জল শক্তি মন্ত্রালয়
নেস্নেল জল জীবন মিসন্না সেক্তর পার্তনর ৫০গী মথক্তা পুন্দুনা থ্রস, এন.জি.ও. অমসুং য়ু.এন. এজেন্সিশিং য়াওনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং মখাদা লৈরিবা মিসন শেংনা ‘পিপলস মুভমেন্ত’ অসিদা ৱা তান্নবগী মিতিং অমা পাংথোকখ্রে
02 NOV 2020 4:35PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা তেপ ৱাতর শম্নবা মরুওইবা থৌরম জল জীবন মিসন ২০২৪দা খুঙ্গংগী য়ুমথোং খুদিংদা পীনবা হোৎনরি। মিসন অসিনা থম্লিবা পান্দম অসি প্রজাদা পুন্সি মহিং ফগৎনবা অমসুং ‘ইজ ওফ লিবিং’ পুরক্নবনি। প্রোগ্রাম অসি ২০১৯গী ওগস্তকা ১৫দা হৌদোকপদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কন্না হায়খি মদুদি ঈশিং য়োকপা অসি সরকার খক্তগী হোৎনবা নত্তে মসি মীয়ামগী ঈহৌ ওইহনগদবনি। হায়রিবা মিসন অসিবু মপুং ফানা পাংথোক্তুনা খুঙ্গংদা লৈরিবা মীপুম খুদিংদা ১০০% থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা, মখল কয়াগী থৌবুশিং অসি থোক্লরতুনা পুন্না খুৎশম্নদুনা ঈশিং অসি মীয়ামদা ফংহনগদবনি।
মসিগী কন্না ফংননবা হোৎনরিবা অসিদা নেস্নেল জল জীবন মিসন, জল শক্তিগী মিনিস্ত্রীনা ফাউন্দেসন, থ্রস, এন.জি.ও.শিং, য়ু.এন. এজেন্সিশিং, আর.অমসুং দি. ইন্সতিত্যুসনসিং অসিদগী এপ্লিকেসনশিং পিরক্তুনা য়াম্না আশা লৈবা থৌরম অসিদা খুৎশম্নদুনা চৎপা পাম্লি। মখোয় অসি অদুগুম্বা ওর্গানাইজেসন অমনি মদুদি ঈশিংগী মফমদা মফম শিনবা থুংনা পীনবা হোৎনরি।
এদিসনেল সেক্রেতরি অমসুং মিসন দাইরেক্তর, এন.জে.জে.এমনা চেয়র লৌদুনা নেস্নেল মিসন্না অসিগুম্বা ওর্গানাইজেসন ৫০ হেনবনা ভিদিও কনফরেন্স অসিদা থেংনদুনা শিনখি। ওরগানাইজেসন অসিগী শরুক য়ারিবাশিং অসিনা এন.জে.জে.এমনা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী অপাম্বা ফোংদোকখি অমসুং থৌরম অসিবু পাংথোকপদা মতেং পাংদুনা শরুক য়ানবা হায়খি।
সেক্তর পার্নরগী মখাদা জে.জে.এম.না ভোলুম্তরি ওর্গানাইজেসন, এন.জি.ও., সোসিএল সর্বিস অমসুং চেরিতি ওর্গানাইজেসনশিং অমসুং প্রোফেসনেলশিং অসিগা থবক তৌমিন্নদুনা মিসন অসি মতম চানা লোইশিনবা পাম্লি।
বি.সি. অসিগী খুত্থাংদা নেস্নেল জল জীবন মিসন অসিনা ওর্গানাইজেসন কয়া অসিগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অখন্নবা স্তেত/রিজন অমসুং তোপ-তোপ্পা থীমদা কম্ম্যুনিতি মোবালাইজেসন, বেজলাইন সর্বে, কেপাসিতি বিল্দিং, স্কিল বেজ ত্রেনিং, ঈশিং য়োকপা, য়েংশিনবা, দোকুমেন্তেসন, এদভোকেসি অসিনচিংবা অসিনি।
দিসেন্ত্রালাইজ, দিমান দ্রাইবন কম্ম্যুনিতি শিজিন্নবা অসিনা থৌরম অসিগী ‘সেন্স ওফ ওনরশিপ’ অমসুং লোকেলগী মীওইশিংনা চাওথোকচবা, অকোইবা অসিদা শোকহন্দনা ফজনা উহনবা অমসুং অশাংবা ও.অমসুং এম অসিনি। জে.জে. এম. অসিনা গ্রাম পনচায়ৎ ্মসুং সব কম্মিতি হায়বদি শিজিন্নরিবা কাংলুপ অমসুং পানি সামিতি অসিনা শিনবা, শাবা, শিনবা, পাংথোকপা অমসুং য়েংশিনবা অসি তৌগনি।
মিসন অসিনা য়েংশিনগদৌরিবা অসি অৱাবা কয়া হায়বদি ঈশিং পাথরকপা, ঈশিংগী শেংলক্তবগী অৱাবা, খুঙ্গংদা মপোৎ মচৈ ৱাৎলকপা, থবক তৌবদা অমসুং য়েংশিনবা ৱাৎপা অসিনচিংবা অসি য়েংশিনগনি। পুন্সি হোংবগী মিসন অসি মায় পাক্নবা, মসি য়াম্না লুবা অমা ওইনা সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর/ কোরপোরেৎশিং অসিনা মাই পাক্নবা খুৎ শম্ননা চৎপা মথৌ তাই। মখা তাবদা প্রধান মন্ত্রীগী ‘মেক ৱাতর এভ্রিৱানস ব্যুজিনেস’ হায়না লাওরিবা অসি ফংনবা খুৎশম্নদুনা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংনবা হোৎনগদবনি।

Ministry of Jal Shakti
National Jal Jeevan Mission holds consultation meeting with over 50 Sector Partners including Trusts, NGOs & UN agencies for making the mission truly a ‘people’s movement’ as envisioned by Prime Minister Shri Narendra Modi
02 NOV 2020 4:35PM by PIB Delhi
