রেলৱে মন্ত্রালয়
ইলিজিবল ওইবা নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী খুদিংমক্কী শেনবা চহি ২০১৯-২০২০গী ওইনা নুমিৎ ৭৮গী খুশুমলশিংগা মান্নবা প্রদক্তিবিতী লিঙ্ক বোনস (পি.এল.বি.)
ৱারেপ অসিনা চাউরাক্না নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী ১১.৫৮দা কান্নবা ফংহল্লগনি
রেলৱেজ কর্মচারীশিংদা নুমিৎ ৭৮গী পি.এল.বি. পীবদা লুপা করোর ২০৮১.৬৮ ওইগনি
22 OCT 2020 2:31PM by PIB Imphal
চাউরাক্না নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী ১১.৫৮দা শেনবা চহি ২০১৯-২০২০গী ওইনা নুমিৎ ৭৮গী খুশুমলশিংগা মান্নবা বোনস পীনবা অয়াবা পীখ্রে। মসিগী রেলৱে কর্মারীশিংদা পীবা প্রদক্তিবিতী লিঙ্ক বোনস অসি লুপা করোর ২০৮১.৬৮ ওইগনি।
২১.১০.২০২০দা পাংথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফম্না (আর.পি.এফ./আর.পি.এস.এফ. পর্সনেলশিং য়াওদনা) ইলিজিবল ওইবা নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী খুদিংমক্কী শেনবা চহি ২০১৯-২০২০গী ওইনা নুমিৎ ৭৮গা মান্নবা প্রদক্তিবিতী লিঙ্ক বোনস (পি.এল.বি.) পীনবা রেলৱেজ মন্ত্রালয়গী প্রপোজল অয়াবা পীখ্রে। রেলৱে কর্মচারীশিংদা পীগদবা নুমিৎ ৭৮গী পি.এল.বি.গী ফাইনান্সিএল ইম্প্লিকেসন অসি লুপা করোর ২০৮১.৬৮ ওইগনি। ইলিজিবল নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী পীগদবা পি.এল.বি.গী হোৎতোক্লবা অপীবা খুশুমল অসি থাগী ওইনা লুপা ৭০০০/-নি। ইলিজিবল রেলৱ কর্মচারী অমদা পীগদবা নুমিৎ ৭৮গী খ্বাইদগী য়াম্বা শেম্ফম অসি লুপা ১৭,৯৫১নি। ৱারেপ অসিনা চাউরাক্না নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী লাখ ১১.৫৮দা কান্নবা ফংহল্লগনি।
রেলৱেগী প্রদক্তিবিতী লিঙ্ক বোনস অসি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নন-গেজেতেদ রেলৱে কর্মচারী (আর.পি.এফ./আর.পি.এস.এফ. পর্সনেলশিং য়াওদনা) খুদিংমক্না ফংগনি। ইলিজিবল ওইবা রেলৱে কর্মচারীগী পি.এল.বি. অসি চহি খুদিংগী দসেরা/পুজাগী ছুতিশিংগী মাংওইননা পী। হন্দক্কী চহিগী ওইনসু মন্ত্রী মন্দলগী ৱারেপ অসি ছুতিশিংগী মাংওইননা ইম্প্লিমেন্ত তৌরগনি। ২০১৯-২০ চহিগী নুমিৎ ৭৮গী খুশুমলগা মান্নবা পি.এল.বি. অসি রেলৱেজকী পর্ফোরমেন্স ফগৎহন্নবা মাইকৈদা থবক তৌনবা পুক্নিং থৌগৎপা ওইনা পীরগনি।
ইলিজিবল ওইবা রেলৱে কর্মচারীগী পি.এল.বি. অসি চহি খুদিংগী দসেরা/পুজাগী ছুতিশিংগী মাংওইননা পী। হন্দক্কী চহিগী ওইনসু মন্ত্রী মন্দলগী ৱারেপ অসি ছুতিশিংগী মাংওইননা ইম্প্লিমেন্ত তৌরগনি।
নীংশিংবা য়াবদি পীগদৌরিবা অসি হৌখিবা চহিগী হায়বদি ২০১৯-২০গী পর্ফোর্মেন্সকী ওইরবসু, চহি অসিগী কোবিদকী মতমগী মনুংদা শ্রমিক স্পেসিএলশিং চেনহনবদা, চেং-হৱাইশিং, হারশিং, কোইলা অসিনচিংবা য়াওবা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা অমসুং লোকদাউন মনুংদা মরু ওইবা মেন্তেনেন্স প্রোজেক্ত ২০০গী মথক্তা লোইশিন্দুনা রেলৱেগী থবক থৌরমশিংদা খুদোংথিবা থোক্তনবা অমসুং হিরম পুম্নমক্তা ফগৎহনবদা রেলৱেজকী কর্মচারীশিংনা কন্না হোৎনখি।
কোবিদকী তৌখিবা লোকদাউনগী মতুংদা .ফ্রাইৎকী ওইনসু চাউনা ফগৎহনবা ঙমখ্রে। ফ্রাইৎকী স্পীদ অসি হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবা মতমদা হৌজিক্তি শরুক অনিগী ময়াদা হেনগৎখ্রে। ফ্রাইৎকী লোদিং অসিসু হৌখিবা চহিগী মতম অসিমক্তা ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবা মতমদা ওক্তোবর ২০২০গী মতম অসিদা ১৪% হেনগৎপা ঙমখ্রে।
২০১৯-২০গী পি.এল.বি. পীবা অসিনা কর্মচারীশিংনা রেলৱেজকী পর্ফোর্মেন্স মখা তানা ফগৎহন্নবা হোৎনবদা ঈথিল পীরগনি। মখোয়না তৌরিবা থবক অদুবু শকখঙবিবনা রেলৱেকী লম অসিদা লৈরিবশিংদা অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন অদু চেলহনগনি। মসিনা প্রদক্তিবিতীগী থাকশিং মখা তানা হেনগৎহল্লগনি।
মসিনা কুম্মৈগী মতমশিংগী মনুংদা কঞ্জুমরনা চাদিং অমসুং দিমান্দ হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি।

