আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
বে ওফ বেঙ্গলগী খানোংচুপতা শিৎলিবা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘নিভার’ – (তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী সমুদ্র খোংবানশিংদা সাইক্লোনগী চেকশিন ৱা – ওরেঞ্জ মেনেজ)
লাক্কদৌরিবা পুং ০৬কী মনুংদা মসি মখা তানা কনশিল্লক্তুনা হেন্না কনবা নোংলৈ –নুংশিৎ অমা ওইরকপা য়ানা লৈরি।
মসি নোংচুপ অৱাংনোংচুপরোমদা হুমজিল্লকপা য়ানা লৈ অমসুং তামিল নাদু অমদি পুদুচেরীগী সমুদ্র খোংবানগী করাইকল অমসুং মামল্লাপুরমগী মরক্তা পুদুচেরীরোমদা ২৫গী অহিং নোংয়াইদা অমসুং নবেম্বর ২৬, ২০২০কী অঙনবদা হেন্না কনবা নোংলৈ-নুংশিৎ ওইরক্তুনা নুংশিৎকী খোঙজেল অসি পুংদা কি.মি. ১২০-১৩০ শিৎলম্বদগী পুংদা কি.মি. ১৪৫ শিৎলকপা য়ানা লৈ।
নবেম্বর ২৫ ফাওবদা তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী (থাঞ্জাবুর, তিরুবরুর, নাগাপত্তিনম, কুদ্দলুর, চেন্নাই, কাঞ্চিপুরম, চেঙ্গলপত্তু, মাইলাদুথিরাই, অরিয়ালুর, পেরম্বালুর, কল্লাকুর্চি, বিল্লুপুরম, তিরুভন্নমালাই, পুদুচেরী অমসুং করাইকল জিলাশিং) সমুদ্র খোংবান অমসুং অৱাং থংবগী মনুং হঞ্জিনবা; ২৫দা অন্ধ্র প্রদেশকী নেল্লোর অমসুং চিতুর জিলাশিং অমসুং নবেম্বর ২৬, ২০২০দা রায়ালসীমা অমসুং খানোংপোক থংবা তেলঙ্গনাগী মফমশিংদা তোঙান্না য়াম্না অকনবা নোং চুরবা য়াই।
সমুদ্রগী ফীভম অসি বে ওফ বেঙ্গলগী খা নোংচুপ থংবা শরুকশিংদা য়াম্না হাই ওই অমসুং তামিল নাদু, পুদুচেরী, খা থংবা অন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্
25 NOV 2020 12:06PM by PIB Imphal
ইন্সিয়ন মেতিওরোলোজী দিপার্তমেন্ত, দিল্লীগী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্না: (আই.এস.তি. পুং ১১.৩০দা)
বে ওফ বেঙ্গলগী খানোংচুপতা শিৎলিবা অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ ‘নিভার’ অসি নোংচুপ-অৱাংনোংচুপ থংবদা হৌখিবা পুং তরুক অসিদা কি.মি.১১গী খোঙজেলদা হুমজিল্লক্লি অমসুং নবেম্বর ২৫,২০২০গী আই.এস.তি. পুং ০৮৩০দা কুদ্দালরগী নোংপোক-খা নোংপোকরোমদা কি.মি. ২৪০রোম, পুদুচেরীগী নোংপোক-খা নোংপোকরোমদা কি.মি. ২৫০রোম অমসুং চেন্নাইগী খা-খা নোংপোকরোমদা কি.মি. ৩০০রোমদা বে ওফ বেঙ্গলগী খা নোংচুপতা উংদুনা লৈখি। লাক্কদৌরিবা পুং ০৬কী মনুংদা মসি মখা তানা কনশিল্লক্তুনা হেন্না কনবা নোংলৈ –নুংশিৎ অমা ওইরকপা য়ানা লৈরি।
মসি নোংচুপ অৱাংনোংচুপরোমদা হুমজিল্লকপা য়ানা লৈ অমসুং তামিল নাদু অমদি পুদুচেরীগী সমুদ্র খোংবানগী করাইকল অমসুং মামল্লাপুরমগী মরক্তা পুদুচেরীরোমদা ২৫গী অহিং নোংয়াইদা অমসুং নবেম্বর ২৬, ২০২০কী অঙনবদা হেন্না কনবা নোংলৈ-নুংশিৎ ওইরক্তুনা নুংশিৎকী খোঙজেল অসি পুংদা কি.মি. ১২০-১৩০ শিৎলম্বদগী পুংদা কি.মি. ১৪৫ শিৎলকপা য়ানা লৈ।
মখাদা ফোরকাস্ত ত্রেক অমসুং অয়াংবগী মতাংদা পীরি:
তাং/মতম (আই.এস.তি.)
