Ministry of Road Transport & Highways
Development of National Highways in Kerala
13 OCT 2020 3:30PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has undertaken NH works costing Rs 19,800 crore in Kerala, and these are targeted for completion by 2024. 30 Projects in an aggregate length of 549 km for an amount of Rs. 5327 Cr are under implementation.
Summary of NH Projects awarded during last Six years in Kerala:
S No
Agency
No.of Projects
Length (km)
Cost (Crore Rs)
1
MoRT&H (through State PWD)
43
732.26
2393.89
2
NHAI
7
96.1
5638.55
Total
50
828.36 Km
Rs. 8032.44
Projects likely to be completed during the current FY (2020-21):
Sl. No.
NH No.
Name of Project
Length (km)
Sanction cost (Rs. Cr.)
Physical
Progress
Date of Completion
1
66
Construction of 6.80 km 2 lane with paved shoulders Alappuzha bypass on NH47 (New NH 66) from Kommady to Kalarkode in the State of Kerala on EPC basis with 50:50 cost sharing between Government of Kerala and Government of India (MORTH)
6.80
348.43
98.6%
30.11.2020
2
183A
Strengthening from Erumeli to km Mundakkayam of NH 183 A in the State of Kerala under Annual Plan 2018-19
13.60
18.98
92%
30.10.2020
3
744
Strengthening and Geometric Improvements from Punalur to Kottavasal (Kerala-Tamil Nadu border) of NH 744(Old NH-208) in the State of Kerala on EPC mode
36.25
45.96
90%
06.11.2020
4
766
Strengthening from Kalpetta to Muthanga (Kerala-Karnataka border) of NH 766
41.60
55.3808
45%
27.02.2021
5
85
Rehabilitation and upgradation of NH-85 (Old NH 49) from Bodimettu (Kerala-Tamil Nadu border) to Munnar to 2 lane with paved shoulders on EPC mode
41.78
380.76
70%
31.12.2020
6
85
Strengthening from Irumpupalam to Kakkadassery of NH 85 (Old NH 49)
46.53
82.13
78 %
31.12.2020
7
183
Strengthening and Geometric Improvements from Mankamkuzhy to to Anjilimoodu of NH 183(Old NH-220) in the State of Kerala
10.10
15.72
45 %
26.02.2021
8
85
Strengthening and Geometric Improvements from Mattakuzhy to Kundanoor of NH 85(Old NH-49) in the State of Kerala
12.61
17.73
45 %
08.12.2020
Total 8 projects
209.27 KM
Rs 965.09 Cr
Projects to be awarded during current FY (2020-21)
NHAI PROJECTS
Sr. No.
Name of Project
Length (km)
Cost
(in Cr.)
Status
1
Six Laning of Thalapady to Chengala section of NH-17 in the State of Kerala on Hybrid Annuity mode under BharatmalaPariyojna
39.00
1981.07
Financial bid opened
2
Six Laning of Chengala to Neeleshwaram section of NH-17 (New NH-66) Total length 37.268 km in the State of Kerala on Hybrid Annuity Mode under BharatmalaPariyojna
37.27
1746.45
Financial bid opened
3
Six Laning of Neeleshwaram to Thaliparambha section (Total length 40.11 km) in the State of Kerala on Hybrid annuity Mode under Bharatmala Pariyojna
40.11
3041.65
Financial bid opened
4
Six Laning of Thaliparambha- Muzhapilangad section of NH-17 (New NH-66) (project length 29.948 km) in the State of Kerala on Hybrid annuity Mode under Bharatmala Pariyojana
29.95
2714.6
Financial bid opened
5
Construction of Six lane Minor Bridge (Paloli Palam), Major Bridge (Moorad) & allied works like 6-lane Main Carriageway with Service Road in the State of Kerala on EPC mode
2.10
210.21
Work awarded
6
Six Laning of Azhiyur to Vengalam section on Hybrid annuity Mode under Bharatmala Pariyojna
40.80
1276.24
Bids invited.
