হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লাক্লিবা শাংলবা কুম্মৈ-হরাও মতমদা প্রধান মন্ত্রীগী জন অন্দোলন থবক ওইনা পাংথোক্নবা দোক্তর হর্স ভর্ধন্না গুজরাতকী দিপুতি চীফ মিনিস্তর এস.ঐচ. নিতিনবাই পতেলগা ৱা খন্নখ্রে
19 OCT 2020 6:10PM by PIB Imphal
ঙসি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলিফয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর হর্স ভর্ধন্না গুজরাতকী দিপুতি চীফ মিনিস্তর অমসুং হেল্থ অমসুং মেদিকেল মিনিস্তর এস.ঐচ. নিতিনবাই পতেল অমসুং জিলা খুদিংমক্কী দিস্ত্রিক কল্লেক্তরশিং অমসুং রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী সেনিয়র হেল্থ ওফিসিএলশিংগা লোয়ন্না ৱারি শানখ্রে।
হৌজিক লৈবাক অসি লাইচৎ মায়োক্নরকপা থা ১০ শুরকপা অসি মীয়াম নিংশিংহল্লদুনা দোক্তর হর্স ভর্ধন্না হায়খি হৌজিক অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ৭,৭২,০০০ লৈদুনা থা অমদা কেস লাখ ১০গী মখাদা লৈরে। হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৫৫,৭২২ থেংনখি অমসুং কেস ৬৬,৩৯৯ দিসচার্জ তৌখ্রে। কেস মশিং শরুক অনিদা হেনগৎলকপগী মতম হন্থরক্তুনা নুমিৎ ৮৬.৩দা লৈরে অমসুং অথুবদা লৈবাক অসিগী অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ১০ য়ৌরগনি।
গুজরাত্তা কোবিদ লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা মহাক্না হায়খি, মমাংদা খ্বাইদগী শোকহনবা রাজ্যশিংগী মকোক্তা লৈরম্বদগী রাজ্য অসি ফিবম ফগৎলক্তুনা ভারতকী অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৮৮.২৬গা চাংদম্নবদা অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯০.৫৭দা লৈরে। লৈবাক অসিগী ওইনা মীওই মিল্লিয়ন অমদা পাংথোকপা তেস্ত মশিং ৬৮,৯০১ ওইবদা রাজ্য অসিনা তেস্ত ৭৭,৭৮৫ পাংথোকপদা মহাক্না রাজ্য অসি থাগৎখি। মহাক্না হায়খি হৌজিক গুজরাতকী অপুনবা এক্তিব কেস ১৪,৪১৪ লৈবগী মনুংদা চাদা ৯৯.৪ ফিবম ফরি। লেমহৌরিবা মীওই ৮৬(চাদা ০.৬) হৌজিক ভেন্তিলেতর শীজিন্নরি।
মহাক্না হায়খি লাক্লিবা নিংথমথা অমসুং শাংলবা কুম্মৈ-হরাও মতম অসিদা কোবিদ-১৯গী অচৌবা শিংনবা অমা মায়োক্নরি। লাক্লিবা মথংগী থা অহুম অসি ঐখোয় মিকুপ-নাহুম শিংনা লৈগদবনি। মাক্স/মাইখুম উপ্নবা, থাপ্না লৈনবা অমসুং য়াম্না তোইনা খুৎ-শা হাম্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেল মীয়ামদা য়ৌহনগদবনি। মীয়াম্না থবক ওইনা পাংথোক্তবা অদু য়েংশিন্দুনা থবকশিং লৌখৎকদবনি। কোবিদকা চুনবা লমচৎ-শাজৎ ঙাকপা অসি য়াম্না লাইবনি।
খ্বাইদগী য়াম্না শোকহল্লবা জিলাশিং হায়বদি অহমেদবাদ, গান্ধীনগর, রাজকোত, বাদোদারা অমসুং সুরতকী দিস্ত্রিক কল্লেক্তরশিংগা দোক্তর হর্স ভর্ধনগা ৱারি শানখি অমসুং সহর ওইবদগী জিলাশিং অদু খুদোংথিনিংঙাই ওইবনি। হৌখিবা চয়োল অসিদা পোজিতিপ ওইবা মশিং খঙহেন হেনগৎলকখিবা জুনাগাধ অমসুং জামনগর জিলাশিংদা পায়খৎলিবা চেকশিন-থৌরাংগী থবকশিংগী ফিবম মহাক্না য়েংশিনখি।
লাক্লিবা কুম্মৈ-হরাও মতমগীদমক শেম-শারিবশিং অসিগী মতাংদা অমসুং কুম্মৈশিংগী মথক্তা য়াম্লবা লুহোংবশিং অমসুং তুরিজম হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা নিতিনবাই পতেলনা হায়খি, তোঙান-তোঙানবা থবকশিং অশোই-অঙাম থোকহন্দনা পাংথোক্নবা চৎন-কাংলোনশিং পীরে। বস তোংলগা অহমেদবাত্তা লাকপা মীওইশিং সহরগী ৱাংমদা তেস্ত তৌগনি অমসুং করিগুম্বা পোজিতিপ ওইরম্লবদি আইসোলেসন সেন্তরশিংদা থমগনি।
পুন্সি অমসুং হিংলবা লম্বী কন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা পতেলনা হায়খি ইন্দস্ত্রিশিংনা শীজিন্নরিবা মৈ কোবিদ মমাংগী চাং অদু য়ৌরে অমসুং রাজ্য অসিদা জি.এস.তি খোমগৎপা য়াম্না হেনগৎপা উরে।
নেসনেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল(এন সি দি সি)গী দিরেক্তর, দোক্তর সুজিৎ সিংহনা রাজ্য অসিদা কোবিদ হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা পুখৎখি অমসুং নিংথম থাশিংদা মহৌশানা লোক-লাইহৌ খম থেংনা নাগনবা অসিদগী চেকশিন্না লৈনবা মীয়ামদা খঙহনখি।