লৈরিবা ফিভম(লেতিচুদএন/ লোঙ্গীচুদই)
খ্বাইদগী য়াম্না নুংশিৎনা লৈমায়দা হুম্বগী অয়াংবা (পুংদা ওইবা কি.মি.)
নোংলৈ নুংশিৎনা লৈদুনা শিৎপগী কাংলুপ
২৫.১১.২০/০৮৩০
১০.৭/৮১.৭
১০৫-১১৫ য়াংনা শিৎলম্বদগী ১৩০ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ
২৫.১১.২০ /১১৩০
১১.০/৮১.৩
১১০-১২০ য়াংনা শিৎলম্বদগী ১৩৫ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
য়াম্না অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ
২৫.১১.২০ /১৭৩০
১১.৩/৮০.৭
১২০-১৩০ য়াংনা শিৎলম্বদগী ১৪৫ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
য়াম্না অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ
২৫.১১.২০ /২৩৩০
১১.৯/৮০.০
১২০-১৩০ য়াংনা শিৎলম্বদগী ১৪৫ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
য়াম্নাঅকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ
২৬.১১.২০ /০৫৩০
১২.৫/৭৯.৩
৯০-১০০ য়াংনা শিৎলম্বদগী ১১০ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
অকনবা নোংলৈ-নুংশিৎ
২৬.১১.২০ /১৭৩০
১৩.০/৭৮.৫
৫৫-৬৫ য়াংনা শিৎলম্বদগী ৭৫ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
দীপ দিপ্রেসসন
২৭.১১.২০ /০৫৩০
১৩.৮/৭৭.৫
৩৫-৪৫ য়াংনা শিৎলম্বদগী ৫৫ ফাওবা খঙশিৎ শিৎপা
দিপ্রেসসন
চেকশিন ৱাশিং:
(i) নোংজু
নবেম্বর ২৫ অমসুং ২৬তা তামিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং করাইকলগী সমুদ্র খোংবান অমসুং অৱাং থংবা হঞ্জিনবা মফমশিংদা, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং রায়ালাসীমাগী খা থংবা সমুদ্র খোংবান্দা অমসুং নবেম্বর ২৬, ২০২০দা তেলঙ্গনাগী খা-নোংপোক্তা নোং/অখাক অরাও য়াওরগা খরা খজিক্তগী কন্না ফাওবা চুরবা য়াই। নবেম্বর ২৫ ফাওবদা তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী (থাঞ্জাবুর, তিরুবরুর, নাগাপত্তিনম, কুদ্দলুর, চেন্নাই, কাঞ্চিপুরম, চেঙ্গলপত্তু, মাইলাদুথিরাই, অরিয়ালুর, পেরম্বালুর, কল্লাকুর্চি, বিল্লুপুরম, তিরুভন্নমালাই, পুদুচেরী অমসুং করাইকল জিলাশিং) সমুদ্র খোংবান অমসুং অৱাং থংবগী মনুং হঞ্জিনবা; ২৫দা অন্ধ্র প্রদেশকী নেল্লোর অমসুং চিতুর জিলাশিং অমসুং নবেম্বর ২৬, ২০২০দা রায়ালসীমা অমসুং খানোংপোক থংবা তেলঙ্গনাগী মফমশিংদা তোঙান্না য়াম্না অকনবা নোং চুরবা য়াই।
সব-দিবিজনশীং
নবেম্বর ২৫, ২০২০*
নবেম্বর ২৬, ২০২০*
নবেম্বর ২৭ , ২০২০*
অন্ধ্র প্রদেশকী খা থংবা সমুদ্র খোংবান
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা তোঙান্না অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি কা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা তোঙান্না অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি কা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
তামিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং করাইকলগী সমুদ্র খোংবান অমসুং মনুং হঞ্জিনবা মফমশিং
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা মফম খরদা অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি তোঙান্না লৈবা মফমশিংকা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা তোঙান্না অকনবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
কর্নাতকাগী খা থংবা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিং
