Ministry of Finance
Milestone of 1.5 crore KCC sanctions with credit limit of Rs.1.35 lakh crore achieved under Special KCC Saturation Drive for farmers
19 OCT 2020 5:50PM by PIB Delhi
As part of the Atmanirbhar Bharat Package, the Government has announced to cover 2.5 crore farmers under the Kisan Credit Card (KCC) scheme with a credit boost of Rs. 2 lakh crore through a special saturation drive. As a result of concerted and sustained efforts by the banks and other stakeholders in the direction of providing access to concessional credit by the farmers, including Fishermen and Dairy farmers, a major milestone target of covering more than 1.5 crore farmers under KCC, with sanctioned credit limit of Rs.1.35 lakh crore has been achieved.
The KCC Scheme was introduced in the year 1998 with the objectives of providing adequate and timely credit to the farmers for their agricultural operation. The Government of India provides interest subvention of 2% and Prompt Repayment Incentive of 3% to the farmers, thus making the credit available at a very subsidized rate of 4% per annum. Government has taken a major farmer friendly steps by extending the benefits of KCC with interest subvention in 2019 to Animal Husbandry including Dairy and Fisheries farmers for their working capital requirement and raising the existing limit of collateral free agriculture loan from Rs. 1 lakh to Rs.1.60 lakh.
While ensuring convenient and cost-effective credit delivery to farmers, the ongoing campaign will also be instrumental in driving the rural economy and further accelerating agricultural production and allied activities, besides enhancing the income level of farmers. This will also go a long way in fulfilling the objective of food security for our country.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
লৌউবশিংগী অখন্নবা কে.সি.সি. সেচ্যুরেসন দ্রাইবকী মখাদা লুপা করোর লাখ ১.৩৫গা লোয়নবা কে.সি.সি. করোর ১.৫গী অয়াবা পীবগী মশক থোকপা থবক পাঙথোকখ্রে
19 OCT 2020 5:50PM by PIB Imphal
আত্মানির্ভর ভারত পেকেজকী শরুক অমা ওইনা অখন্নবা সেচ্যুরেসন দ্রাইব অমগী খুত্থাংদা লুপা করোর লাখ ২গী ক্রেদিৎকী তেংবাং য়াওবা কিসান ক্রেদিৎ কার্দ (কে.সি.সি.) স্কিমগী মখাদা লৌউবা করোর ২.৫ কোনশিল্লগনি হায়না সরকারনা লাওথোকখ্রে। ঙামী অমসুং দাইরী ফারররমরশিং মনুং চনবা লৌউবশিংদা কন্সেস্নেল ক্রেদিৎ ফংহনবা হায়দুনা বেঙ্ক অমসুং স্তেকহোলদর্শিংনা মাইকৈ অসিদা পুন্না অমসুং লেপ্তনা চত্থরকপা থৌওংগী মহৈ অমা ওইনা লুপা করোর লাখ ১.৩৫গী ক্রেদিৎ লিমৎকী অয়াবা পীবগা লোয়ননা কে.সি.সি.গী মখাদা লৌউবা করোর ১.৫ কোনশিনবগী মশক-থোক্লবা পান্দম অমা থমখিবদু ফংবা ঙমখ্রে।
কে.সি.সি. স্কিম অসি ইং ১৯৯৮দা লৌউবশিংদা মখোয়গী লৌউ-শিংউগী থবকশিংগীদমক্তা মতিক চাবা অমসুং মতম চাবা ক্রেদিৎ ফংহনবগী পান্দমদা হৌদোকখিবনি। ভারত সরকারনা লৌমীশিংগী ওইনা ২%গী শেন্দোয় কোকপীবা অমসুং ৩%গী ইন্সেন্তিব মতাং চানা পীবগী খুদোংচাবা পীদুনা চহিদা ৪%গী য়াম্না তাথরবা ক্রেদিৎকী খুদোংচাবা পীরি। সরকারনা ইং ২০১৯দা দাইরী অমসুং ঙা-য়োকপশিং য়াওনা লৌউবশিংদা মখোয়গী অচঙবা শেল্লেপকী তেংবাং ওইনা শেন্দোয় কোকপীবগী থৌওং য়াওদুনা কে.সি.সি.গী খুদোংচাবা কয়া ফংহন্নবা লৌউবশিংদা য়াম্না কান্নবা খোঙথাং অমা পায়খৎখ্রে অমসুং কোল্লাতরেল য়াওদবা লৌউ-শিংউবগী লোন লৌবগী হৌজিক লৈরিবা খ্বাইদগী অৱাংবা থাকসু লুপা লাখ ১দগী লুপা লাখ ১.৬০দা হেনগৎখ্রে।
লৌউবশিংদা ক্রেদিৎ পীবগী থৌওংবু হেন্না নুংঙাইবা অমসুং কোস্ত-ইফেক্তিব ওইহনবগা লোয়ননা হৌজিক চত্থরিবা কেম্পেন অসিনা খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোন্দা শাফু পীবা অমসুং লৌউবশিংগী চাগা হেনগৎহনবগী মথক্তা লৌউ-শিংউগী পোত্থোক হেনগৎহনবা অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা থবকশিংদসু য়াম্না হেন্না খোঙজেল থুহল্লগনি। মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী ফুদ সেক্যুরিতীগী পান্দম অসিবু ফংহনবদসু য়াম্না শাঙনা তেংবাংলগনি।