শেল-থুম মন্ত্রালয়
মিনিস্তরশিংগী য়ু.কে.-ইন্দিয়া ইকোনোমিক অমসুং ফাইনান্সিয়েল দাইলোগকী ১০শুবা রাউন্দদা শেল-থুমগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিথারমননা ভারতকী দিলিগেসন অদু লমজিংখ্রে
28 OCT 2020 6:50PM by PIB Imphal
মিনিস্তরশিংগী য়ু.কে.-ইন্দিয়া ইকোনোমিক অমসুং ফাইনান্সিয়েল দাইলোগ(ই.এফ.দি.)কী ১০শুবা রাউন্দদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিথারমননা ঙসি মফম অসিদা পাংথোকখিবা ভারতকী দিলিগেসন অদু ভর্চুয়েল্লী ওইনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা লমজিংখ্রে৷
ভারতকী দিলিগেসন অসিদা শেল-থুমগী মন্ত্রালয়গী মীহুৎশিং, রিজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া অমসুং সেকুনিতীস অমসুং একচেঞ্জ বোর্দ ওফ ইন্দিয়া(সেবি) শরুক য়াখি৷ য়ু.কে. দেলিগেসন অদুবুনা এক্সচেক্যুরগী চ্যান্সেলর শ্রী রিশি সুনকনা লমজিংদুনা মহাক্কী মেজেস্তীগী ত্রেজরী, বেঙ্ক ওপ ইংলেন্দ অমসুং ফাইনান্সিয়েল কন্দক্ত ওথোরিতী(এফ.সি.এ.)গী মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি৷
ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ কিঙ্গদমনা তোঙান তোঙানবা হিরমদা অচেৎপা বাইলেতরেল রিলেসনশিং থমখ্রে৷ ভারত অমসুং য়ু.কে.গী অপুনবা জি.দি.পি. অসি ত্রিলিয়ন $ ৫ হেন্দুনা মালেমগী খ্বাইদগী ইকোনোমিস য়াম্বা তরেৎকী মনুংদা অনি ওইবা অসিনা ভারত-য়ু.কে. ইকোনোমিক্কী মরী অদু য়াম্না মরু ওই৷ লৈবাক অনি অসিদা বাইলেতরেল ইনভেস্তমেন্ত তৌদুনা থবক মিলিয়ন তংখায় অমা হেন্না থবক পীদুনা ২০০৭দা লৈরম্বা ইহান হানবা ই.এফ.দি. অদুদগী ভারত-য়ু.কে. ত্রেদ অসি শরুক অনি হেন্না হেঙ্গৎখ্রে৷
খন্না লৈনবা অদুদা মনুং চনখিবশিং অদুদি কোরোনা ভাইরস রেস্পোন্সতা এক্সপরিয়েন্স সিয়র তৌমিন্নবা, লৈবাক অনিমক এক্সপরিয়েন্স হেন্না লৈনবা অমসুং জি ২০ ফ্রেমৱর্ক ৱর্কিং গ্রুপ অমসুং দেব্ত সর্ভিস সস্পেন্সন ইনিসিয়েতিব(দি.এস.এস.আই.) য়াওনা ফাইনান্স ত্রেক্ত মেতরশিংদা জি ২০দা কোলাবোরেসন তৌবা অসিসু মনুং চল্লি৷ দিজিতেল ইকোনোমীগী তেক্সেসন্দা সোলুসন্দা বেস তৌবা ইনক্লুসিব কন্সেন্সস্কী দিভেলপমেন্ত য়াওনা ইন্তরনেস্নেল তেক্স এজেন্দাদা মরী লৈনবা ইসুশিং খন্না নৈনখ্রে৷ ফিন-তেক অমসুং গিফত সিতীদা অখন্নবা মীৎয়েং চংদুনা মখাতানা ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস কোলাবোরেসন তৌনবা, ফাইনান্সিয়েল মার্কেৎশিং অসি শেমদোক্নবা চহীগী ওইবা ভারত-য়ু.কে. ফাইনান্সিয়েল মার্কৎ দাইলোগ অমসুং চেকশিন থৌরাংশিংসু খন্নখ্রে৷ গ্রীন ফাইনান্সতা মীৎয়েং থমদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত অমসুং সস্তেনেবল ফাইনান্স হেন্না হোকখৎপগী মতাংদসু খন্না নৈনখ্রে৷ মদুদা বাইলেতরেল ভারত-য়ু.কে. সস্তেনেবল ফাইনান্স ফোরম শেমগৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে৷ ভারত-য়ু.কে. ফাইনান্সিয়েল পার্তনরশিপ(আই.য়ু.কে.এফ.পি.) অমসুং ভারত-য়ু.কে. সস্তেনেবল ফাইনান্স ৱর্কিং গ্রুপকী মখাদা প্রাইভেৎ সেক্তর ইনিসিয়েতিবশিংসু য়াওখি৷ সস্তেনেবল ফাইনান্সকী ফ্লো নিংথীজনা লৈনবা ভারতকী নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন(এন.আই.পি.) অমসুং সিতী ওফ লন্দননা পাংথোক্লিবা থবকশিং অদু ইকাই খুম্নরবা ফাইনান্স মন্ত্রী অদুনা পনখ্রে৷