তোঙান্না লৈবা মফমশিংদা অকনবা নোং চুবগা লোইননা মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা তোঙান্না অকনবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
রায়ালসীমা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি তোঙান্না লৈবা মফমশিংকা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা মফম খরদা অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি তোঙান্না লৈবা মফমশিংকা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
তেলঙ্গনা
মফম খরাদা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা অকনবদগী য়াম্না কনবা অমদি তেলঙ্গনাগী থা নোংপোক থংবা তোঙান্না লৈবা মফমশিংকা হেন্না কানবা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং চুবা
(ii) নুংশিৎকি চেকশিনৱা
· ওফ বেঙ্গলগী খা নোংপোক থংবদা নোং পুবা অকনবা নুংশিৎকী খোঙজেল অসি পুংদা কি.মি. ১০৫-১১৫তগী পুংদা কি.মি. ১৩০ ফাওবা শিৎলি। মসি মখা তানা হেনগৎলক্তুনা তাং ২৫গী নুমিৎয়ুংবদগী নবেম্বর ২৬কী অঙনবা ফাওবগী মনুংদা পুংদা কি.মি. ১২০-১৩০ শিৎতুনা পুংদা কি.মি. ১৪৫ য়ৌগনি।
· তামিল নাদু, পুদুচেরীগী অকোইবদা অমসুং খা থংবা অন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র খোংবান অমসুং গল্ফ ওফ মন্নারগী লোন্নবা মফমশিংদা নোং পুবা অকনবা নুংশিৎকী খোঙজেল অসি পুংদা কি.মি. ৫৫-৬৫তগী পুংদা কি.মি. ৪৭ ফাওবা য়ৌনা শিৎলি। মসি তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীকী সমদ্র মপালগী জিলাশিংদা অমদি অকোইবদা (নাগাপত্তিনম, করাইকল, মাইলাদুথিরাই, কুদ্দলুর, বিল্লুপরম অমসুং চেঙ্গলপত্তু) তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা পুংদা কি.মি. ১২০-১৩০দগী পুংদা কি.মি. ১৪৫ ফাওবা শিৎপা নোং পুবা অকনবা নুংশিৎ ওইরক্কনি অমসুং তিরুভরুর, কাঞ্চিপুরম, চেন্নাই, তিরুবল্লুর জিলাশিং অসিদা তাং ২৫গী নুমিৎয়ুংবদগী নবেম্বর ২৬, ২০২০গী অঙানবা ফাওবদা পুংদা কি.মি. ৮০-৯০দগী পুংদা কি.মি. ১০০ ফাওবা শিৎলবা য়াই।
· বে ওফ বেঙ্গলগী নোংচুপ ময়াই থংবগা লোন্নবা মফমশিং অমসুং খা থংবা অন্ধ্র প্রদেশকী অকোইবা (নেল্লোর অমসুং চিতুর জিলাশিং), গল্ফ ওফ মন্নার অমসুং তামিল নাদুগী খা থংবা সমুদ্র খোংবানগী জিলাশিংগী অকোইবদা তাং ২৫গী নুমিৎয়ুংবদগী নবেম্বর ২৬, ২০২০গী অঙানবা ফাওবদা পুংদা কি.মি. ৬৫-৭৫দগী পুংদা কি.মি. ৮৫ ফাওবা নোং পুবা অকনবা নোং শিৎলবা য়াই।
(iii) সমুদ্রগী ফীভম
· সমুদ্রগী ফীভম অসি বে ওফ বেঙ্গলগী খা নোংচুপ থংবা শরুকশিংদা য়াম্না হাই ওই অমসুং তামিল নাদু, পুদুচেরী, খা থংবা অন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র খোংবানশিং অমসুং গল্ফ ওফ মুন্নারগী অকোইবগী মফমশিংদা য়াম্না রফ ওইবদগী হাই ফাওবা ওই। মসি মে ১৯দা বে ওফ বেঙ্গলগী অৱাংথংবা শরুকশিং অমসুং অৱাংথংবা বে ওফ বেঙ্গলগী অকোয়বা মফমশিং অমসুং তাং ২৫গী নুমিৎয়ুংবদগী নবেম্বর ২৬, ২০২০গী অঙানবা ফাওবদা বে ওফ বেঙ্গলগী মখা নোংচুপ থংবা শরুকশিংদা য়াম্না হাই ওই অমসুং তামিল নাদু, পুদুচেরী সমুদ্র খোংবানশিংদা তপ্না-তপ্না ফেনোমিনেল ওইরক্কনি।
(iv) নোংলৈ নুংশিৎ হেনগৎলকপগী চেকশিন ৱা
· এস্ত্রোনোমিকেল তাইদকী মথক্তা মিতর ১-১.৫কী তাইদেল ৱেফনা তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী অৱাং থংবা সমুদ্র মপালগী জিলাশিংগী লেন্দফোল তৌগদবা মফমগী মনাক্তা লৈবা অনেম্বা মফমশিংদা থুমজিল্লবা য়াই।
