হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
য়ু.জি.সি.না কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা থম্লিবা লোকদাউন অসিগী মতুংদা য়ুনিবর্সিতিশিং অমসুং কোলেজশিং অমুক হন্না হাংবগী চৎন-পথাপ পীখ্রে
05 NOV 2020 6:33PM by PIB Imphal
য়ুনিবর্সিতি গ্রান্ত কম্মিসন্না য়ুনিবর্সিতি অমসুং কোলেজ মখোয়গী কেম্পসসিং অমুক হাংদোক্নবা চৎন-পথাপ শেমখ্রে অমসুং পীখ্রে। মসিগী চৎন-পথাপ অসি হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র মিনিস্ত্রীনা য়াম্না কুপ্না য়েংদুনা লৌখিবনি অমসুং হোম এফিয়র্স মিনিস্ত্রী অমসুং এজুকেসন মিনিস্ত্রীনা অয়াবা পীখিবনি। চৎন-পথাপ অসি ইন্সতিত্যুসন অসিনা মফম-মফমগী ওইনা য়েংদুনা অমসুং সরকারগী ওথোরিতি পীরকপা য়েংলগা লৌবনি।
কন্তেমেন্ত জোনগী ৱাংমদা লৈবা য়ুনিবর্সিতি অমসুং কোলেজশিং অসি মখোয়গী স্তেত/য়ু.তি.শিংগা তান্নরগা হাংদোকপা য়ারি অমসুং মসিদা চেকশিন্না চৎনগদবা য়ু.জি.সি.না পীবা চৎন পথাপ/এস.ও.পি. অসি মখাদা পীরি।
1. সেন্তরনা ফন্দ তৌবা হাইয়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুৎশিংগী ওইনা ইন্সতিত্যুৎ অসিগী মকোক্না ফিজিকেল ওইবা ক্লাসশিং অসি মহাক্কী অপাম্বা অদুদা লেপ্পা য়াগনি।
1. অতোপ্পা হাইয়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুৎশিংগী ওইনা হায়বদি স্তেত য়ুনিবর্সিতি, লনাইগী য়ুনিবর্সিতি, কোলেজশিং অসিনচিংবা অসিদা ফিজিকেল ক্লাস হাংদোকপা অসি স্তেত/য়ু.তি.শিং সরকারনা ফিরেপ লৌগনি।
1. য়ুনিবর্সিতি অমসুং কোলেজশিং অসি ফেজ নাইনা হাংদোকপগী থৌরাং তৌবা য়াই, হায়রিবা অসি মখোয়না য়াম্না লাইনা মীয়ামগী অথাপ্পা থম্বা, মায়গী মাস্ক শিজিন্নবা অমসুং অতৈ অতোপ্পা ঙাকথোকপা য়াবা খোঙথাং পায়খৎপা মসিদা এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসশিং, রিসর্স লেবোরেতোরি অমসুং লাইব্রেরি অসিনচিংবা অসি য়াওবা য়াই।
1. মদুগী মতুংদা, রিসর্স প্রোগ্রাম খুদিংগী ছাত্রশিং অমসুং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি প্রোগ্রামগী পোস্ত গ্রেজুএৎকী ছাত্রশিং অসি মশিং য়ামদনা লৈবা অমসুং থাপ্না লৈনবা অমসুং ঙাকথোক্নবা পাম্বৈ লায়না লৈবা মফমশিং অসি য়াওবা য়াই।
1. মখা তানা, অরোইবা চহিগী ছাত্রশিংনা ইন্সতিত্যুসন অদুগী মকোক অদুগী ৱারেপ অদুগী মতুং ইন্না য়াওবা য়াই।
অদুম ওইনমক মথক্কী অসিদা (iii), (iv) অমসুং (v) অসিদি, অপুনবা ছাত্র অসিদগী ৫০% দগী হেন্দনা মতম অমা হেক্তদা য়াওগদবনি অমসুং মরুওইনা চংগদবা চৎন-পথাপ/প্রোতোকোল অসি কোবিদ-১৯ শন্দোক্তনবা ইনগদবনি।
1. প্রোগ্রামশিংগী ওইনা মতক্তা পল্লিবা পেরা (iv) অমসুং (v) অসিগী মথক্তা, ওনলাইন/থাপ্না তম্বিবনা অফবা ওইগনি অমসুং মসি পুক্নিং থৌগৎলি।
1. অদুম ওইনমক, চংগদবা লৈরবদি, ছাত্রশিংনা মখোয়গী মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তদা মী য়ামদনা ৱা তান্নবা য়াই, মী য়ামদনা হান্ননা এপোইন্তমেন্ত লৌদুনা ঙাকথোক্নবা পাম্বৈ লায়না লৈবা মফমশিং অসি য়াওবা য়াই।