Ministry of Railways
Productivity Linked Bonus (PLB) equivalent to 78 days’ wages for the financial year 2019-2020 for all eligible non-gazetted Railway employees
About 11.58 lakh non-gazetted Railway employees are likely to benefit from the decision
Payment of 78 days’ PLB to railway employees has been estimated to be Rs. 2081.68 crores
22 OCT 2020 2:31PM by PIB Delhi
About 11.58 lakh non-gazetted Railway employees have been granted bonus equivalent to 78 days wages for FY 2019-20 .This Productivity linked bonus to railway employees has been estimated to be of Rs. 2081.68 crores.
The Union Cabinet in its meeting held on 21.10.2020 accepted the proposal of the Ministry of Railways for payment of Productivity Linked Bonus (PLB) equivalent to 78 days’ wages for the financial year 2019-2020 for all eligible non-gazetted Railway employees (excluding RPF/RPSF personnel). The financial implication of payment of 78 days’ PLB to railway employees has been estimated to be Rs. 2081.68 crores. The wage calculation ceiling prescribed for payment of PLB to the eligible non-gazetted railway employees is Rs.7000/- p.m. The maximum amount payable per eligible railway employee is Rs.17,951 for 78 days. About 11.58 lakh non-gazetted Railway employees are likely to benefit from the decision.
The Productivity Linked Bonus on Railway covers all non-gazetted railway employees (excluding RPF/RPSF personnel) who are spread over the entire country. Payment of PLB to eligible railway employees is made each year before the Dusshera/ Puja holidays. The decision of the Cabinet shall be implemented before the holidays for this year as well. For the year 2019-20 PLB equivalent to 78 days’ wages will be paid which is expected to motivate the employees for working towards improving the performance of the Railways.
Payment of PLB to eligible railway employees is made each year before the Dusshera/ Puja holidays. The decision of the Cabinet shall be implemented before the holidays for this year as well.
It may be noted that though this payment is being made for last year’s performance i.e. 2019-20 , even this year during COVID period, a lot of hard work has been put in by Railways employees in movement of shramik specials , for movement of essential commodities including Foodgrains, Fertilizers, Coal etc and completion of more than 200 vital maintenance projects during lock down period which would boost safety and all round efficiency in railway operations.
Even on the freight side there has been major improvement post COVID lock down period. Freight speeds have almost doubled now as compared to last year. Freight loading has also increased by 14% for period of October 2020 as compared to similar period last year.
The payment of the PLB for 2019-20 is expected to motivate the employees for working towards improving the performance of the Railways further. The acknowledgement of their work will enhance the sense of inclusiveness and belongingness in Railway families. It is expected to enhance the productivity levels further.
It is also expected to help in consumer spending and boosting demand during the festive times.