(v) (a) তামিল নাদুগী নাগাপত্তিনম, মাইলাদুথিরাই, কু্দলুর, বিল্লাপুরম অমসুং বিল্লুপুরম অমসুং চেঙ্গলপত্তুগী জিলাশিং অমসুং করাইকল অমদি পুদুচেরীদা থোরকপা য়াবা অমাং অতা:
Ø ইগী য়ুমশিং মাং তাকহনবা/ কৎচা য়ুমশিং পাক শন্না অমাং অতা থোকহনবা। শেমজিন্দ্রবা পক্কাগী য়ুম খরা মাং তাকহনবা। অপাইবা পোশকশিংদগী চাওনা খুদোংথীবা নংবা য়াবা।
Ø পাৱর অমসুং কম্যুনিকেসন পোলশিং কোনবা/ফুকপা।
Ø কৎচা অমসুং পক্কা লম্বেলশিং চাউনা মাং তাকহনবা। এসকেপ রুৎশিং ঈশিং থুমজিনবা। রেলৱেজতা , মথক্তা পুরিবা পাৱর লাইনশিং অমসুং সিগ্নেলিং সিস্তেমশিং অকাইবা থোকপা।
Ø হৌরিবা মহৈ মরোংশিং পাকশন্না মাংহনবা, অশংবা য়ুবীশিং কেনবা অমসুং পাল্ম পাম্বীশিংগী মনা শেগায়বা। হৈনৌগুম্বা মনাপুংবা পাম্বীশিং হুমদোকপা।
Ø অপীকপা হীশিং, মশানা শাজবা হীশিং উচুক্তগী পাইথোকখিবা য়াই।
Ø উবা ঙম্বগী চাং হন্থগনি।
(b) তামিল নাদুগী তিরুবরুর, কাঞ্চিপুরম, চেন্নাই, তিরুবল্লোরগী জিলাশিং অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকা লোন্নবা মফমশিংদা থোরকপা য়াবা অমাং অতা:
Ø ইগী য়ুমশিং মাং তাকহনবা লোইননা য়ুমথকশিং পাইবা অমদি ফাজিন্দবা জিংখাশিং পাইথোকপগী ওইথোকপা লৈ।
Ø পাৱর অমসুং কম্যুনিকেসন লাইনশিংদা মাং তাকহনবা।
Ø কৎচা অমসুং পক্কা লম্বেলশিংদা মাং তাকহনবা। এসকেপ রুৎশিং ঈশিং থুমজিনবা।
Ø উগী মশা তেকপা, উ পাম্বীশিং ফুকপা। লফোই অমসুং অৱাথবী পাম্বীশিং, হোর্তিকলচর অমসুং মহৈ মরোংশিং অমসুং হৈরোলশিংদা চাউনা অমাং অতা থোকপা। অচৌবা উ মশা অকংবা পাইবা।
Ø সমুদ্র খোংবানগী মহৈ মরোংশিংদা চাউনা মাং তাকহনবা। লৈরাই নিংখাইবা/ সোল্ত পানশিংদা মাং তাকহনবা।
(vi) ঙামীশিংগী চেকশিনৱা & পাংথোক্কদবা থবকশিং:
Ø ঙা ফাবগী থবকশিং পুমলেপ লেপ্পা।
Ø সমুদ্র খোংবানগী মফমশিংদগী মী হোন্দোকপা। সমুদ্র খোংবানদা য়ুম শাদুনা লৈরিবশিং শাফগদবা মফমশিংদা হোংদোকপা।
Ø শোকহল্লবা মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিং য়ুমদগী মপান থোক্তবা।
Ø রেল, লম্বীগী অমসুং এয়র ত্রাফিক রিগুলেসন ৱারেপ লৌবা।
Ø মোতোর বোতশিং অমসুং অপীকপা জহাজশিং চৎথোক-চৎশিন তৌবা খুদোংথিনীংঙাই ওই।
অকক্নবা লোকেসনগী ফোর্কাস্ত অমসুং চেকশিন ৱাশিং য়েংনবা মোসম এপ, এগ্রোমেৎ এদভাইজরীগীদমক মেঘদুৎ এপ অমসিং মমিৎ খাকপগী চেকশিন ৱাগীদমক দাউনলোদ তৌবীয়ু।
www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in , www.mausam.imd.gov.inদা চংবীয়ু।
পি.দি.এফ. য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু।

Ministry of Earth Sciences
Severe Cyclonic Storm “NIVAR” over southwest Bay of Bengal—(Cyclone Warning for Tamilnadu and Puducherry coasts- Orange Message)
It is very likely to intensify further into a very severe cyclonic storm during next 06 hours
It is very likely to cross Tamil Nadu and Puducherry coasts between Karaikal and Mamallapuram around Puducherry during mid-night of 25th and early hours of 26th November 2020 as a very severe cyclonic storm with a wind speed of 120-130 kmph gusting to 145 kmph
Isolated extremely heavy rainfall activity also very likely over coastal & north interior Tamilnadu & Puducherry (Thanjavur, Tiruvarur, Nagapattinam, Cuddalore, Chennai, Kanchipuram, Chengalpattu, Myladuthirai, Ariyalur, Perambalur, Kallakurchi, Villupuram, Tiruvannamalai, Puducherry and Karaikal districts) during 25th; over Nellore and Chittoor districts of Andhra Pradesh on 25th and over Rayalaseema & southeast Telangana on 26th November, 2020
