শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা মেসর্স এম./এস. এশিয়া পেসিফিক পি.তি.ই. লিমিতেদনা মেসর্স এম./এস. তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রাইবেৎ লিমিতেদতা তৌবা লুপা করোর ২৪৮০.৯২গী এফ.দি.আই.দা অয়াবা পীখ্রে
25 NOV 2020 3:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক্স এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা মেসর্স তাতা তেলী সর্বিসেস লিমিতেদ (তি.তি.এস.এল.) অমসুং তাতা সন্স প্রাইবেৎ লিমিতেদ (তি.তি.এস.পি.এল.)না পুৎ ওপ্সন শিজিন্নবগী ফল ওইনা মেসর্স এম./এস. এশিয়া পেসিফিক পি.তি.ই. লিমিতেদনা মেসর্স এম./এস. তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রাইবেৎ লিমিতেদতা ইক্বীতী শিয়র কেপিতেল (মপুং ফানা দাইলুৎকী বেসিস্তা)গী ১২.৩২%গী এক্বুইসিসনগীদমক্তা এফ.দি.আই.গী পুখৎলকপা ৱাফমদা অয়াবা পীখ্রে।
মসি লুপা করোর ২৪৮০.৯২গী ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেসমেন্ত ওইগনি। অয়াবা অসিগা লোইননা, এম./এস. তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রাইবেৎ লিমিতেদ (এম./এস. ইন্দিয়া)দা মেসর্স এম./এস. এশিয়া পেসিফিক পি.তি.ই. (এম./এস. সিঙ্গাপুর)গী ক্যুমুলেতিব এফ.দি.আই. শেনবা চহি ২০১৮-১৯দগী ২০২০-২১ ফাওবা লুপা করোর ৫৪১৭.২ ওইগনি।
অকুপ্পা ৱারোলঃ
(i) মেসর্স এম./এস. তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রচর প্রাইবেৎ লিমিতেদ তেলিকোম ওপরেতরশিংবু তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর সর্বিসশিং ফংহন্নবা বিজিনেস্তা থবক পায়খৎলি।
(ii) কম্পনীনা ৮৬.৩৬% ফাওবগী এফ.দি.আই. অয়াবা পীরে অমসুং অয়াবা অসিগা লোইননা মসি হেনগৎতুনা ৯৮.৬৮% (মপুং ফানা দাইলুৎকী বেসিস্তা) ওইরগনি।
(iii) শেনবা চহি ২০২০-২১গী মতমদা এম./এস. এয়তিয়সিয় এশিয়া পেসিফিক পি.তি.ই. লিমিতেদনা মেসর্স এম./এস. তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রাইবেৎ লিমিতেদতা এফ.দি.আই. লুপা করোর ২৪৮০.৯২ তৌগনি অমসুং শেনবা চহি ২০১৮-১৯দা এফ.দি.আই. প্রপোজেল নং. ৪৮৫৪ অমসুং ৪৮৬০দা পীখিবা অয়াবা অদু পুন্না লুপা করোর ৫৪১৭.২ ওইগনি।
শাফুঃ
ভারত্তা ইনভেস্তমেন্তকী ইচেল অসিনা শেন্মিৎলোনগী খোংজেল হেনগৎহনগনি, লোইননা ইনোবেসনদা শাহৌ পীরগনি।
য়ুম্ফমঃ
তেলিকোম সর্বিস সেক্তরদা ১০০% ফাওবগী এফ.দি.আই.গী অয়াবা পীখ্রে, মসিদা ওতোমেতিক ওইবা মওংদা ৪৯% ফাওবা অমসুং ৪৯%গী মখাগী শরুকশিং সরকারগী থোংদগী ওইগনি অদুমওইনমক তেলিকোম দিপার্তমেন্ত (দি.ও.তি.)না মতম মতমগী মতুং ইন্না খঙহনবা লাইসেন্স অমসুং সেক্যুরিতীগা মরী লৈনবা কন্দিসনশিং লাইসেন্স হোল্দরশিং অমসুং ইনভেস্তরশিংনা ঙাক্কদবনি।
কম্পনীনা তেরিকোম দিপার্তমেন্তনা পীবা তোঙান তোঙানবা অয়াবশিংগী মতুং ইন্না তেলিকোম ওপরেতরশিংদা পেসিব তেলিকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর সর্বিসশিং ফংহন্নবগী বিজিনেস্তা থবক পায়খৎলি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves FDI of Rs. 2480.92 crore in M/s. ATC Telecom Infrastructure Private Limited by M/s. ATC Asia Pacific Pte. Ltd.
25 NOV 2020 3:35PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the FDI proposal no. 4930 for acquisition of 12.32% of the equity share capital (on a fully diluted basis) of M/s ATC Telecom Infrastructure Private Limited by M/s ATC Asia Pacific PTE Limited as a result of exercise of put option by M/s Tata Tele Services Limited (TTSL) and Tata Sons Private Limited (TSPL).
This would lead to foreign direct investment inflow of Rs. 2480.92 crore. With this approval the cumulative FDI of M/s ATC Asia Pacific PTE Limited (ATC Singapore) into ATC Telecom Infrastructure Private Limited (ATC India) will be Rs. 5417.2 crore in financial years 2018-19 to 2020-21.
Details:
1. M/s ATC Telecom Infrastructure Private Limited is engaged in the business of providing telecom infrastructure services to telecom operators.
2. The company has existing FDI approval up to 86.36 % and with this approval it will rise to 98.68% (on a fully diluted basis).
3. Foreign Direct Investment would be Rs. 2480.92 crore in M/s ATC Telecom Infrastructure Private Limited by M/s ATC Asia Pacific PTE Limited during FY 2020-2021 and cumulatively will be Rs. 5417.2 crore considering the approval granted in FDI proposal no. 4854 and 4860 in FY 2018-19.
Impact:
The inflow of foreign investment to India will spur economic growth; as well as foster innovation.
Background:
FDI up to 100% is allowed in Telecom Services Sector wherein 49% under automatic route and beyond 49% through government route subject to observance of licensing and security conditions by the licensee as well as investors as notified by the Department of Telecommunications (DoT) from time to time.
The Company is engaged in the business of providing passive telecom infrastructure services to telecom operators pursuant to various approvals granted to it by Department of Telecommunications.