প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কোবিদ-১৯ বেক্সিন পুথোক্নবা অমসুং শানবা থবক তৌরিবা তীম অহুমগা ৱারী শাখ্রে
30 NOV 2020 1:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা নিংথৌকাবা নুমিৎতা কোবিদ-১৯ বেক্সিন পুথোক্নবা অমসুং শানবা থবক তৌরিবা তীম অহুমগা লোইননা ভর্চ্যুএলগী মীফম পাঙথোকখ্রে। তীমশিং অদু জেন্নোবা বাইফার্মাকোতিকেল্স লিমিতেদ পুনে, বাইওলোজিকেল ই লিমিতেদ হাইদ্রবাদ অমসুং দা. রেদীস লেবোরেতোরীস লিমিতেদ হাইদ্রবাদতগী ওইখি।
কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা বেক্সিনগী সোলুসন অমা অমা পুথোক্নবা কম্পনীশিং অসিগী সাইন্তিস্তশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অসিগীদমক পি.এম.না থাগৎপা ফোঙদোকখি। বেক্সিন পুথোকপগী তোঙান তোঙানবা প্লেৎফোর্মশিংনা তৌবা ঙম্বা অদুসু খন্নখি।
পি.এম.না কম্পনীশিং অদুদা রিগুলেতরী প্রোসেসশিং অমসুং মরী লৈনবা হিরমশিংগী মতাংদা মখোয়গী সজেসনশিং অমসুং ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোরক্নবসু হায়খি। মখোয়না বেক্সিনগী অমদি ইফিকাসী অসিনচিংবা মরী লৈনবা হিরমশিংগী মাংদা অরায়বা লোলদা মীচম প্রজাদা খঙহন্নবা অহেনবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবসু মহাক্না ৱাখল্লোন ফোঙদোকখি। বেক্সিন ফংহনবগা মরী লৈনবা লোজিস্তিক্স, ত্রান্সপোর্ত, কোল্দ চেন অসিনচিংবা হিরমশিংবু খন্নখি।
খন্নখিবা বেক্সিন কন্দিদেৎ পুম্নমক ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিংদা লৈরি অমসুং অকুপ্পা মরোল য়াওবা দেতে অমসুং রিজল্তশিং মথং চহিগী অঙনবা শরুক্তা ফংলবা য়াই।
লৈবাক অসিগী অমদি মালেম পুম্বগী তঙাই ফদবা অসি ফংহন্নবা কম্পনীশিংনা হোৎনরিবশিং অসি মহৈ য়ান্নবা মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিংনা মেন্যুফেকচররশিংগা লোইননা থবক তৌমিন্নবা অমসুং অৱাবা অসি কোকহন্নবা পি.এম.না য়াথং পীখি।

Prime Minister's Office
PM interacts with three teams working on developing & manufacturing COVID-19 vaccine
30 NOV 2020 1:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister on Monday had virtual meetings with 3 teams working on developing & manufacturing vaccine for COVID-19. These teams were from Gennova Biopharmaceuticals Ltd Pune, Biological E Ltd Hyderabad and Dr. Reddys Laboratories Ltd Hyderabad.
The PM appreciated the efforts being taken by the scientists in these companies to come out with a vaccine solution to tackle COVID-19. The potential of various platforms for vaccine development was also discussed.
PM also asked the companies to come out with their suggestions and ideas regarding the regulatory processes and related matters. He also suggested that they should take extra efforts to inform the general public in simple language about the vaccine and related matters such as its efficacy etc. Matters relating to logistics, transport, cold chain etc in respect of delivering the vaccines were also discussed.
All the vaccine candidates discussed are at different stages of trials and detailed data and results are expected early next year onwards.
The PM advised all the departments concerned to engage with the manufacturers and seek to resolve matters so that the efforts by these companies bear fruit in order to serve the needs of the country and the entire world.