Ministry of Finance
Firm busted for availing benefit from bogus invoices of around Rs 685 crore
12 NOV 2020 10:06AM by PIB Delhi
On the basis of specific intelligence as well as further data mining/analysis on GSTN and E way bill portals, the officers of CGST Delhi South Commissionerate, have busted a syndicate of firms involved in availing invoices/E-way bills issued on the GSTIN of fake/dummy firms and getting Refund of IGST on the strength of such fake Invoices.
A case was booked against M/s. Baan Ganga Impex having their Principal Place of Business at L-10A, Ganga Tower, Mahipalpur, New Delhi-110037 (GSTIN 07AAMFB0425A1Z4).
From preliminary scrutiny of the seized documents, the data/information available on E-way Portal/GSTN portal, it is found that M/s Baan Ganga Impex, New Delhi has availed Invoices from non-existing 48 entities creating a web of suppliers among themselves and passing on ITC to each other. Finally, the ITC from all the suppliers is passed on to M/s Baan Ganga Impex which in turn avails refund on the strength of export of goods procured from the unregistered suppliers. The nexus has used fabricated vehicle numbers to generate e-way bills which were found to be of two wheelers, buses, JCB, private cars and Ambulance etc.
In total M/s Baan Ganga Impex has availed the invoices from the fake entities amounting to Rs. 685 crore (approx.) involving GST of Rs. 50 crore (approx.) and succeeded to get refund of Rs. 35 crores (approx).
Shri Rakesh Sharma, Partner of M/s Baan Ganga Impex being the main beneficiary of the said nexus and dealing with all operational activities of the firm, has been arrested on 09.11.2020 and was produced before the Metropolitan Magistrate, Saket Courts on 09.11.2020, after the medical examination and COVID test. Shri Rakesh Sharma has been sent to judicial custody for 14 days by the Metropolitan Magistrate. Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
চাউরাক্না লুপা করোর ৬৮৫রোমগী অশাবা ইনভোইসশিংগী কান্নবা লৌরম্বা কম্পনীশিংগী অরোনবা খঙদোকখ্রে
12 NOV 2020 10:06AM by PIB Imphal
অরোনবা পাউ অমদগী জি.এস.তি.এন. অমসুং ই. ৱে বিল পোর্তেলশিংদা দেতা মাইনিং/এনলাইসিসকী মতুং ইন্না সি.জি.এস.তি. দিল্লী সাউথ কমিসনগী ওফিসরশিংনা জি.এস.তি.আই.এন.দা ইসু তৌবা শাশিন্নবা ইনভোইস/ই-ৱে বিলশিংগী কান্নবা লৌরম্বা অমসুং অদুগুম্বা শাশিন্নবা ইনভোইসশিংনা আই.জি.এস.তি.গী রিফন্দ লৌরম্বা কম্পনীশিংগী সিন্দিকেৎ অমগী অরোনবা খঙদোকখ্রে।
মসিগী মতাংদা এম./এস. বান গঙ্গা ইম্পেক্সকী মায়োক্তা কেস অমা বুক তৌখ্রে, মসিগী মরু ওইবা বিজিনেস তৌফম অসি এল,-১০ এ, গঙ্গাগী তাৱর, নই দিল্লী – ১১০০৩৭ (GSTIN 07AAMFB0425A1Z4)নি।
ফাজিনখ্রবা চে-চাংশিং, ই-ৱে পোর্তেল/জি.এস.তি.এন. পোর্তেলদা ফংলিবা দেতা/ই-পাউশিংগী অহৌবমক্তদা খঙবা ঙমলে মদুদি এম./এস. বান গঙ্গা ইম্পেক্স, নই দিল্লী অসিনা তশেংনা লৈবা নত্তবা অসিগুম্বা ইন্তাইতী ৪৮দগী ইনভোইস লৌরগা মখোয়গী মরক্তা ৱেব সপ্লাই অমা শেম্লি অমসুং অমনা অমদা আই.তি.সি. পীনরি। মমৈথংদা, সপ্লায়র্রশিংদগী ফংবা আই.তি.সি. অদু এম./এস. গঙ্গা ইম্পেক্সতা পীশিল্লি, মদুগী মহুৎ ওইনা রেজিস্তার তৌদবা সপ্লায়র্শিংদগী লৈখিবা পোৎলমশিং এক্সপোর্ত তৌবদা রিফন্দ লৌই। ই-ৱে বিল থাদোক্নবগীদমক্তা নেক্সসকা লোইননা গারীগী নম্বরশিং শিজিন্নৈ, মদু কোন্না কাংখোং অনি পানবা, বসশিং, জে.সি.বি., লনাইগী কারশিং অমসুং এম্বুলেন্সনচিংবশিংগী ওইরমখি।
এম./এস. বান গঙ্গা ইম্পেক্সনা ফেক ইন্তাইতীশিংদগী লুপা করোর ৫০ (চাউরাক্না)গী জি.এস.তি.গা মরী লৈনবা অপুনবা লুপা করোর ৬৮৫ (চাউরাক্না)গী ইনভোইস ফংখি অমসুং মদুদা লুপা করোর ৩৫ (চাউরাক্না)গী রিফন্দ ফংবদা মায় পাকখি।।
এম./এস. বান গঙ্গা ইম্পেক্সকী পার্তনর, শ্রী রাকেস শর্মানা মসিগী নেক্সস অমসুং কম্পনীগী থবক-থৌরম পুম্নমক্কী খ্বাইদগী য়াম্না কান্নবা ফংবা ওইরি, মরম অসিনা মহাকপু মেদিকেল এগজামিনেসন অমসুং কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌরবা মতুংদা ফাজিনখ্রে। শ্রী রাকেস শর্মা মেত্রোপোলিতান মেজিস্ত্রেৎনা নুমিৎ ১৪নিগী জুদিসিএল কস্দদীদা থাখ্রে। মসিগী মতাংদা মখা তানা থিজিনবগী থবক চৎথরি।