মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি.না বারানসীদা খাদী এগজিবিসন হৌদোকখ্রে; কশ্মীরগী অৱাংবা মফমগী খোইহি অমসুং উত্তরাখন্দগী শামতুগী ফি-রোলনা পুক্নীং চিংশনখ্রে
22 NOV 2020 4:54PM by PIB Imphal
খাদী অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রিজ কমিসন (কে.ভি.আই.সি.)গী মায়কৈদগী বারানসীদা পাংথোকপা অখন্নবা খাদী এগজিবিসন্দা অফবা মখলগী খাদীগী পোৎথোকশিং পুথোকখ্রে মদুগী মনুংদা কশ্মীরগী অৱাংবা মফমগী খোইহি অমসুং উত্তরাখন্দগী শামতুগী ফি-রোল অমসুং মনা-মশিংগী হিদাক্কী মতাংদা শোন্নখ্রে। এগজিবিসন অসি ঙসি কে.ভি.আই.সি.গী চিয়রমেন শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনানা হৌদোকখি। উত্তর প্রদেশ, জম্মু-কশ্মীর, নোংচুপ বেঙ্গল, উত্তরাখন্দ, বিহার, ঝারখন্দ, রাজস্থান অমসুং পঞ্জাবতগী লাকপা খুৎহৈবা কয়ানা স্তোল ৯০দগী হেন্না হাংলি। মসি কোবিদ-১৯গী মতুংদা পাংথোকপা কে.ভি.আই.সি.গী অনিশুবা এগজিবিসন্নি। এগজিবিসন অসি মথংগী নুমিৎ ১৫ (নবেম্বর ২২ – দিসেম্বর ৭) ফাওবা চৎথগনি। চহি অসিগী ওক্তোবরদা লখনৌদা লোকদাউন মতুংদা অহানবা খাদীগী এগজিবিসন পাংথোকখি।
এগজিবিসন অসিদা খাদীগী ইন্সতিত্যুৎ কয়ামরুমনা অমসুং জম্মু-কশ্মীরগী পি.এম.ই.জি.পি. য়ুনিৎশিংনা শরুক য়ারি। কশ্মীরগী অৱাংবা চিংগী মফমদগী পুরকপা খোইহি, শামতুগী ফী-রোল অমসুং শালনা পুম্নমক্কী পু্ক্নীং চিংশিল্লি। বারানসীদা অসিগুমবা মখলগী খোইহি তাংনা ফংই। মসিদা নত্তনা উত্তরাখন্দগী পুরকপা পোৎথোকশিংনসু পুক্নীং চিংশিল্লি। মসিগী মগুন ৱাংবা অমসুং মহাওনা মরম ওইদুনা খোইহি অসি লৈবাক অপুনবদা য়াম্না পাম্নৈ। হয়িংখোই য়োকপশিংদা প্রধান মন্ত্রীনসু মালেম্না য়াম্না পাম্নবা অৱাংবা মফমদগী পুথোকপা খোইহিগী পোৎথোকশিং হেনগৎহন্নবা অপীল তৌখি। কে.ভি.আই.সি.না মফম অদুগী নহাশিংনা য়ু.তি. অসিদা খোইহিগী পোৎথোক হেনগৎহল্লিবা কশ্মীরগী অৱাংবা মফমশিংদা হয়িংখোই উপু লিশিং কয়া য়েন্থোকখি।
নোংচুপ বেঙ্গলদগী মুস্লিম ফেব্রিক, জে. & কে.দগী পশ্মিনা শাল অমসুং শামতুগী ফি, পঞ্জাতগী কোতী শাল, কানপুরদগী শাউনগী পোৎথোক, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশতগী তেরাকোত্তাগী লৈবাক্কী চফু অমসুং আচার, রাজস্থান্দগী মুরব্বা অমসুং মনা-মশিংগী হিদাক-লাংথকশিং অসি পুক্নীং চিংশিন্নীংঙাই ওইরি। বিহার অমসুং পঞ্জাবতগী মখল মখা কয়াগী মুগা অমসুং লশিংগী ফি অমসুং রেদিমেদ ফি-রোলসু উৎখি। এগজিবিসন অসিদা খাদীগী ফি-রোল অমসুং রেদিমেদ ফি-রোলদা অখন্ননা ৩০% দিস্কাউন্ত পীরি।
কে.ভি.আই.সি.গী চিয়রমেন শ্রী সক্সেনানা হায়খি মদুদি বারানসীদা রাজ্যগী থাক্তা পাংথোক্লিবা খাদী এগজিবিসন অসি ‘আত্মনির্ভর ভারত’কী মায়কৈদা পুক্নীং চিংশিন্নীংঙাই ওইবা খাদী খুৎহৈবশিংগী খোংজং অমনি মখোয়না শিনমিৎলোনগী অৱাবা অসি কোকহন্নবগীদমক্তা অৱাবা মতম অসিদা তরেং নাইরি। মহাক্না হায়খি, “এগজিবিসন অসি তোপ-তোপ্পা ফম্বাক অমনি মসিদা বারানসী অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবা মীয়াম্না জে. & কে., রাজস্থান, নোংচুপ বেঙ্গল, পঞ্জাব, উত্তরাখন্দ অমসুং অতৈ রাজ্যশিংগী খুৎনা শাবা পোৎলমশিং লৈবা ফংলি। মসিনা ‘ভোকেল ফোর লোকেল’গী খোংথাংদা ইনোৎ পীরগনি অমসুং খাদীবুসু শৌগৎলি।”
পনবা য়াই, বারানসী অসি প্রধান মন্ত্রীগী পার্লিয়মেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সীসু ওইরি, শহর অসিনা খাদীবু য়োকখৎনবগীদমক্তা অমসুং খুৎহৈবশিংবু শৌগৎনবগীদমক থৌরম কয়া হৌদোক্লি। হৌজিক হৌজিক বারানসীদা খাদীগী ইন্সতিত্যুসন ১৩৪ থবক তৌরি, মসিদা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিংগী শরুক ৮০%দি নুপীনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC Inaugurates Khadi Exhibition in Varanasi; High Altitude Honey from Kashmir and Uttarakhand & Woolens Hog Limelight