Sea condition is very high over Southwest Bay of Bengal and very rough to high along & off Tamil Nadu, Puducherry, south Andhra Pradesh coasts
Damage expected over Nagapattinam, Myladuthurai, Cuddalore, , Villupuram & Chengalpattu districts of Tamilnadu and Karaikal & Puducherry
Total suspension of fishing operations advised
IMD Advise: Mobilise evacuation from coastal areas. Coastal hutment dwellers to be moved to safer places.
25 NOV 2020 12:06PM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorology Department, Delhi: (at 11.30 Hrs IST)
The severe cyclonic storm NIVAR over southwest Bay of Bengal moved west-northwestwards with a speed of 11 kmph during past six hours and lay centred at 0830 hrs IST of 25th November, 2020 over southwest Bay of Bengal about 240 km east-southeast of Cuddalore, about 250 km east southeast of Puducherry and 300 km south southeast of Chennai. It is very likely to intensify further into a very severe cyclonic storm during next 06 hours.
It is very likely to move west northwestwards and cross Tamil Nadu and Puducherry coasts between Karaikal and Mamallapuram around Puducherry during mid-night of 25th and early hours of 26th November 2020 as a very severe cyclonic storm with a wind speed of 120-130 kmph gusting to 145 kmph.
Forecast track and intensity are given below:
Date/Time(IST)
Position
(Lat. 0N/ long. 0E)
Maximum sustained surface
wind speed (Kmph)
Category of cyclonic disturbance
25.11.20/0830
10.7/81.7
105-115 gusting to 130
Severe Cyclonic Storm
25.11.20/1130
11.0/81.3
110-120 gusting to 135
Very Severe Cyclonic Storm
25.11.20/1730
11.3/80.7
120-130 gusting to 145
Very Severe Cyclonic Storm
25.11.20/2330
11.9/80.0
120-130 gusting to 145
Very Severe Cyclonic Storm
26.11.20/0530
12.5/79.3
90-100 gusting to 110
Severe Cyclonic Storm
26.11.20/1730
13.0/78.5
55-65 gusting to 75
Deep Depression
27.11.20/0530
13.8/77.5
35-45 gusting to 55
Depression
Warnings:
(i) Rainfall
Fairly widespread to widespread rainfall/thunderstorm activity very likely over coastal and north interior Tamilnadu, Puducherry & Karaikal, south coastal Andhra Pradesh and Rayalaseema during 25th and 26th November and southeast Telangana during 26th November, 2020. Isolated extremely heavy rainfall activity also very likely over coastal & north interior Tamilnadu & Puducherry (Thanjavur, Tiruvarur, Nagapattinam, Cuddalore, Chennai, Kanchipuram, Chengalpattu, Myladuthirai, Ariyalur, Perambalur, Kallakurchi, Villupuram, Tiruvannamalai, Puducherry and Karaikal districts) during 25th; over Nellore and Chittoor districts of Andhra Pradesh on 25th and over Rayalaseema & southeast Telangana on 26th November, 2020.