7
4/6-laning of Ramanattukara to Valancherry of NH-17 (New NH-66)
39.68
1795.08
DPR in final stage. Proposed to award in this FY.
8
4/6-laning of Valancherry to Kappirikkad
22.9 Km
Rs 1276.5
DPR in final stage. Proposed to award in this FY.
Total
266 KM
Rs. 12765
PWD Works Through MoRTH
Sr. No.
Name of Project
Length (km)
Cost
(Crore Rs)
Status
1
Strengthening and Geometric improvements from Kadapuzha to Kollakadavu of NH 183 in the State of Kerala under Annual Plan 2019-20 on EPC Mode
28.50
30.05
Work Awarded on 12.05.2020
2
Strengthening and Geometric improvements from Chundel to Kalpetta of NH 766 (Old NH-212) in the State of Kerala under Annual Plan 2019-20 on EPC Mode
9.6
16.72
Work awarded on 30.06.2020.
3
Strengthening and Geometric improvements from Mannilkadavu to Adivaram of NH 766 (Old NH-212) in the State of Kerala under Annual Plan 2019-20 on EPC Mode
20
35.42
Work awarded on 30.06.2020.
4
Strengthening from Polytechnic Jn. to Village Padi of NH 183 (old NH-220) in the State of Kerala under Annual Plan 2019-20 on EPC Mode
5.72
8.10
Work awarded on 23.07.2020.
5
Strengthening and geometric improvements from Chattupara to Irumpupalam of NH-85 in the State of Kerala
8
13.93
Work awarded on 23.07.2020.
6
Construction of high level bridge over Cheruthoni River at 32/500 on NH 185 in the State of Kerala on EPC Mode
23.83
Work awarded on 23.07.2020.
7
Strengthening of carriageway and Construction of retaining wall from Adimali to Keerithodu of NH 185
16.0
50.00
Work included in Annual Plan 2020-21
8
Strengthening and Geometric Improvement from Mannarkulanji to Plappally of NH 183A
32.5
50.0
Work included in Annual Plan 2020-21
9
Strengthening and Geometric Improvement from Kottayam to Chenkallepalli of NH 183
29.9
50.0
Work included in Annual Plan 2020-21
TOTAL(PWD)
150 KM
278 Crore
Grand Total (NHAI+ PWD)
416 KM
Rs 13043 Crore
DPR Projects in Kerala
NHAI
• 09 Projects of NH-66 are in DPR advanced stage having a length of 372.96 Km. and the expected Civil cost is Rs. 14260.46 Cr.
• Out of which 3 Projects having a length of 117.83 Km with financial implication of Rs. 4671.18 Cr. is planning to award in this financial year.
• In addition, 07 projects having a length of 847.44 Km. is included in Bharatmala Pariyojana Scheme and all DPR is in inception stage in the State of Kerala.
• 01 project of NH-66 having a length of 13 Km (existing 4-lane Road) is planning to develop as 6-lane Elevated Highway from Aroor to ThuravoorThekku.
Sr. No.
Project Name
Length (Km)
Tentative Civil cost (Rs. in Cr.)
Remarks
1.
Azhiyur to Vengalam NH-66 (Old NH-17)
40.80
1276.24
Bids invited.
2.
Ramanattukara to Start of Valanchery Bypass NH-66 (Old NH-17)
39.68
1795.08
DPR in final stage. Proposed to award in this FY.
3.
Start of Valanchery Bypass to Kappirikkad of 66 (Old NH-17)
37.35
1599.86
DPR in final stage. Proposed to award in this FY.
4.
Kappirikkad to Edapally of 66 (Old NH-17 & 47)
87.15
3938.28
DPR in final stage. Land acquisition is in progress.
5.
ThuravoorThekku – Paravoor NH-66 (Old NH-47)
37.90
1275
DPR in final stage. Land acquisition is in progress.
6.
Paravoor– Kottankulangara of NH-66 (Old NH-47)
37.50
1192
DPR in final stage. Land acquisition is in progress.
7.
Kottankulangara Km. Start of Kollam Bypass of NH-66 (Old NH-47)
31.50
969
DPR in final stage. Land acquisition is in progress.
