Ministry of Education
Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' to address the Students of 1st Batch of ASEAN PhD Fellowship Programme
15 OCT 2020 7:15PM by PIB Delhi
Union Education Minister, Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' will be addressing the students from various ASEAN nations at the virtual Welcome Meet for the 1st Batch of ASEAN PhD Fellowship Programme on October 16, 2020 at 11 AM. These students have been selected for the prestigious ASEAN PhD Fellowship Programme (APFP) funded by the Government of India. MoS for Education Shri Sanjay Dhotre will be present on this occasion as the Guest of Honour. The Welcome Meet is scheduled on October 16, 2020 at 11 AM.
Ambassadors and Representatives from ASEAN Member States; Secretary, Higher Education, Shri Amit Khare; Secretary (East), MEA, Ms Riva Ganguly Das; ASEAN Coordinators from Respective IITs, Directors of the IITs and the selected students will also grace the occasion with their presence.
The ASEAN PhD Fellowship Programme was announced on 25th January 2018, the eve of India’s Republic Day, by Honourable Prime Minister of India Shri Narendra Modi in the presence of leaders of all the ten ASEAN member states.
Under the APFP, 1000 fellowships will be provided exclusively to ASEAN citizens. The APFP is also the largest capacity development programme undertaken by the Government of India for foreign beneficiaries.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’না এসিয়ন পি.ঐচ.-দি. ফেলোশিপ প্রোগ্রামগী অহানবা বেত্চগী মহৈরোয়শিংদা ৱাফম থমগনি
15 OCT 2020 7:15PM by PIB Imphal
এজুকেসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল নিশঙ্কনা ওক্তোবর ১৬, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা এসিয়ন পি.ঐচ.-দি. ফেলোশিপ প্রোগ্রামগী অহানবা বেত্চকী ওইনা ভর্চুএল ওইনা তরাম্না ওকপগী মীফমদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী লাকপা মহৈরোয়শিংদা ৱাফম থমগনি।
মসিগী মহৈরোয়শিং অসি ভারত সরকারনা ফন্দিং তৌবা লেমজনিংঙাই ওইরবা এসিয়ন পি.ঐচ.-দি. ফেলেশিপ প্রোগ্রাম(এ.পি.এফ.পি.) অসিগীদমক্তা খনগৎখিবনি। এজুকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় ধোত্রেনা থৌরম অসিদা ইকাইখুম্ননিংঙাই ওইরবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি। তরম্না ওকপগী থৌরম অসি ওক্তোবর ১৬, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা পাংথোক্লগনি।
এসিয়নগী মীহুৎ ওইরিবা রাজ্যশিংগী এম্বাসেদরশিং অমদি মীহুৎশিং, হায়র এজুকেসনগী সেক্রতরী শ্রী অমিত খারে, এম.ই.এ.গী সেক্রতরী(নোংপোক থংবা) কুমারী রিবা গঙ্গুলী দাস, আই.আই.তি.শিংগী এসিয়ন কো ওর্দেনেতরশিং, আই.আই.তি.শিংগী দাইরেক্তরশিং অমসুং খনগৎলবা মহৈরোয়শিংসু থৌরম অদুদা শরুক য়াদুনা থৌরম অদুবু মপুং ফাহনগনি।
এসিয়ন পি.ঐচ.-দি. ফেলোশিপ প্রোগ্রাম অসি ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এসিয়নগী মীহুৎ ওইরিবা রাজ্য তরাপুম্বগী লুচিংবশিং য়াওরদুনা জনুৱারী ২৫, ২০১৮গী গনতন্ত্র নুমিৎকী থৌরমদা লাওথোকখিবনি।
এ.পি..এফ. অসিগী মখাদা ফেলোশিপ ১০০০ এসিয়নগী নাগরিকশিংদা ফংহনগনি। এ.পি.এফ.পি. অসি ভারত সরকারনা ফোরেন বেনিফিসিয়রীশিংগী ওইনা পায়খৎপা খ্বাইদগী চাউবা কেপাসিতীদা চাউখৎহন্নবগী প্রোগ্রাম্নি।