শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা কেরলাদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
06 NOV 2020 3:12PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ০৫.১১.২০২০দা কেরলাগী থীরুবল্লাদা মশানা মশাবু এবানজেলিস্তনি হায়জবা মীয়াম্না খংনরবা অমসুং মহাক্কী কাংলুপকী মখল কয়াগী থ্রসশিংনা, ইনকম তেক্স এক্ত ১৯৬১গী মখাদা চেরিতেবল/ধর্ম গী মিংদা ইনকম তেক্স থীরমদবগী মথক্তা থি হুম্বগী থবক চৎথখ্রে অমসুং পোৎ-চৈ ফাগৎখ্রে। কাংবু অসিনা লৈবাক অসিগী য়াম্লবা স্কুল অমসুং কোলেজশিং, কেরলাদা লৈবা মেদিকেল অমা অমসুং হোস্পিতেল অমদা লাই খুরুমফম মফম থমদুনা লাৎখি। পাংথোক্লিবা থবক অসি কেরলা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গাল, কর্নাতকা, চান্দিগর, পঞ্জাব অমসু তেলঙ্গানাদা লৈবা মফম ৬৬তনি।
থি-হুম্বগী থবক অসি থাজবা য়াবা পাও অমা ফংবদগী হায়বদি কাংবু অসিনা মপাল লৈবাকশিংদগী লায়রবা অমসুং ধর্মগী ওইবা হীরমদা দোনেসন কয়া অমা খোমগৎলি অদুবু হায়রিবা তেক্স ককখ্রবা ফন্দশিং অসি পৈশা ওইনা লান্না লৌথোক্তুনা মশাগী লনাইগী ওইবা অমসুং আইন্না য়াদবা মওংদা রিএল ইস্তেত্তা শিজিন্নরমখি।
কাংবু অসিনা লৈবাক শিন্বা থুংনা থ্রস ৩০মুক থবক চৎথরমখি অমসুং অয়াম্বনা চেদা লৈবা ওইনা থেংনখি অমসুং হায়রিবা অসি থীবদা য়াওদবা ফন্দশিং অসি লান্না শিজিন্নবা থেংনখি।
কাংবু অসিনা য়াম্না ফজনা শিন-লাংদুনা অতোপ্পা কাংলুপ অমগী মতেং লৌদুনা চাদিংশিং অসি হেনগৎহনবা থেংনখি, হায়রিবা শেনফম অসি মথৌ পাংথোক্লিবা কাংবু অসিদা দোমেস্তিক হাৱালা চেন্নেলগী খুত্থাংদা অমুক হন্দোরক্লি। হায়রিবা অতোপ্পা কাংলুপ অসিশু থি হুম্বা অসিদা য়াওরি। থি-হুম্বগী থবক অসি চৎথরিঙৈ মনুংদা সিস্তেমেতিক ওইনা চাদিংশিং অসি হেনগৎনা পোৎ লৈরম্বা মদুদি নোংমগী শিজিন্নবা পোৎলম, য়ুম-কৈ শাবগী চাদিং, রিএল ইস্তেত চাওখৎনবগী চাদিং, সেলরি পীবা অসিদা লৈরম্বগী খুদম ফংই।
থি-হুম্বা অসিদা রিএল ইস্তেত লৈবা-য়োনবা অসিদা মশিং থাদবা শেনফম কয়া অমা পেমেন্ত তৌরম্বা থেংনখি। মরী লৈনবা চে-চাং হায়বদি সেল এগ্রীমেন্তস অসিনচিংবা অসি ফাগৎখি। কাংবু অসিনা রিএল ইস্তেত লৈবা-য়োনবগী মমল অসিদশু হেনগৎলখি মসিনা দোনেসনদা লাকপা পৈশাশিং অসি থ্রসকী থৌরম কয়াদা শিজিনখি হায়না উৎলি। ইবিদেন্স অসিনা তাক্লি মদুদি ফন্দ অসিবু লান্না শিজিন্নরম্লিবা শেনফম অসি লুপা করোর চাম্মাগী মথক্তনি।
দিল্লীগী লাই খুরুমফম মফম অমগী লুপা করোর ৩.৮৫ য়াওনা চাওরাক্না লুপা করোর ৬কী শেনফম অমদি মফম খংদনা লৈবা থি হুন্বা অসিদা থেংনখি।
মরুওইবা ইলেক্ত্রোনিক কম্প্যুতিং অমসুং দেতা স্তোরেজশু ফংখি, হায়রিবা অসি য়েংশিল্লি। থি হুম্বগী থবক অসি মখা তানা চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Kerala
06 NOV 2020 3:12PM by PIB Delhi
The Income Tax Department has carried out search and seizure operations on 05.11.2020 in the case of a well-known self-styled evangelist of Thiruvalla in Kerala and his group of various trusts that enjoy exemption under the Income-tax Act, 1961 as charitable/religious trusts. The group operates places of worship, a number of schools and colleges across the country, a medical college and a hospital in Kerala. The action covered 66 premises located in Kerala, Tamilnadu, West Bengal, Karnataka, Chandigarh, Punjab and Telengana.
The searches were carried out as credible information was received that the group has received donations from foreign countries ostensibly for helping the poor and the destitute and for evangelical purposes, but was actually siphoning out such tax-exempted funds in cash to engage in unaccounted cash transactions for personal and other illegal expenses in real estate transactions.
The group operates about 30 trusts, registered across the country, and most of them exist only on paper and have been found to be used for routing the unaccounted funds and for accommodation transactions.
It has been found that the modus operandi of the group is to systematically inflate expenses with the help of other parties, who would return the inflated amount in cash through domestic hawala channels to the functionaries of the group. Some of these other parties were also covered in the search action. During the search action, evidences have been found of systematic inflation of expenses in purchase of consumables, construction expenses, real estate development expenses, payment of salary, etc.
The search has led to unearthing of a number of real estate transactions involving unaccounted cash payments. Related documents such as sale agreements, etc have been seized. The group has also inflated the price in real estate transactions to show as if the money received in donations is being spent on the activities of the trusts. The evidence found so far indicate that the siphoning of funds in cash may be running into hundreds of crores of rupees.
Unexplained cash of approximately Rs. 6 crore has also been found during the search, including Rs 3.85 crore in a place of worship in Delhi.
Substantial electronic computing and data storage has been found, which is being examined. Further investigations are going on.