8.
4 laning of Start of Kollam Bypass - Kadambattukonam of NH-66 (Old NH-47)
31.25
1300
DPR submitted. Land acquisition is in progress.
9.
Kadambattukonam– KazhakuttamJn of NH-66 (Old NH-47)
29.83
915
DPR in final stage. Land acquisition is in progress.
10.
Kollam – Sengottai Section of NH-744
70.7
To be assessed
Inception Stage
11.
Karnataka/Kerala Border (Kutta) to Malappuram of SH-28
126.3
To be assessed
Inception Stage
12.
Kochi-Munnar-Theni of NH- 85
163
To be assessed
Inception Stage
13.
Palakkad – Malappuram – Kozhikode of NH-966
133
To be assessed
Inception Stage
14.
Edappally – Thrissur (Existing 4-lane to 6-lane) of NH-544
64.94
To be assessed
Inception Stage
15.
Walayar – Vadakkanchery (Existing 4-lane to 6-lane) of NH-544
53.5
To be assessed
Inception Stage
16.
Thiruvanthapuram-Kottarakkara- Kottayam- Angamaly
SH 1 & NH 183 Main Central Road
236.00
To be assessed
Inception Stage
17.
6-laning of Elevated Highway from Aroor to ThuravoorThekku
13.00
To be assessed
Bid invited for engaging DPR Consultant
TOTAL
1. Km.
Benefits of Projects under DPR of NH-85, NH-744 and NH-966
• The projects are currently under DPR preparation. The projects are planning to award in next financial year.
• The above projects are the back bone of Kerala and it will provide East-West connectivity in the State of Kerala.
• NH-85 connect Ernakulam, Muvattupuzha, Kothamangalam-Munnar- Devikkulam-Theni etc.
• NH- 744 connect Kollam – Kundara-Kottarakkara-Punalur-Thenmala-Shegotti etc.
• NH-966 connect Kozhikode-Kondotty- Malappuram-Perinthalmanna-Mannarkkad-Palakka etc.
• The projects will give better connectivity from various ports/coastal areas to Tamilnadu and Karnataka States
Port Connectivity Projects for DPR in the State of Kerala through NHAI.
The 11 Port Connectivity Projects having a length of 119 Km in the State of Kerala are planned for widening under Bharatmala. Accordingly, bids were invited for engaging DPR Consultant.
Sl. No.
Project
Length (km)
Location /Port
District
Package
1
Azhikkal Port - Proposed NH – Bypass and widening of 2 km.
13
Azhikkal
Kannur
Bids invited Package no. 1 of 81 Km.
2
Road from Azhikkal to Puthuvalappu
14
Azhikkal
Kannur
3
Road from Payyambalam to Azhikkal
12
Azhikkal
Kannur
4
Development of river side port road to Beypore port
2
Beypore
Kozhikode
5
Road from Mudhiyam Beach to Madhura Bazaar
12
Beypore
Kozhikode
6
Road from Madhura Bazaar to Chullikad
10
Beypore
Kozhikode
7
Beypore port connectivity to Malaparamab via beach
18
Beypore
Kozhikode
8
Road from Payikulangara to Alappuzha Byasss
14
Alappuzha
Alappuzha
Bids invited. Package no.2 of 38 Km.
9
Road from SH-Alappuzha Bypass Intersection
12
Alappuzha
Alappuzha
10
Road from Fort Vypin to Matysyafed Tourist Office.
9
Kochi
Ernakulam
11
Widening of road connecting from Kollam port to NH
3
Kollam
Kollam
Total
119 KM
PWD DPR Works through MoRTH
Sr. No.
Project Name
Length (Km)
Tentative cost (Rs. in Cr.)
Status
1.