Sub-Divisions
25 Nov 2020*
26 Nov 2020*
27 Nov 2020*
South Coastal Andhra Pradesh
Rainfall at most places with isolated heavy to very heavy and extremely heavy falls
Rainfall at most places with isolated heavy to very heavy and extremely heavy falls
Rainfall at many places
Coastal & North Interior Tamilnadu, Puducherry & Karaikal
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at a few places and extremely heavy falls at isolated places
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places
South Interior Karnataka
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places
Rayalaseema
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall with extremely heavy falls at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at a few places and extremely heavy falls at isolated places
Rainfall at many places
Telangana
Rainfall at a few places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall and extremely heavy falls at isolated places over southeast Telangana
Rainfall at many places
(ii) Wind warning
· Gale wind speed reaching 105-115 kmph gusting to 130 kmph is prevailing over Southwest Bay of Bengal. It would further increase becoming 120-130 kmph gusting to 145 kmph during afternoon of 25th to early hours of 26th November.
· Squally wind speed reaching 55-65 kmph gusting to 75 kmph is prevailing along & off Tamil Nadu, Puducherry and adjoining South Andhra Pradesh coast and over Gulf of Mannar. It will gradually increase and become gale wind speed reaching 120-130 kmph gusting to 145 kmph along & off coastal districts of north Tamil Nadu and Puducherry (Nagapattinam, Karaikal, Myladuthurai, Cuddalore, Puducherry, Villupuram & Chengalpattu) and 80-90 gusting to 100 kmph very likely over Tiruvarur, Kanchipuram, Chennai, Tiruvallur districts during afternoon of 25th to early hrs of 26th November, 2020.
· Gale wind speed reaching 65-75 kmph gusting to 85 kmph very likely over adjoining westcentral Bay of Bengal and along & off South Andhra Pradesh (Nellore & Chittoor districts), Gulf of Mannar and along and off south coastal districts of Tamil Nadu during afternoon of 25th to early hrs of 26th November, 2020.
(iii) Sea condition
· Sea condition is very high over Southwest Bay of Bengal and very rough to high along & off Tamil Nadu, Puducherry, south Andhra Pradesh coasts and over Gulf of Mannar. It would gradually become phenomenal over Southwest Bay of Bengal and along & off north Tamil Nadu, Puducherry coasts during afternoon of 25th to early hrs of 26th November, 2020.
(iv) Strom Surge Warning
· Tidal wave of about 1-1.5m height above the astronomical tide is very likely to inundate the low lying areas of north coastal districts of Tamilnadu & Puducherry near the place of landfall.
(v) (a) Damage expected over Nagapattinam, Myladuthurai, Cuddalore, , Villupuram & Chengalpattu districts of Tamilnadu and Karaikal & Puducherry:
Ø Total destruction of thatched houses/ extensive damage to kutcha houses. Some damage to old pucca houses. Potential threat from flying objects.
Ø Bending/ uprooting of power and communication poles.
Ø Major damage to Kutcha and and Pucca roads. Flooding of escape routes. Disruption of railways, overhead powerlines and signalling systems.
Ø Widespread damage to standing crops, plantations, orchards, falling of green coconuts and tearing of palm fronds. Blowing down of bushy trees like mango.
Ø Small boats, country crafts may get detached from moorings.
Ø Visibility severely affected.
(b) Damage expected over Tiruvarur, Kanchipuram, Chennai, Tiruvallaur districts of Tamilnadu and adjoining Andhra Pradesh:
Ø Damage to thatched houses/ huts with possibility of roof tops being blown off and unattached metal sheets may fly.
Ø Damage to power and communication lines.
Ø Damage to Kutcha and some damage to Pucca roads. Flooding of escape routes.
Ø Breaking of tree branches, uprooting of trees. Severe damage to banana and papaya trees, horticulture and crops & orchards. Large dead limbs blown from trees.
Ø Major damage to coastal crops. Damage to embankments/ salt pans.
(vi) Fishermen Warning & Action Suggested:
Ø Total suspension of fishing operations.
Ø Mobilise evacuation from coastal areas. Coastal hutment dwellers to be moved to safer places.
Ø People in affected areas to remain in safe places and indoors.
Ø Judicious regulation of rail, road and air traffic.
Ø Movement in motor boats and small ships unsafe.
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.
For details kindly visit www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in , www.mausam.imd.gov.in
Click here to see PDF