Jal Jeevan Mission, the flagship programme of Union Government aims to provide tap water connections to all rural homes of the country by 2024. The mission aims to improve the lives of people and bring ‘ease of living’. While launching the programme on 15 August, 2019, Hon’ble Prime Minister appealed that the campaign on water conservation should not just remain a government initiative - it should become a ‘people’s movement’. For the successful implementation of the mission to achieve the stated goal of providing 100% potable drinking water in every rural home of the country, various stakeholders have to come together and join hands and put up a concerted and sustained efforts to ensure water security for all.
In this endeavour, National Jal Jeevan Mission, Ministry of Jal Shakti had sought expression of interest seeking applications from foundations, trusts, NGOs, UN agencies, R&D institutions, etc. to work as Sector Partners for the ambitious programme on voluntary and no-cost basis. These are the organizations which are proactively working in water sector with wide outreach and impact.
An interactive video conferencing with more than 50 such organizations was organized by the National Mission, chaired by Additional Secretary & Mission Director, NJJM. Representatives from these organizations interested in partnering with NJJM participated and discussed their role and responsibilities in supporting the implementation of the programme.
Through the sector partners, JJM aims to harness the huge potential of local community by reaching out to the voluntary organizations, NGOs, social service & charity organizations and professionals working in drinking water sector who are willing to work towards mobilizing and enhancing the capacity of the communities to achieve the goal of the Mission in a time-bound manner.
Through the VC, National Jal Jeevan Mission impressed upon the possibility of collaboration by assessing the strength of various organizations, their presence in specific States/ regions and specialization on different themes be it community mobilization, baseline survey, capacity building, skill based training, participatory rural appraisal, water conservation, monitoring, documentation, advocacy, etc.
The decentralized, demand-driven community-managed implementation of the programme instills ‘sense of ownership’ and pride among the local community, create an environmentof trust and bring in transparency leading in better implementation and long-term O&M of water supply systems. JJM envisages that the Gram Panchayats and the sub-committees like the user groups and the Paani Samiti are to plan, build, manage, operate & maintain in-village water supply systems ensuring that the schemes last the full design period.
The Mission plans to holistically address the challenges, like depleting water sources, increasing water-quality issues, lack of in-village infrastructure, poor operation & maintenance, lack of resource efficiency and competing water demands from various sectors. For the success of the life changing mission, it is imperative that government and private sector/ corporate houses including voluntary and charity organizations join hands to develop synergy for efficient output. Following the clarion call of the Prime Minister to ‘make water everyone’s business’, the mission strives to build partnerships and work together with various institutions to achieve drinking water security for all.