য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিৎ শাহনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনিয়ন এগ্রীকলচর মিনিস্তর, শ্রী নরেন্দ্র তোমারবু মহৈ-মরোং ৮গী অনৌবা মরু ১৭কী ভেরাইতি লৌমীশিংদা খুৎশিন্নবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
মোদী সরকার অসি লৈবাক অসিদা লৌউ-শিংউবগী লমদা মরোমদোম লেপচবা লোয়ননা ন্যুত্রীসনেল সেক্যুরিতি লৈনবা হোৎনবা সরকার অমনি
লৈবাক অসিগী নাগরিক পুম্বদা চপ চাবা ন্যুত্রীসন ফংহনবা হায়বা অসি হক্নি অমসুং মোদী সরকারনা মসিগীদমক অহিং নুংথিল খাইদনা হোৎনরি
অসিগুন্বা প্রধান মন্ত্রী মোদীদী মিৎয়েং শানবা ফিরেপ অসিনা লায়রবদগী খ্বাইদগী লায়রবাশিংবু চপ চাবা ন্যুত্রীসন ফংহনবতা নত্তনা ঐখোয়গী লৌমীশিংদা ইনকম হেনগৎহল্লগনি
মসিগী মহৈ-মরোং অসিনা মীপুম খুদিংদা ন্যুত্রীসন ফংহল্লগনি অমসুং লৈবাক অসিনা ‘গ্রীন রিবোলুসন’দগী ‘ইভরগ্রীন রিবোলুসন’রোমদা চংশিল্লকলি; মসিগী মহৈ-মরোং অসিনা শরুক অহুম থোক্না ন্যুত্রীসনেল ভেল্যু হেন্দুনা হান্ননা লৈরম্বা অদুদগী হেন্না ন্যুত্রীসন ৱাংবা ওইরগনি।
16 OCT 2020 6:03PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিৎ শাহনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনিয়ন এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মস ৱেলফিয়র মিনিস্তর, শ্রী নরেন্দ্র তোমারবু মহৈ-মরোং ৮গী অনৌবা মরু ১৭কী ভেরাইতি লৌমীশিংদা পীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।ত্বীত পরেং অমদা শ্রী অমিৎ শাহনা হায় মদুদি, “ঙসি অসি লৌউ-শিংউবগী সেক্তরদা পুৱারি ওইহৌরগদবা নুমিৎ অমনি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং শ্রী নরেন্দ্র তোমারনা লৌমীশিংদা মহৈ-মরোং ৮গী অনৌবা মরু ১৭কী ভেরাইতি খুৎশিন্নবা অসিদা। মসিগী মহৈ-মরোং অসিনা মীপুম খুদিংদা ন্যুত্রীসন ফংহল্লগনি অমসুং লৈবাক অসিনা ‘গ্রীন রিবোলুসন’দগী ‘ইভরগ্রীন রিবোলুসন’রোমদা চংশিল্লগনি”।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি, “মোদী সরকার অসি লৈবাক অসিদা লৌউ-শিংউবগী লমদা মরোমদোম লেপচবা লোয়ননা লৈবাক অসিদা ন্যুত্রীসনেল সেক্যুরিতি লৈনবা হোৎনবা সরকার অমনি। মসিগী মহৈ-মরোং অসিনা শরুক অহুম থোক্না ন্যুত্রীসনেল ভেল্যু হেন্দুনা হান্ননা লৈরম্বা অদুদগী হেন্না ন্যুত্রীসন ৱাংবা ওইরগনি হায়রিবা অসিনা চংদবা য়াদ্রবা মচাক হায়বদি প্রোতিন, কেলসিয়ম অমসুং আইরন ফংহল্লি”।
শ্রী অমিৎ শাহনা মখা তানা হায় মদুদি “লৈবাক অসিগী নাগরিক পুম্বদা চপ চাবা ন্যুত্রীসন ফংহনবা হায়বা অসি হক্নি অমসুং মোদী সরকারনা মসিগীদমক অহিং নুংথিল খাইদনা হোৎনরি। অসিগুন্বা প্রধান মন্ত্রী মোদীদী মিৎয়েং শানবা ফিরেপ অসিনা লায়রবদগী খ্বাইদগী লায়রবাশিংবু চপ চাবা ন্যুত্রীসন ফংহনবতা নত্তনা ঐখোয়গী লৌমীশিংদা ইনকম হেনগৎহল্লগনি”।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah Expressed his Gratitude to Prime Minister, Shri Narendra Modi and Union Agriculture Minister, Shri Narendra Tomar for Dedicating Variety of 17 New Seeds of 8 Crops to Farmers
Modi Govt is Committed to Make the Agriculture Sector Self-Reliant as well as Providing Nutritional Security to the Country
Proper Nutrition is the Right of Every Citizen and Modi Govt is Working Towards it Day and Night
These Visionary Decisions of PM Modi will Not Only Provide Proper Nutrition to The Poorest of The Poor, But Also Increase the Income of Our Farmers
These Crops Will Provide Nutrition to The People and the Nation Will Move From ‘Green Revolution’ to ‘Evergreen Revolution’; these Crops will have Three Times the Nutritional Value Which will Turn a Normal Plate Into Nutritionally Rich One
16 OCT 2020 6:03PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah expressed his gratitude to Prime Minister, Shri Narendra Modi and Union Agriculture and Farmers’ Welfare Minister, Shri Narendra Tomar for dedicating a variety of new seeds of various crops to farmers. In a series of tweets, Shri Amit Shah said, “Today is a historic day for the agricultural sector as Shri Narendra Modi and Shri Narendra Tomar dedicated a variety of 17 new seeds of 8 crops to farmers. These crops will provide nutrition to the people and the nation will move from ‘Green Revolution’ to ‘Evergreen Revolution’.”
The Union Home Minister said, “The Modi government is committed to make the agriculture sector self-reliant as well as providing nutritional security to the country. The nutritional value of these new crops will be three times higher, which will make a normal plate of food nutritious by adding essential nutritional elements such as protein, calcium and iron.”
Shri Amit Shah added that “Proper nutrition is the right of every citizen and the Modi government is working towards it day & night. These visionary decisions of PM Shri Narendra Modi ji will not only provide proper nutrition to the poorest of the poor, but also increase the income of our farmers.