কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
মন্ত্রী মন্দলনা দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং নেদরলেন্দগী বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্সকা (ভি.আর.সি.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অয়াবা পীখ্রে
25 NOV 2020 3:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখিবা মন্ত্রী মন্দলগী মীফমনা দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং নেদরলেন্দগী বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্সকা (ভি.আর.সি.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)দা খুৎয়েক পীননবা অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা নেদরলেন্দ অমসুং ভারতকী মরক্তা লৈরিবা একাউন্তিং, ফাইনান্সিএল অমসুং ওদিৎ নোলেজ বেজ অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমসুং চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি।
ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লালোং অমসুং পান্দমশিং:
1. আই.সি.এ.আই. অমসুং ভি.আর.সি.না নেদরলেন্দদা তেক্নিকেল ইভেন্তশিং, সেমিনারশিং, কনফরেন্সশিং পাংথোকপা অমসুং শিনবদা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি;
ii. মেম্বর মেনেজমেন্ত, প্রোফেস্নেল ইথিক্স, তেক্নিকেল রিসর্স, প্রোফেস্নেল এজুকেসন মখা চত্থবা; প্রোফেস্নে; একাউন্তেন্সী ত্রেনিং, এজুকেসন অমসুং একজামিনেসনশিং লোইননা একাউন্তেন্সী প্রোফেসনগী ইন্সতিত্যুস্নেল কেপাসিতী বিল্দিংগী লমদা কো-ওপরেসন লৈহন্নবা তৌবা;
iii. নেদরলেন্দগী একাউন্তিং, ফাইনান্স, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ওদিৎকী দোমেনশিংদা শোর্ত তর্ম প্রোফেস্নেল কোর্সশিং ফংহন্নবা তৌবা;
iv. মহৈরোয়শিং অমসুং ফেকল্তী একচেঞ্জ প্রোগ্রামশিংগী মওংদা পোতেন্সিএল লৈবা চাউখৎ থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ননবা তৌবা;
v. ভারত অমসুং নেদরলেন্দ অমদি মথৌ তারকপদা মালেমগী ওইবা একাউন্তেন্সী প্রোফেসনগা মরী লৈনবা অথিংবা লৈতবা ফংলিবা ই-পাউশিং সিয়র তৌবা।
কান্নবশিং:
লৈবাক অনোগী মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা থবক তৌমিন্নবনা ভারতকী চার্তর্দ একাউন্তেন্তশিংগী থবক্কী অচৌবা খুদোংচাবা ফংহনবদা অমসুং ভারত্তা চৎখিবা শেল চাউনা হল্লকহনবদসু মতেং পাংলগনি।
ইম্পেক্ত:
আই.সি.এ.আই.গী য়ুরোপিয়ন রিজন্দা মেম্বর ১৫০০গী মথক্তা লৈবা অকনবা মেম্বরশীপ বেজ অমনি অমসুং নেদরলেন্দদা মেম্বর ৮০মুক লৈ। ভি.আর.সি. নেদরলেন্দদা মতেং পীনবা এম.ও.য়ু. অসিগী ৱারোল অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিংদা কান্নবা পীরগনি অমসুং নেদরলেন্দদা প্রোফেস্নেলগী ওইবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা আই.সি.এ.আইগী মেম্বরশিংগী প্রোস্পেক্ততা অহেনবা থৌনা অমা হাপ্লগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
ইন্সতিত্যুত ওদ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি চার্তর্দ একুআন্তেন্তস এক্ত, ১৯৪৯গী মখাদা ভারত্তা চার্তর্দ একুআন্তেন্তসকী থবক্তা রিগুলেসন তৌনবা লিংখৎখিবা স্তেত্যুতরী বোদী অমনি। ১৯৮৮তা লিংখৎখিবা বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্স (ভি.আর.সি.) অসি মেনেজমেন্ত একাউন্তিং, ফাইনান্সিএল একাউন্তিং, ইন্তিগ্রেতেদ রিপোর্তিং, স্তেতেজিক কন্ত্রোল অমসুং রিস্ক মেনেজমেন্ত অমসুং কোর্পোরেৎ গবর্নেন্সতা সর্ভিসশিং পীরিবা ভোলুন্তরী প্রোফেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমনি।