ଔଦ୍ୟୋଗିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇସିଏଆଇ ଓ ଭିଆରସି ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ରକୁ କ୍ୟାବିନେଟର ଅନୁମୋଦନ
• ଭାରତ ଓ ହଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଂପର୍କ ଅଧିକ ନିବିଡ଼ ହେବ
25 NOV 2020 3:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଆଜି ଅନୁଷ୍ଠିତ କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ ଭାରତର ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟସ୍‌ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (ଆଇସିଏଆଇ) ଏବଂ ହଲାଣ୍ଡର ଭେରେନିଜିଙ୍ଗ ଭ୍ୟାନ ରେଜିଷ୍ଟରକଣ୍ଟ୍ରୋଲର୍ସ (ଭିଆରସି) ମଧ୍ୟରେ ଏକ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରକୁ ଅନୁମୋଦନ ମିଳିଛି ।
ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହେଲେ ଦୁଇଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଆର୍ଥିକ ହିସାବପତ୍ର ଓ ଅଡିଟ ଆଦି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ । ଉଭୟ ଦେଶ ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଜ୍ଞାନ ଓ ଉତ୍କର୍ଷ ପରସ୍ପର ମଧ୍ୟରେ ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ରୂପାୟନ ରଣନୀତି ଓ ଲକ୍ଷ୍ୟ
(1) ଆଇସିଏଆଇ ଓ ଭିଆରସି ମିଳିତଭାବେ ବୈଷୟିକ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡିକ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ଆଲୋଚନାଚକ୍ର, ସମ୍ମିଳନୀମାନ ଆୟୋଜନ କରିବେ ଏବଂ ଏ ସବୁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହଲାଣ୍ଡରେ ହିଁ କରାଯିବ ।
(2) ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସଦସ୍ୟ ପରିଚାଳନା, ବୃତ୍ତିଗତ ନୀତିନିୟମ, ବୈଷୟିକ ଗବେଷଣା, ବୃତ୍ତିଗତ ଶିକ୍ଷା, ବୃତ୍ତିଗତ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ ତାଲିମ, ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଶିକ୍ଷା ଓ ପରୀକ୍ଷା, ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଦକ୍ଷତା ନିର୍ମାଣ ଆଦି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯଥାସମ୍ଭବ ସହଯୋଗ ରକ୍ଷାକରି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ ।
(3) ଭାରତ ହଲାଣ୍ଡରେ ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବୃତ୍ତିଗତ ସ୍ୱଳ୍ପ ମିଆଦି ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନର ସୁବିଧା ଯୋଗାଇବ । ବିଶେଷକରି ଆକାଉଣ୍ଟିଂ, ଫାଇନାନ୍ସ, ଆଇଟି ଓ ଅଡିଟ ଆଦି ବିଷୟରେ ଏହି ସ୍ୱଳ୍ପ ମିଆଦି ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।
(4) ଉଭୟ ପକ୍ଷ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶିକ୍ଷକ ଏବଂ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ ।
(5) ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଦ୍ୱାରା ଉଭୟ ପକ୍ଷ ନିଜ ନିଜ ପାଖରେ ଥିବା ଏ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସୂଚନା ଓ ଜ୍ଞାନର ଅସୀମ ଆଦାନ ପ୍ରଦାନର ସୁବିଧା ପାଇବେ । ଆବଶ୍ୟକ ପଡିଲେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ବାହାରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସ୍ତରରେ ମଧ୍ୟ ଏଭଳି ସୁବିଧା ଉଭୟ ପକ୍ଷ ତୃତୀୟ ପକ୍ଷଙ୍କୁ ଯୋଗାଇ ଦେବେ ।
ଲାଭ
ଆକାଉଣ୍ଟିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦୁଇଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସହଯୋଗ ଦ୍ୱାରା ଭାରତୀୟ ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ନିଯୁକ୍ତି ସୁବିଧା ସୃଷ୍ଟି ହେବ । ସେମାନେ ହଲାଣ୍ଡରେ କାମ କରିବା ସହ ସେମାନେ ଭାରତକୁ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଅର୍ଥ ପଠାଇବାରେ ସମର୍ଥ ହେବେ ।
ପ୍ରଭାବ
ୟୁରୋପରେ ଆଇସିଏଆଇର ସଦସ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ବେଶ୍‌ ଭଲ । ସେଠାକାର ବିଭିନ୍ନ ଦେଶରେ ଏହି ସଂଗଠନର 1500ରୁ ଅଧିକ ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ହଲାଣ୍ଡରେ ଏମାନଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ 80ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଲା ହଲାଣ୍ଡର ଭିଆରସିକୁ ସହାୟତା ଯୋଗାଇବା । ଏହି ସହାୟତା ଫଳରେ ସେହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଥିବା ଆଇସିଏଆଇ ସଦସ୍ୟମାନେ ଉପକୃତ ହେବେ । ଏହା ମଧ୍ୟ ସୋମନଙ୍କୁ ହଲାଣ୍ଡରେ ବୃତ୍ତିଗତ ସୁଯୋଗ ଯୋଗାଇ ଦେବାରେ ସହାୟକ ହେବ ।