Consultancy Services for the preparation of Feasibility Report cum detailed Project Report (DPR) for capacity augmentation to 2 lanes with paved shoulders configuration of NH183 (old NH220) from Km 0/000 to 62/100 (Kollam – Anjilimoodu)
62.10
500.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
2
Consultancy services for the preparation of feasibility report cum Detailed Project Report for capacity – Augmentation to two lane with paved shoulder configuration for NH corridor of NH 183 (Old NH 220) Km. 106/700 to 137/000 Kottayam – Mundakkayam
30.30
245.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
3
Consultancy services for the preparation of feasibility report cum Detailed Project Report for capacity – augmentation to two lane with paved shoulder configuration for NH corridor of NH 183 (Old NH 220) Km. 160/300 to 215/450 – Mundakkayam - Kumili)
55.15
445.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
4
Consultancy service for preparation of feasibility report cum DPR for Capacity Augmentation to 2 lanes with paved shoulders configuration for NH corridor of NH -766 ( Old NH 212 ) from km 5/000 (Malaparamba) to km 40/000 (Puthupady) in the state of Kerala.
35.00
280.00
Inception Report submitted Alignment finalised. Feasibility study in progress
5
Consultancy Services for preparation of feasibility report cum Detailed Project Report (DPR) for Capacity Augmentation to 2 lanes with paved shoulders configuration for NH Corridor of NH 766 (old NH 212) from Km 40/000 (Puthupady) to km 117/600 (Muthanga) in the State of Kerala
77.60
620.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
6
Consultancy Services for Preparation Of Detailed Project Report of the Highway (NH 183A) Starting from Its Junction With NHNo.183 Near Adoor And Terminating At Its Junction With NH No.183 Near Vandiperiyar In The State Of Kerala To Two/ Four Lane With Paved Shoulder configuration
117.00
930.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
7
Consultancy Services for Preparation Of Detailed Project Report of the Highway (NH 185) Starting from Its Junction With NHNo.85 Near Adimali And Terminating At Its Junction With NH No.183 Near Kumily In The State Of Kerala To Two/ Four Lane With Paved Shoulder configuration
96.00
760.00
Inception Report submitted Alignment under finalisation
Subtotal (PWD)
473km
Rs 3780 Crore

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
কেরেলাদা নেস্নেল হায়ৱেশিং শেমগৎপা
13 OCT 2020 3:30PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না কেরেলাদা লুপা করোর ১৯,৮০০ চংগদবা এন.ঐচ.কী থবকশিং পাইখৎখ্রে অমসুং হায়রিবশিং অসি ২০২৪ ফাওবদা লোইশিন্নবা পান্দম থমখ্রে। লুপা করোর ৫৩২৭গী শেনফম চংগদবা কি.মি. ৫৪৯রোম শাংবা প্রোজেক্ত ৩০ ইমপ্লিমেন্ত তৌরি।
হৌখিবা চহি তরুক অসিগী মনুংদা কেরেলাদা পীথখিবা এন.ঐচ. প্রোজেক্তশিংগী শম্লপ্পা ৱারোল:
সিরিএল নম্বর
এজেন্সী
প্রোজেক্ত মশিং
অশাংবা (কি.মি.)
কোস্ত (লুপা করোর)
১
এম.ও.আর.তি.এন্দ ঐচ (রাজ্যগী পি.দবল্যু.দি.গী খুত্থাংদা)
৪৩
৭৩২.২৬
২৩৯৩.৮৯
২
এন.ঐচ.এ.আই.