22 NOV 2020 4:54PM by PIB Delhi
A range of exquisite Khadi products including the premium High Altitude Honey from Jammu & Kashmir, handcrafted silk, cotton and woolen clothes and herbal medicines have been put to display at the state level Khadi Exhibition in Varanasi organized by Khadi and Village Industries Commission (KVIC). The exhibition was inaugurated today by KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena. Hundreds of empowered Khadi artisans from 8 States – Uttar Pradesh, J&K, West Bengal, Uttarakhand, Bihar, Jharkhand, Rajasthan and Punjab – have set up 90 stalls in the exhibition, the second such event organized by KVIC since the Covid-19 lockdown. The exhibition will continue for 15 days, i.e. from November 22 to December 7. In October this year, the first Khadi exhibition after the lockdown was organized in Lucknow.
5T1N.jpg)
A number of Khadi institutions and PMEGP Units from J&K with products like high altitude honey, Kashmiri woolen and shawls have been a major attraction at the exhibition. Apart from Kashmir, High altitude honey from Uttarakhand is also attracting a large number of customers who otherwise do not easily find this honey in Varanasi. Owing to its premium quality and taste, high altitude honey is immensely popular across the country. Prime Minister too has urged beekeepers to increase the production of high altitude honey which has a huge global demand. KVIC has distributed thousands of bee boxes in high altitude areas of Kashmir to local youths that has increased honey production in the Union Territory.
1KNK.JPG)
A number of fine products like Muslin fabric from West Bengal, Pashmina shawls and woolens from J&K, Koti Shawls from Punjab, leather products from Kanpur, terracotta pottery from Rajasthan and Uttar Pradesh and pickles, Murabba and Herbal medicine from Rajasthan are the major attractions. A variety of Silk and cotton fabric and readymade clothes from Bihar and Punjab too have been exhibited. A special discount of 30% is being offered on Khadi Fabric and readymade clothes during the exhibition.
TXN3.jpg)
KVIC Chairman Shri Saxena said the state level Khadi exhibition at Varanasi was Khadi artisans’ stride towards “Aatmanirbhar Bharat” who kept the Charkha spinning during the difficult times to overcome the financial distress. “This exhibition is a unique platform where people in Varanasi and adjoining areas can buy handmade Khadi products from states like J&K, Rajasthan, West Bengal, Punjab, Uttarakhand and others. This will be a big boost for the ‘Vocal for Local’ initiative and also promote Khadi,” Saxena said.
NDFP.jpg)
Notably, Varanasi which is also the Parliamentary Constituency of the Prime Minister, has rolled out a number of activities to promote Khadi and support the artisans. As any as 134 Khadi Institutions are currently working in Varanasi where women comprise nearly 80% of the total workforce.