰক্ৰিয়া সন্দৰ্ভত পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰিবলৈও প্ৰতিষ্ঠানসমূহক আহ্বান জনায়। তেওঁ সৰ্ব সাধাৰণ ৰাইজে সহজে বুজিব পৰাকৈ সৰল ভাষাৰে প্ৰতিষেধকৰ বিষয়ে আৰু ইয়াৰ আনুষংগিক প্ৰসংগসমূহৰ তথ্য-পাতি অৱগত কৰোৱাৰ ব্যৱস্থা কৰিবলৈ অতিৰিক্ত ভাবে প্ৰয়াস কৰাৰ বাবেও সংশ্লিষ্ট প্ৰতিষ্ঠানসমূহক পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়। প্ৰতিষেধকৰ বিতৰণ, পৰিবহণ আৰু অন্যান্য যাৱতীয় বিষয়সমূহৰ সন্দৰ্ভতো আলোচনা কৰা হয়।
প্ৰতিষেধকৰ প্ৰস্তুতিৰে জড়িত কেউটা প্ৰতিষ্ঠানে ব্যৱহাৰিক পৰীক্ষণৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত থকা প্ৰতিষেধকৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক বিস্তৃত তথ্য প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে আগন্তুক বৰ্ষৰ প্ৰথম ভাগতে সুফল লাভ কৰিব পৰা যাব বুলি অভিমত প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰতিষেধকৰ বিকাশক-উত্পাদকসকলৰে জড়িত সকলো বিভাগকে সহযোগিতাৰে কাম কৰি দেশৰ লগতে পৃথিৱীৰ সমগ্ৰ মানৱ জাতিক সেৱা আগবঢ়াব পৰাকৈ প্ৰতিষেধক উত্পাদনত অৰিহণা আগবঢ়াবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।

Prime Minister's Office
PM interacts with three teams working on developing & manufacturing COVID-19 vaccine
30 NOV 2020 1:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister on Monday had virtual meetings with 3 teams working on developing & manufacturing vaccine for COVID-19. These teams were from Gennova Biopharmaceuticals Ltd Pune, Biological E Ltd Hyderabad and Dr. Reddys Laboratories Ltd Hyderabad.
The PM appreciated the efforts being taken by the scientists in these companies to come out with a vaccine solution to tackle COVID-19. The potential of various platforms for vaccine development was also discussed.
PM also asked the companies to come out with their suggestions and ideas regarding the regulatory processes and related matters. He also suggested that they should take extra efforts to inform the general public in simple language about the vaccine and related matters such as its efficacy etc. Matters relating to logistics, transport, cold chain etc in respect of delivering the vaccines were also discussed.
All the vaccine candidates discussed are at different stages of trials and detailed data and results are expected early next year onwards.
The PM advised all the departments concerned to engage with the manufacturers and seek to resolve matters so that the efforts by these companies bear fruit in order to serve the needs of the country and the entire world.