৭
৯৬.১
৫৬৩৮.৫৫
অপুনবা
৫০
কি.মি. ৮২৮.৩৬
লুপা ৮০৩২.৪৪
চৎলিবা এফ.ৱাই. (২০২০-২১)গী মনুংদা লোইশিনগদবা প্রোজেক্তশিং:
সিরিএল নম্বর
এন.ঐচ. নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
সেঙ্কসন তৌখিবা কোস্ত(লুপা করোর)
থবক্কী খুমাং চাউশিনবা
লোইশিনবগী তাং
১
৬৬
ই.পি.সি. বেসিস্তা কেরেলা সরকার অমসুং ভারত সরকার (এম.ও.আর.তি.এন্দ ঐচ) গী মরক্তা কোস্ত সিয়রিং ৫০:৫০ ওইবগা লোয়ননা কেরেলাগী রাজ্য অসিদা কোম্মাদীদগী কালরকোদ ফাওবগী অলাপুলা বাইপাসকী এন.ঐচ.৪৭দা (অনৌবা এন.ঐচ. ৬৬) অসি পেফ শোল্দরগা লোয়ননা লেন ২গী কি.মি. ৬.৮০ শাংনা শাবা
৬.৮০
৩৪৮.৪৩
৯৮.৬%
৩০.১১.২০২০
২
১৮৩A
এন্যুএল প্লান ২০১৮-১৯গী মখাদা কেরেলাগী রাজ্যদা ইরুমেলিদগী মুন্দাককয়মগী এন.ঐচ. ১৮৩ এ মপাঙ্গল কনখৎহনবা
১৩.৬০
১৮.৯৮
৯২%
৩০.১০.২০২০
৩
৭৪৪
কেরেলাগী রাজ্যদা ই.পি.সি. মোদতা এন.ঐচ. ৭৪৪ (অরিবা এন.ঐচ.-২০৮)গী পুনলুরদগী কোত্তাবসল (কেরেলা-তামিল নাদুগী ঙমখৈ) অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
৩৬.২৫
৪৫.৯৬
৯০%
০৬.১১.২০২০
৪
৭৬৬
এন.ঐচ ৭৬৬কী কালপেত্তেদগী মুতাঙ্গা (কেরেলা-কর্নাতকা ঙমখৈ) ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা
৪১.৬০
৫৫.৩৮০৮
৪৫%
২৭.০২.২০২১
৫
৮৫
বোদিমেত্তু (কেরেলা-তামিল নাদু ঙমখৈ)দগী মুন্নার ফাওবগী এন.ঐচ.-৮৫ (অরিবা এন.ঐচ. ৪৯) অসি ই.পি.সি. মোদতা পেফ শোল্দরশিংগা লোয়ননা লেন ২দা রিহেবিলিতেসন অমসুং অপগ্রেদ তৌবা
৪১.৭৮
৩৮০.৭৬
৭০%
৩১.১২.২০২০
৬
৮৫
এন.ঐচ ৮৫ (অরিবা এন.ঐচ. ৪৯) গী ইরুমপুপলমদগী কাকাদেসরী ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা
৪৬.৫৩
৮২.১৩
৭৮ %
৩১.১২.২০২০
৭
১৮৩
কেরেলাগী রাজ্যদা এন.ঐচ. ১৮৩ (অরিবা এন.ঐচ.-২২০)গী মনকমকুজীদগী অঞ্জিলিমুদু ফাওবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
১০.১০
১৫.৭২
৪৫ %
২৬.০২.২০২১
৮
৮৫
কেরেলাগী রাজ্যদা এন.ঐচ. ৮৫ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৯)গী মত্তাকুজীদগী কুন্দনুর ফাওবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
১২.৬১
১৭.৭৩
৪৫ %
০৮.১২.২০২০
অপুনবা প্রোজেক্ত ৮
কিমি ২০৯.২৭
লুপা করোর ৯৬৫.০৯
চৎলিবা এফ.ৱাই. (২০২০-২১)গী মনুংদা পীথগদবা প্রোজেক্তশিং
এন.ঐচ.এ.আই.গী প্রোজেক্তশিং
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
কোস্ত
(করোরদা)
ফীভম
১
ভারতমলা পরি য়োজনাগী মখাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা কেরেলাগী রাজ্যগী এন.ঐচ.-১৭দা থালাপদীদগী চেনগলা সেক্সন ফাওবা লেন তরুক ওনবা
৩৯.০০
১৯৮১.০৭
ফাইনান্সিএল বিদ য়াখ্রে
২