1. ছাত্র খরদি ক্লাসশিং অসি য়াওদবা য়াই অমসুং য়ুমদা লৈদুনা ওনলাইন ক্লাস্তা তম্বা য়াই। ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা ওনলাইন্দা তম্বগী মচাক পীগনি অমসুং ছাত্রশিং অসিগী তম্ননবা ই-রিসোর্স পীগনি।
1. ইন্সতিত্যুসনশিংনা মপাল লমদা তম্বা ছাত্রগীদমক মখোয়না মপাল চৎপা থীংবা অসিনা মরম ওইদুনা প্রোগ্রাম য়াওবা ঙমদবশিংগীদমক শেম-শাদুনা লৈগদবনি। মখোয়গীদমক ওনলাইন ক্লাস শিনগদবনি।
2. হোস্তেলশিং অসিসু য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিল্লবা মতুংদা অমদি হকশেলগীদমক ঙাকথোক্নবা লৈরবা মতমদা হাংগনি। অদুবু কা অমদা পুন্না লৈমিন্নবা তৌরোইদবনি। লায়ওং লৈবা ছাত্র য়াওরবদি করিগুম্বা মখল অমত্তগী মখাদা লৈবগী অয়াবা পীরোইদবনি।
3. কেম্পসশিং অসি অমুক হন্না হাংদ্রিঙৈগী মমাংদা সেন্ত্রেলনা নত্ত্রগা মরী লৈনবা স্তেত সরকারনা মফম অদু খুদোংথিনিঙাই ওইদ্রে হায়না লাউথোক্কদবনি। সেন্ত্রেলনা নত্ত্রগা মরী লৈনবা স্তেত সরকারনা পীরকপা দাইরেকসন, ইন্সত্রকসনশিং, চৎন পথাপ অমসুং ওর্দর অসি হাইয়র ইজুকেসন ইন্সতিত্যুৎনা মপুং ফানা ইনগদবনি।
মসিগী চৎন-পথাপ অসিগী পীগদবা খোঙথাং খুদিং হাইয়র ইজুকেসনেল ইন্সতিত্যুসনশিংনা কেম্পস অসি অমুক হাংবগী মমাংদা লৌখৎকদবনি। মসিনা শন্দোক্না তাক্লি মদুদি শোইদনবা খোঙথাং অসি ঐচ.ই.আই.শিংনা চংফম অমসুং থোকফম পোইন্তশিংদা, ক্লাসরুম অমসুং অতৈ মহৈ তমফম, কেম্পসকী মনুং অমসুং হোস্তেলশিং অসিদা লৌগদবনি।
অহানবদা, য়ুনিবর্সিতি গ্রান্ত কম্মিসন্না “গাইদলাইন ওন একজামিনেসন এন্দ একাদেমিক কেলেন্দর ফোর দ য়ুনিবর্সিতিস ইন ভিয়ু ওফ কোবিদ-১৯ পেন্দেমিক এন্দ সবসেক্বেন্ত লোকদাউন” অসি ২০২০গী এপ্রিলগী ২৯দা অমা মদুদগী ২০২০গী জুলাই ৬তা অমা।
মতুংদা “য়ু.জি.সি. গাইদলাইন ওন একাদেমিক কেলেন্দর ফোর দ ফর্স ইয়র ওফ অন্দর-গ্রেজুএত এন্দ পোস্ত- গ্রেজুএত স্তুদেন্তস ওফ দ য়ুনিবর্সিতিস ফোর সেসন ২০২০-২১ ইন ভিয়ু ওফ কোবিদ-১৯ পেন্দেমিত” অসি ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৪দা পীখি।
য়ুনিবর্সিতিশিং অমসুং কোলেজশিং লোকদাউন মতুংদা অমুক হাংনবা য়ু.জি.সি.গী চৎন পথাপকী পুম্বা খংনবা মফম অসিদা নম্বিয়ু
য়ুনিবর্সিতিশিং অমসুং কোলেজশিং লোকদাউন মতুংদা অমুক হাংনবা য়ু.জি.সি.গী চৎন পথাপকী পুম্বা খংনবা মফম অসিদা নম্বিয়ু

Ministry of Education
UGC Issues Guidelines for Re-opening the Universities and Colleges Post Lockdown due to COVID-19 Pandemic
05 NOV 2020 6:33PM by PIB Delhi
The University Grants Commission framed and issued Guidelines for the universities and colleges for reopening their campuses.These Guidelines have been vetted by the Ministry of Health & Family Welfare and approved by the Ministry of Home Affairs and the Ministry of Education. The Guidelines may be adopted by the institutions as per the local conditions and directives of the Government authorities.
