পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি. মাউদানা রেলৱে রেকশিংগী খুত্থাংদা অকংবা ফ্লাই এশকী য়াম্লবা মফম অমা সেমেন্ত মেন্যুফেকচররশিংদা বাই-প্রোদক্ত অদু থাদুনা এশ য়ুতিলাইজেশনগী মাইকৈদা খোংথাং থাংজিল্লক্লি
মসিগী অচৌবা খোংথাং অসিগা লোইননা এন.তি.পি.সি. মাউদানা রেলগী খুত্থাংদা অকংবা ফ্লাই এশকী য়াম্লবা মফম অমা থাবা মহারাস্ত্রগী এন.তি.পি.সি.গী অহানবা পাৱর প্লান্ত ওইখি
এন.তি.পি.সি. প্লান্ত অসিনা এফ.ৱাই.- ১৯-২০দা তোঙান-তোঙানবা প্রোদক্তিব পর্পোসশিংগীদমক্তা ফ্লাই এশ চাউরাক্না মেত্রিক তন লাখ ২৩.৫৭ শিজিন্নৈ
04 NOV 2020 3:17PM by PIB Imphal
ফ্লাই এশ ১০০% শিজিন্নবগী মাইকৈদা শরুক য়ানবা হোৎনবা ওইনা, এন.তি.পি.সি. মাউদানা রেলৱে রেকশিংগী খুত্থাংদা অকংবা ফ্লাই এশকী য়াম্লবা মফম অমা সেমেন্ত মেন্যুফেকচররশিংদা বাই-প্রোদক্ত অদু থাদুনা এশ য়ুতিলাইজেশনগী মাইকৈদা খোংথাং থাংজিল্লক্লি। প্লান্ত অসিনা কর্নাতকাগী রাজ্যদা কালবুরগিদা রাজশ্রী সিমেন্ত (অল্ত্রতেক সিমেন্তকী য়ুনিৎ অমা)দা বি.সি.সি.দব্ল্যু. ৱেগন ৫১দা অকংবা ফ্লাই এশকী মেত্রিক তন (এম.তি.) ৩,১৮৬ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে। মসিগী চাউরবা অনৌবা খোংথাং অসিগা লোইননা, এন.তি.পি.সি. মাউদানা রেলগী খুত্থাংদা অকংবা ফ্লাই এশকী য়াম্লবা মফম অমা থাবা মহারাস্ত্রগী এন.তি.পি.সি.গী অহানবা পাৱর প্লান্ত ওইখি।
ফাইনান্সিয়েল য়িয়র ২০১৯-২০গী মনুংদা, ফ্লাই এশ চাউরাক্না মেত্রিক তন লাখ ২৩.৫৭, এন.তি.পি.সি. মাউদানা তোঙান-তোঙানবা প্রোদক্তিব পর্পোসকীদমক্তা শিজিন্নখি। হোজিক্কী ওইনদি, সিমেন্ত পুথোক্নবগীদমক্তা অমসুং ফ্লাই এশ ব্রিকশিং, রোদ এম্বেঙ্কমেন্তকী কন্সত্রক্সন, অনেম্বা মফমদা লৈবা লমশিং দিবেলপ তৌবদা, অমসুং এশ দাইককী রৈজিংগীদমক্তা এশ অসি ১০০% শিজিন্নখি।
পাৱর জেনরেশন তৌবদা পুথোকপা বাই-প্রোদক্ত ১০০% শিজিন্ননবগী মাইকৈদা ওইবা মখোয়গী পান্দম অদু ফংনবা হোৎনবদা, ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা পাৱর প্রোদ্যুসর, এন.তি.পি.সি. লমিতেদনা ফ্লাই এশ সপ্লাই তৌনবা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা লৈরিবা সিমেন্ত মেন্যুফেকচররশিংগা খুৎশম্নবা হৌখ্রে। পাৱর প্রোদ্যুসর অসিনা একোনোমিকেল ওইবা অমসুং এনভাইরনমেন্ত ফ্রেন্দলী ওইবা মওংদা ফ্লাই এশ অসি পুথো-পুশিন তৌনবা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী পাক-শল্লবা নেতৱার্ক অসি শিজিন্নরি।
পুন্না জি.দবল্যু. ৬২.৯গী ইন্সতোল্দ কেপাসিতী লৈবা, এন.তি.পি.সি. গ্রুপ অসিদা কোলগী ২৪, কমবাইন্দ সাইকল গ্যাস/লিক্যুইদ ফ্যুয়েলগী ৭, হাইদ্রোগী ১, সবসিদরী অমসুং জে.ভি. পাৱর স্তেশন ২৫গা লোইননা রিন্যুৱেবলগী ১৩গা লোইননা অপুনবা ওইনা পাৱর স্তেশন ৭০ লৈ। গ্রুপ অসিগী রিন্যুৱেবল ইনর্জী প্রোজেক্তকী জি.দবল্যু. ৫ য়াওনা অন্দর কন্সত্রক্সনদা লৈবা জি.দবল্যু. ২০গী মথক্তা কেপাসিতী লৈ।

Ministry of Power
NTPC Mauda expands its footsteps towards ash utilisation by sending by-product to cement manufacturers through railway rakes
With this mega initiative, NTPC Mauda becomes first power plant of NTPC in Maharashtra to send a massive amount of dry fly ash through rail
NTPC plant utilises almost 23.57 lakh metric tonnes of fly ash for various productive purposes during the FY-19-20
04 NOV 2020 3:17PM by PIB Delhi
In an effort to contribute towards 100% utilisation of fly ash, NTPC Mauda expanded its footsteps towards ash utilisation by sending the by-product to cement manufacturers through railway rakes. The plant transported 3,186 Metric tonnes (MT) of dry fly ash in 51 BCCW wagons to Rajshree Cement (a unit of Ultratech Cement) Kalburgi in the state of Karnataka. With this mega initiative, NTPC Mauda has become the first power plant of NTPC in the state of Maharashtra to send a massive amount of dry fly ash through rail.
During the financial year 2019-20, almost 23.57 lakh metric tonnes of fly ash was utilised for various productive purposes by NTPC Mauda. The power plant produces approximately 24-25 lakh metric tonnes of ash annually. Presently, 100% of ash is being utilised for the production of cement and fly ash bricks, construction of road embankment, development of low-lying land, and raising of ash dyke.
In its endeavour towards 100% utilisation of the by-product produced during power generation, India’s largest power producer, NTPC Ltd, has started collaborating with cement manufacturers around the country to supply fly ash. The power producer is leveraging Indian Railways’ sprawling network to transport fly ash in an economical and environment-friendly manner.
With a total installed capacity of 62.9 GW, NTPC Group has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle Gas/Liquid Fuel, 1 Hydro, 13 Renewables along with 25 Subsidiary & JV Power Stations. The group has over 20 GW of capacity under construction, including 5 GW of renewable energy projects.