ভারতমলা পরি য়োজনাগী মখাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা কেরেলাগী রাজ্যগী অপুনবগী অশাংবা কি.মি. ৩৭.২৬৮ ওইবা এন.ঐচ.-১৭ (অনৌবা এন.ঐচ.-৬৬)গী চেনগলাদগী নীলেশ্বর সেক্সন ফাওবা লেন তরুক ওনবা
৩৭.২৭
১৭৪৬.৪৫
ফাইনান্সিএল বিদ য়াখ্রে
৩
ভারতমলা পরি য়োজনাগী মখাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা কেরেলাগী রাজ্যগী (অপুনবগী অশাংবা কি.মি. ৪০.১১) নীলেশ্বরদগী থালিপরমভা সেক্সন ফাওবা লেন তরুক ওনবা
৪০.১১
৩০৪১.৬৫
ফাইনান্সিএল বিদ য়াখ্রে
৪
ভারতমলা পরি য়োজনাগী মখাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা কেরেলাগী রাজ্যগী অপুনবগী অশাংবা কি.মি. ৩৭.২৬৮ ওইবা এন.ঐচ.-১৭ (অনৌবা এন.ঐচ.-৬৬)গী (প্রোজেক্কী অশাংবা কি.মি. ২৯.৯৪৮) থালিপরমভাদগী মুসপিলঙ্গান সেক্সন ফাওবা লেন তরুক ওনবা
২৯.৯৫
২৭১৪.৬
ফাইনান্সিএল বিদ য়াখ্রে
৫
ই.পি.সি. মোদতা কেরেলাগী রাজ্যদা লেন তরুক্কী অপীকপা থোং (পালোলিপলম), অচৌবা থোং (মুরদ) অমসুং সর্ভিস রোদকা লোয়ননা লেন-৬কী মেন কেরিয়েজৱেগুম্বা মরী লৈনবা থবকশিং শেমগৎপা
২.১০
২১০.২১
থবক পীথখ্রে
৬
ভারতমলা পরি য়োজনাগী মখাদা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা অলিয়ুরদগী বেঙ্গলমগী লেন তরুক ওনবা
৪০.৮০
১২৭৬.২৪
বিদশিংগী ইনবাইৎ তৌখ্রে
৭
এন.ঐচ.-১৭ (অনৌবা এন.ঐচ.-৬৬)গী রামনাত্তুকরাদগী বলঞ্চেরীগী লেন- ৪/৬ ওনবা
৩৯.৬৮
১৭৯৫.০৮
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। এফ.ৱাই. অসিদা প্রপোজ তৌখিবা অসি পীগনি।
৮
বলঞ্চেরীদগী কপ্পিরিক্কদ লেন- ৪/৬ ওনবা
কি.মি. ২২.৯
লুপা ১২৭৬.৫
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। এফ.ৱাই. অসিদা প্রপোজ তৌখিবা অসি পীগনি।
অপুনবা
কি.মি. ২৬৬
লুপা ১২৭৬৫
এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী খুত্থাংদা পি.দবল্যু.দি.গী থবকশিং
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
কোস্ত
(লুপা করোর)
ফীভম
১
ই.পি.সি. মোদতা এন্যুএল প্লান ২০১৯-২০গী কেরেলাগী রাজ্য অসিগী এন.ঐচ. ১৮৩ মখাদা কদাপুলাদগী কোল্লাকদবু ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
২৮.৫০
৩০.০৫
থবক হৌখিবা ১২.০৫.২০২০
২
ই.পি.সি. মোদতা এন্যুএল প্লান ২০১৯-২০গী কেরেলাগী রাজ্য অসিগী এন.ঐচ. ৭৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-২১২) মখাদা চুন্দেলদগী কালপেত্তা ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
৯.৬
১৬.৭২
থবক হৌখিবা ৩০.০৬.২০২০.
৩
ই.পি.সি. মোদতা এন্যুএল প্লান ২০১৯-২০গী কেরেলাগী রাজ্য অসিগী এন.ঐচ. ৭৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-২১২) মখাদা মন্নিলকদবুদগী অদিভরম ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
২০
৩৫.৪২
থবক হৌখিবা ৩০.০৬.২০২০.
