কয়লা মন্ত্ৰালয়
বাণিজ্যিক কয়লা খনিৰ নিবিদাৰ পঞ্চম দিন
06 NOV 2020 3:21PM by PIB Guwahati
• বাণিজ্যিক কয়লা খনিৰ নিবিদাৰ অধীনত পঞ্চম দিনা ২টা(এটা ওড়িশা আৰু এটা ঝাৰখণ্ড) কয়লা খনিৰ নিবিদা সম্পন্ন হয়৷
• নিবিদাৰ বাবে দিয়া ভৌগোলিক মজুতৰ পৰিমাণ সামূহিক পিআৰচি ১৫ এমটিপিএৰ সৈতে মুঠ ৭৫৫.৬৩ মেট্ৰিকটন৷
• দুয়োটা খনিৰ বাবে হোৱা ই-নিবিদা তীব্ৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বিতাপূৰ্ণ হয়, য’ত যথেষ্ট ভাল প্ৰিমিয়াম অহাৰ সম্ভাৱনা পৰিলক্ষিত হৈছে৷
পঞ্চম দিনৰ ফলাফল অনুসৰি ১৭৬.৩৩ মেট্ৰিকটন মজুত থকা ওড়িশাৰ ৰাধিকাপুৰৰ বাবে ৫ এমটিপিএ হিচাপত নিবিদা লাভ কৰে ইএমআইএল মাইনছ এণ্ড মিনাৰেল ৰিছ’ৰ্চ লিমিটেডে৷ এই খনিৰ বাৰ্ষিক ৰাজহৰ পৰিমাণ ৪৬৬.৫৮ কোটি টকা৷ ইফালে, ৫৭৯.৩০ মেট্ৰিকটন মজুত থকা ঝাৰখণ্ডৰ উৰ্মা পাহাৰীটোলাৰ বাবে ১০ এমটিপিএ হিচাপত নিবিদা লাভ কৰে অ’ৰবিন্দ ৰিয়েল্টি এণ্ড ইনফ্ৰাষ্ট্ৰাকচাৰ প্ৰাইভেটে৷ এই খনিৰ বাৰ্ষিক ৰাজহৰ পৰিমাণ ১,৪১৫.৮৫ কোটি টকা৷

Ministry of Coal
Day 5 of Commercial Coal Mine Auction
06 NOV 2020 3:21PM by PIB Delhi
• 2 coal mines (1 in Odisha and 1 in Jharkhand) were put up for auction on Day 5 of Commercial Coal Mine Auction.
• The total geological reserves of the mines put up for auction are ~755.63 MT with a cumulative PRC of ~15 MTPA.
• The e-auction witnessed strong competition amongst the bidders with both the mines attracting good premiums over the floor price.
The results for Day 5 are as under:
S. No.
Name of the Mine
State
PRC (mtpa)
Geological Reserves (MT)
Closing Bid Submitted by
Floor Price (%)
Final Offer (%)
Annual Revenue Generated based on PRC of mine (Rs. Cr.)
1
Radhikapur (East)
Odisha
5.00
176.33
EMIL Mines and Mineral Resources Limited/148771
4
16.75
466.58
2
Urma Paharitola
Jharkhand
10.00
579.30
AUROBINDO REALITY AND INFRASTRUCTURE PRIVATE
LIMITED/146875
4
26.50
1415.85