The Universities and Colleges outside the containment zones may be opened in a graded manner after consultations with concerned State/UT Governments and subject to adherence to the guidelines/SOP for safety and health protocol prepared by UGC, as under:
1. For Centrally Funded Higher Education Institutions, the Head of the Institution should satisfy herself/himself regarding the feasibility of the opening of physical classes and decide accordingly.
1. For all other Higher Educational Institutions, e.g., State Universities, Private Universities, Colleges etc., opening of physical classes to be done as per the decision of the respective State/UT Governments.
1. Universities and colleges may plan opening the campuses in phases, with such activities where they can easily adhere to social distancing, use of face masks and other protective measures This may include administrative offices, research laboratories and libraries etc.
1. Thereafter, students of all research programmes and post-graduate students in science & technology programmes may join as the number of such students is comparatively less and norms of physical distancing and preventive measures canbe easily enforced.
1. Further, final year students may also be allowed to join for academic and placement purposes, as per the decision of the head of the institution.
However, for (iii), (iv) and (v) above, it should be ensured that not more than 50% of the total students should be present at any point of time and necessary guidelines/protocols to prevent the spread of COVID-19 are in place.
1. For the programmes, other than those mentioned in paras (iv) and (v) above, online/distance learning shall continue to be the preferred mode of teaching and shall be encouraged.
1. However, if required, students may visit their respective departments in a small number for consultation with the faculty members, after seeking prior appointments to avoid crowding, while maintaining physical distancing norms and other safety protocols.
1. Some students may opt not to attend classes and prefer to study online while staying at home. Institutions may provide online study material and access to e-resources to such students for teaching-learning.
1. Institutions should have a plan ready for such international students who could not join the programme due to international travel restrictions or visa-related issues. Online teaching-learning arrangements should also be made for them.
1. Hostels may be opened only in such cases where it is necessary while strictly observing the safety and health preventive measures. However, the sharing of rooms may not be allowed in hostels. Symptomatic students should not be permitted to stay in the hostels under any circumstances.
1. Before the reopening of any campus, the Central or concerned State Government must have declared the area safe for opening of educational institutions. The directions, instructions, guidelines and orders issued by the Central and concerned State Government regarding safety and health in view of COVID-19 must be fully abided by the higher education institutions.
These Guidelines provide in detail the measures to be taken by Higher Educational Institutions before re-opening of campuses. It also describes the safety measures to be taken by HEIs at Entry/Exit Point(s), in the classrooms and other learning sites, inside the campus and in the Hostels. Guidance for counselling and mental health is also provided in this document.
Earlier, the University Grants Commission issued "Guidelines on Examinations and Academic Calendar for the Universities in View of COVID-I9 Pandemic and Subsequent Lockdown" on 29th April, 2020 and then, on 6th July, 2020. These Guidelines covered important dimensions related to examinations, academic calendar, admissions, online teaching-learning, and provided flexibility for adoption by the universities.
Later, “UGC Guidelines on Academic Calendar for the First Year of Under-Graduate and Post-Graduate Students of the Universities for the Session 2020-21 in View of COVID-19 Pandemic” were issued on 24thSeptember, 2020.
Click here for the detailed UGC guidelines for Re-opening the Universities and Colleges Post Lockdown
Click here for the salient features of UGC guidelines for Re-opening the Universities and Colleges Post Lockdown