দাইলোগ অদু য়ুনাইতেদ কিঙ্গদমগী এক্সচেক্যুরগী চ্যান্সেলর শ্রী রিশি সুনক অমসুং ভারতকী ফাইনান্স মন্ত্রী শ্রমতি নির্মলা সিথারমননা জোইন্ত স্তেতমেন্ত অমদা খুৎয়েক পীনদুনা লোইশিনখি৷
য়ু.কে.-ইন্দিয়া ইকোনোমিক অমসুং ফাইনান্সিয়েল দাইলোগকী ১০শুবা রাউন্দগী জোইন্ত স্তেতমেন্ত অদু য়েংন্নবগীদমক ফাইনান্স মফম অসিদা নম্বিয়ু৷

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman leads Indian delegation in 10th Round of Ministerial UK-India Economic and Financial Dialogue
28 OCT 2020 6:50PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman led the Indian Delegation in the 10th Round of Ministerial UK-India Economic and Financial Dialogue (EFD), held here today in virtually through video conferencing.
The Indian delegation included representatives from Ministry of Finance, Reserve Bank of India and Securities and Exchange Board of India (SEBI). The UK delegation was led by Chancellor of Exchequer, Mr Rishi Sunak, with representatives from Her Majesty’s Treasury, Bank of England and Financial Conduct Authority (FCA).
India and the United Kingdom enjoy close bilateral relations in diverse areas.India-UK economic ties are important as together they are two of the world’s top seven economies with a combined GDP of over $5 trillion. India-UK trade has more than doubled since the first EFD in 2007, with bilateral investment supporting over half a million jobs across both countries
The Dialogue, inter alia, covered sharing of experiences on corona virus response, to enable both countries to be enriched through experiences of the other and collaboration in the G20 on finance track matters, including through G20 Framework Working Group and Debt Service Suspension Initiative (DSSI). Issues related to international tax agenda including development of inclusive consensus based solution on the taxation of digital economy was discussed. Deliberations on furthering of Financial Services Collaboration with special emphasis on Fin-Tech and GIFT City, establishment of an annual India-UK Financial Market Dialogue and measures underway to reform financial markets were also discussed. Infrastructure development and promotion of Sustainable Finance were also discussed with a focus on green finance. It was also decided to establish bilateral India- UK Sustainable Finance Forum. Private sector initiatives under India-UK Financial Partnership (IUKFP) and India-UK Sustainable Finance Working Group were welcomed. Hon’ble Finance Minister highlighted that the work being done by India’s National Infrastructure Pipeline (NIP) and the City of London to ensure flows of sustainable finance.
The Dialogue concluded with the formal signing of the Joint Statement by Finance Minister of India Smt. Nirmala Sitharaman and Chancellor of Exchequer of United Kingdom Mr Rishi Sunak.
Please click here to access the Joint Statement of the 10th UK-India Economic and Financial Dialogue.