মীফম অদুদা এদিসনেল হেল্থ সেক্রেতরি(হেল্থ) শ্রীমতি অর্তি অহুজা, গুজরাতকী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি(হেল্থ) জয়ান্তি রবি, আই.সি.এম.আরগী দিরেক্তর জেনেরেল প্রোফেসার(দোক্তর) বালরাম বার্গাবা অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan discusses implementation of Prime Minister’s Jan Andolan in the upcoming Long Festive Season with Deputy Chief Minister of Gujarat Sh. Nitinbhai Patel
19 OCT 2020 6:10PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare today interacted with Sh. Nitinbhai Patel, Deputy Chief Minister and Minister for Health and Medical Education, Gujarat in the presence of district collectors of all the districts and senior health officials of the State and the Union.
Reminding everyone that the country is currently in the tenth month of the pandemic, Dr. Harsh Vardhan said, “Active cases are currently around 7,72,000 which has been less than 10 lakhs for close to a month. 55,722 cases were reported in the last 24 hours while 66,399 cases were discharged from care. Doubling time has been diluted to 86.3 days and the country will soon cross the figure of 10 crore cumulative tests.”
On the management of COVID in Gujarat, he noted, “From being one of the top affected states earlier, the state has shown remarkable stride to have a recovery rate of 90.57% comparable to the recovery rate of India (88.26%).” He congratulated the State for conducting 77,785 tests per million against the country’s figure of 68,901. “Gujarat’s active case burden now stands at a mere 14,414, out of which 99.4% are stable. Rest 0.6% comprising of 86 people are presently on ventilator,” he added.
Reiterating his statement that the coming winter and the long festive season pose a significant risk that could threaten the gains made against COVID-19, he said, “We should all be vigilant for the next three months. Prime Minister’s message of wearing a mask/face cover, maintaining a physical distance and frequent handwashing should reach the last citizen. Steps should be taken to monitor their non-compliance. Following COVID appropriate behaviour is simple.”
Dr. Harsh Vardhan interacted with the district collectors of Ahmedabad, Gandhinagar, Rajkot, Vadodara and Surat which were the most affected districts and are vulnerable due to their urban nature. He also took stock of the preventive steps taken in the districts of Junagadh and Jamnagar which have been reporting a surge in positivity in the last few weeks.
Speaking on the state of preparedness for the upcoming season, that also sees a surge in the number of weddings and tourism besides the festivities, Sh. Nitinbhai Patel said, “SoPs have been issued for carrying out various activities safely. People visiting Ahmedabad through buses are tested outside the city limits and are referred to isolation centres, if found positive.”
In line with government’s commitment to save lives as well as livelihood, Sh. Patel stated that power utilization by the industries are reaching pre-COVID levels and the State has seen a surge in GST collections as well.
Dr. Sujeet Singh, Director, National Centre for Disease Control (NCDC) apprised everybody present on the trajectory of COVID in the State and alerted them to remain vigilant about influenza which usually peaks in the winter months.
Smt. Arti Ahuja, Addl. Secretary (Health), Ms. Jayanti Ravi, Principal Secretary (Health), Gujarat, Prof. (Dr.) Balram Bhargava, DG ICMR and other senior officials were also present in the meeting.