ଭିତ୍ତିଭୂମି
ଭାରତୀୟ ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ବା ଆଇସିଏଆଇ ଏକ ବୈଧାନିକ ସଂଗଠନ । 1949ରେ ପ୍ରଣୀତ ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟ ଆଇନ ଅନୁସାରେ ଏହି ସଂସ୍ଥା ଗଠିତ । ଏହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଲା ଭାରତୀୟ ଚାଟାର୍ଡ ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟମାନଙ୍କ ବୃତ୍ତିଗତ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା । ସେହିଭଳି ହଲାଣ୍ଡର ଭାରେନିଙ୍ଗିଙ୍ଗ ଭାନ ରେଜିଷ୍ଟରକଣ୍ଟ୍ରୋଲର୍ସ ବା ଭିଆରସି 1988ରେ ଗଠିତ । ଏହା ଆକାଉଣ୍ଟାଣ୍ଟ ବୃତ୍ତି ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଏକ ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀ ପେସାଦାର ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ । ଏହାର ସଦସ୍ୟମାନେ ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ, ଫାଇନାନ୍ସିଆଲ ଆକାଉଣ୍ଟିଂ, ଇଣ୍ଟିଗ୍ରେଟେଡ ରିପୋର୍ଟିଂ, ଷ୍ଟ୍ରାଟେଜି କଣ୍ଟ୍ରୋଲ, ରିସ୍କ ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ ଏବଂ କର୍ପୋରେଟ ଗଭର୍ଣ୍ଣାନ୍ସ ସଂପର୍କରେ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଆସୁଛନ୍ତି ।

Ministry of Corporate Affairs
Cabinet approves the Memorandum of Understanding between the Institute of Chartered Accountants of India(ICAI) and theVereniging van Registercontrollers(VRC), the Netherlands
25 NOV 2020 3:29PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the signing of the Memorandum of Understanding (MoU) between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and the Vereniging van Registercontrollers(VRC), the Netherlands.
The MoU would help instrengthening and development of the Accounting, Financial and Audit Knowledge Base between the Netherlands and India.
Implementation strategy and Targets:
1. ICAI and VRC will work together to hold and conduct Technical Events, Seminars,Conferences in the Netherlands;
2. To establish possible co-operation in respect of Member Management, ProfessionalEthics, Technical Research, Continuing Professional Education; ProfessionalAccountancy Training, Education and Examinations, as well as theInstitutionalCapacity Building of the Accountancy profession;
3. To offer short term professional courses in the domain of Accounting, Finance,Information Technology and Audit in the Netherlands;
4. To discuss potential emerging developments in form of Students and FacultyExchange programmes;
5. Share available unrestricted information concerning the accountancy profession inIndia and the Netherlands and internationally when required.
Benefits:
The engagement between the premier Institutes of both the countries would help to generate greater employment opportunities for Indian Chartered Accountants and also greater remittances back to India.
Impact:
ICAI has a strong membership base of over 1500 members in the European region and around 80 members in the Netherlands. The contemplated MoU, for providing assistance to VRC, the Netherlands, shall benefit the ICAl members in the region and would provide an additional impetus to prospects of the ICAI members to get professional opportunitiesin the Netherlands.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered Accountants in India. Vereniging van Registercontrollers (VRC), established in 1988, is a voluntary professional organization and members offer services in management accounting, financial accounting, integrated reporting, strategic control and risk management, and corporate governance.