নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
তি.ও.পি.এস. স্কিমদা পেরা এথলেতিক্স ৮ অমসুং মশান্না মখল মরী হাপচিনখ্রে
27 NOV 2020 4:57PM by PIB Imphal
নবেম্বর ২৬তা পাংথোকখিবা ৫০শুবা মিশিন ওলেম্পিক সেলগী ৫০শুবা মীফমদা, তোঙান তোঙানবা মশান্না পেরা এথলেতিক্স মরি, পেরা শুতিং, পেরা বেমিন্তন অমসুং পেরা তেবল তেনিস্তা পেরা এথলেতিস ৮ তার্গেৎ ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিমদা য়াওহন্নবগী ৱারেপ লৌখ্রে।
পেরা এথলেতিক্সঃ নুপাগী এফ.-৫২ ইভেন্ততা দিস্কস লংবা, ৱর্ল্দ চেম্পয়নশিপ্তা তোকয়ো পেরালিম্পিক্তা ক্বালিফাই ওইখ্রবা বিনোদ কুমারবু তি.ও.পি.এস. স্কিমদা য়াওহনখ্রে। নুপাগী হাইজম্প তি.-৬৪দা পেরালিম্পিক্তা ক্বালিফাই ওইখ্রবা প্রবীন কুমারসু স্কিম অসিদা য়াওহনখ্রে লোইননা নুপাগী এফ.-৫২ দিস্কস থ্রো ইভেন্ততা শরুক য়াখিবা অজিৎ কুমার পঞ্চলসু য়াওহনখ্রে।
নুপাগী শোৎ পুৎ এফ.৫৭দা শরুক য়াখিবা বিরেন্দ্র ধনকর অমসুং নুপীগী ৪০০ মীতর এফ.৪৭ ইভেন্ততা শরুক য়াখিবী জয়েন্তী বেহরাসু স্কিম অসিদা য়াওহনখ্রে।
পেরা বেদমিন্তনঃ হৌজিক হৌজিক পেরালিম্পিক্কী ক্বালিফায়িংদা রেঙ্ক নং ৫ তারিবী নুপীগী দবল পিয়র পরুল পরমার অমসুং পলক কোহলী (এস.এল.৩-এস.য়ু.৫)সু তি.ও.পি.এস. স্কিমদা য়াওহল্লে।
পেরা শুতিং: নুপীশিংগী মীতর ১০ এয়র পিস্তোল এস.ঐচ.-১ কম্পিতিসন্দা শরুক য়ারিবী রুবীনা ফ্রান্সিসপু তি.ও.পি.এস. স্কিমদা য়াওহল্লে মরমদি সিদ্ধার্থ বাবুনা নুপাগী মীতর ৫০ রাইফল প্রোন ইভেন্ততা শরুক য়ারি। সিদ্ধার্থ বাবু হান্না তোকয়ো পেরালেম্পিক্কীদমক্তা কোতাগী মফম ফংখ্রে। নুপাগী মীতর ১০ এয়র পিস্তোল এম.ঐচ.১ কম্পিতিসন্দা শরুক য়ারিবা দিপেন্দ্রবু স্কিম অসিদগী লৌথোকখ্রে।
পেরা তেবল তেনিসঃ দবল্যু.-ক্লাস ৪ ইভেন্ততা ৱর্ল্দ নং. ৪গী রেঙ্কতা লৈরিবা ভাবিনা পতেলবু তি.ও.পি.এস. স্কিমদা য়াওহনখ্রে। মহাক্না তোকিয়ো পেরালিম্পিক্কীদমক্তা কোতাগী মফম ফংখ্রে অমসুং মহাক পেরালিম্পিক্তা পেরা তেবল তেনিস্তা লৈবাক অসিগী মহুৎ শিনগদবা ভারতকী অহানবা নুপী শানরোই ওইরগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
8 Para athletes in four different sports included in TOPS scheme
27 NOV 2020 4:57PM by PIB Delhi
At the 50th meeting of the Mission Olympic Cell that was held on November 26, the decision to include 8 Para Athletes in four different sports Para Athletics, Para Shooting, Para Badminton and Para Table Tennis into the Target Olympic Podium Scheme was taken.
Para Athletics: Men’s Discus Thrower in F52 event Vinod Kumar who has qualified for the Tokyo Paralympics at the World Championships was included in the TOPS scheme. Praveen Kumar who has qualified for the Tokyo Paralympics in Men’s High Jump T64 was also included in the scheme as is Ajit Kumar Panchal who competes in the Men’s F52 Discus Throw event.
Virender Dhankar who competes in the Men’s Shot Put F57 event and Jayanti Behera who competes in theWomen’s 400m F47 event were excluded from the scheme.
Para Badminton: The Women’s Doubles Pair of Parul Parmar and Palak Kohli (SL3-SU5) who are currently ranked world number 5 in the Race to qualification for the Tokyo Paralympics have been inducted into the TOPS scheme.
Para Shooting: Rubina Francis who competes in the Women’s 10m Air Pistol SH1 event has been included in the TOPS scheme as has Siddharth Babu who competes in the Men’s 50m Rifle Prone event, Siddharth Babu has already attained a quota for the Tokyo Paralympics. Deepender who competes in the Men’s 10m Air Pistol SH1 event has been excluded from the scheme.
Para Table Tennis: Bhavina Patel who is ranked 8th in the world in the W-Class 4 event has been included in the TOPS scheme. She has earned a quota for the Tokyo Paralympics and will be the first Indian to represent the country in Para Table Tennis at the Paralympics.