ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা দি.আর.দি.ও. ভবন্দা এ-সেৎ মিসাইল মোদেলগী মায়খুম হাংদোকখ্রে
09 NOV 2020 5:22PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি দি.আর.দি.ও.গী শঙলেন্দা খিনবা এন্তি সেতলাইৎ (এ-সেৎ) মিসাইলগী মোদেল অমা মায়খুম হাংদোকখ্রে। থৌরম অদুদা কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গরকরী অমসুং দি.দি.আর.&দি.গী সেক্রেতরী অমসুং দি.আর.দি.ও.গী চিয়র্মেন, দা. জি. সতীস রেদ্দী শরুক য়াখি।
মার্চ ২৭, ২০১৯দা ‘মিশন শক্তি’ হায়না কৌবা লৈবাক অসিগী অহানবা এন্তি-সেতলাইৎ (এ.এস.এ.তি.) মিসাইল ওরিশাগী দা. এ.পি.জে. অব্দুল কলাম আইলেন্দদগী মায় পাক্না চাংয়েং তৌখি। লোইননা করিগুম্বা লো আর্থ ওর্বিত (এল.ই.ও.)দা সেতলাইৎ অমা হেক্তনা ভারত্তা য়েংশিল্লকপা মতমদা মদুবু থুগাইবা অমদি কাপথবা ঙমগনি। মিশন অদু অদুক্কী মতিক লুখি।
মিশন শক্তি মায় পাক্না পাংথোকখিবা অসিনা ভারত অসি মালেমদা, শুন্দ্রংদা মশাগী লন-থুম ঙাকচবা ঙম্বা মরিশুবা লৈবাক ওইরে।
থৌরম অদুদা, ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা সাইন্তিস্তশিংগী তীমদা অনৌবা খোংথাংগী মায় পাকপা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
দি.দি.আর.&দি.গী সেক্রেতরী অমসুং দি.আর.দি.ও.গী চিয়র্মেন, দা. জি. সতীস রেদ্দীনা ফোংদোকখি মদুদি এ-সেত মোদেল ইন্সতোল তৌখিবা অসিনা দি.আর.দি.ও.গী ইচিল-ইনাওশিংগী মরক্তা তুংলমচৎতা অসিগুম্বা শিংননীংঙাই ওইবা মিশন কয়া পায়খৎপদা ইথিল পীরগনি।
মসিগী মমাংদা শ্রী রাজনাথ সিংহ অমসুং নিতিন গরকরীনা পেসেঞ্জর বসশিংগী ফায়র দিতেক্সন অমসুং সপ্রেসন সিস্তেম (এফ.দি.এস.এস.)গী দেমোন্সত্রেসন অমা য়েংখি। দেমোন্সত্রেসন অদু পেসেঞ্জক কম্পার্তমেন্তকীদমক্তা ৱাতর মিস্ত বেজ এফ.দি.এস.এস. অমসুং ইঞ্জিন ফায়রগীদমক্তা এরোসেল এফ.দি.এস.এস.তা উৎখি।
দি.আর.দি.ও.গী সেন্তর ফোর ফায়র এক্সপ্লোসিব এন্দ ইভাইরনমেন্ত সেফতী (সি.এফ.ই.ই.এস.), দিল্লীনা সেকেন্দ ৩০গী মনমুংদা পেসেঞ্জর কম্পার্তমেন্তকী মনুংদা মৈ চাকপা খঙদোকপা ঙমবা অমসুং মতুংদা সেকেন্দ ৬০গী মনুংদা মুৎথৎপা ঙমদুনা মশক থোক্না পুন্সি মাংবা অমসুং লন-থুম মাংহনবা হন্থবা ঙম্বা তেক্নোলোজী শাখ্রে।
শ্রী গরকরীনা তেক্নোলোজী অদুদা অপেনবা ফোংদোকখি অমসুং মদুবু মখা চৎথহন্নবগী অপাম্বা ফোংদোকখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh Unveils A-Sat Missile Model in DRDO Bhawan
09 NOV 2020 5:22PM by PIB Delhi
A model of Anti Satellite (A-SAT) Missile installed inside the DRDO Bhawan premises was unveiled today by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh in the august presence of Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari and Secretary DDR&D & Chairman DRDO, Dr G Satheesh Reddy.
‘Mission Shakti’ was country’s first ever Anti-Satellite (ASAT) Missile Test successfully conducted on 27th March 2019 from Dr AP J Abdul Kalam Island in Odisha, where a fast-moving Indian orbiting target satellite in Low Earth Orbit (LEO) was neutralised with pinpoint accuracy. This was a highly complex mission, conducted at extremely high speed with remarkable precision.
The successful conduct of Mission Shakti made India the fourth nation in the world with the capability to defend its assets in outer space.
On this occasion, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh appreciated the innovative accomplishment of the team of scientists.
Secretary DDR&D & Chairman DRDO, Dr G Satheesh Reddy stated that the installation of the A-SAT model will inspire the DRDO fraternity to take up many more such challenging missions in future.
Earlier Shri Rajnath Singh and Shri Nitin Gadkari witnessed the demonstration of Fire Detection and Suppression System (FDSS) for Passenger Buses. Demonstrations were given on Water Mist Based FDSS for Passenger Compartment and Aerosol Based FDSS for engine fire.
DRDO’s Centre for Fire Explosive and Environment Safety (CFEES), Delhi has developed the technology, which can detect the fire in passenger compartment in less than 30 sec and then suppresses it in 60 sec thereby reducing the risk to life and property to a significant extent.
Shri Gadkari expressed satisfaction over the technology and wished to take it forward.