৪
ই.পি.সি. মোদতা এন্যুএল প্লান ২০১৯-২০গী কেরেলাগী রাজ্য অসিগী এন.ঐচ. ১৮৩ (অরিবা এন.ঐচ.- ২২০) মখাদা পোলীতেক্নিক জংসনদগী ভিলেজ পদি ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
৫.৭২
৮.১০
থবক হৌখিবা ২৩.০৭.২০২০.
৫
কেরেলাগী রাজ্যগী এন.ঐচ.-৮৫গী চত্তুপরাদগী ইরুমপুপলম ফাওবা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
৮
১৩.৯৩
থবক হৌখিবা ২৩.০৭.২০২০.
৬
ই.পি.সি. মোদতা কেরেলাগী রাজ্যগী এন.ঐচ. ১৮৫দা চেরুথোনি তুরেলগী মথক্তা ৩২/৫০০দা হায় লেবেলগী থোং শাবা
২৩.৮৩
থবক হৌখিবা ২৩.০৭.২০২০.
৭
এন.ঐচ. ১৮৫গী অদিমলিদগী কীরিথোদু ফাওবগী কেরিয়েজৱে মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং রিতেনিং ৱাল শেমগৎপা
১৬.০
৫০.০০
এন্যুএল প্লান ২০২০-২১দা য়াওবা থবক
৮
এন.ঐচ. ১৮৩এগী মন্নরকুলঞ্জিদগী প্লাপ্পলীগী মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
৩২.৫
৫০.০
এন্যুএল প্লান ২০২০-২১দা য়াওবা থবক
৯
এন.ঐচ. ১৮৩গী কোত্তয়মদগী চেনকল্লেপল্লিগী মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং জিওমেত্রিক ফগৎহনবা
২৯.৯
৫০.০
এন্যুএল প্লান ২০২০-২১দা য়াওবা থবক
অপুনবা(পি.দবল্যু.দি)
কি.মি. ১৫০
করোর ২৭৮
পুম্নমক্কী অপুনবা (এন.ঐচ.এ.আই+ পি.দবল্যু.দি)
কি.মি. ৪১৬
লুপা করোর ১৩০৪৩
কেরেলাদা দি.পি.আর.গী প্রোজেক্তশিং
এন.ঐচ.এ.আই.
- কি.মি.৩৭২.৯৬গী অশাংবা ওইবা এন.ঐচ.-৬৬গী প্রোজেক্ত ০৯দি দি.পি.আর.গী এদভান্স স্তেজতা লৈরে অমসুং সিবিল কোস্ত অসি লুপা করোর ১৪২৬০.৪৬ ওইরবা য়াই।
- মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৪৬৭১.১৮গী শেল চংগদবা কি.মি. ১১৭.৮৩ শাংবা প্রোজেক্ত ৩দি চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা পীনবা থৌরাং তৌরি।
- মসিগী মথক্তা ভারতমলা পরিয়োজনা স্কিমদা কি.মি. ৮৪৭.৪৪ শাংবা প্রোজেক্ত ০৭ য়াওখ্রে অমসুং কেরেলাদা দি.পি.আর. পুম্নমক ইনসেপ্সন স্তেজতা লৈরি।
- ০১ প্রোজেক্ত of এন.ঐচ.-৬৬গী কি.মি. ১৩ শাংবা (হৌজিক লেন ৪গী লম্বী ওইরিবা) প্রোজেক্ত ০১ অরুরদগী থুরাবুরথেক্কু ফাওবা লেন-৬কী এলিবেতেদ হায়ৱে ওইনা শেমগৎনবা থৌরাং তৌরি।
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
তেন্তেতিব সিবিল কোস্ত (লুপা করোরদা)
রিমার্কশিং
১.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-১৭)গী অলিয়ুরদগী বেনগলম
৪০.৮০
১২৭৬.২৪
বিদশিং ইনবাইৎ তৌখ্রে
২.
এন.ঐচ.-৬৬(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)গী রমানত্তুকরাদগী বেলঞ্চেরী বাইপাসকী অহৌবা
৩৯.৬৮
১৭৯৫.০৮
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। এফ.ৱাই. অসিদা প্রপোজ তৌখিবা অসি পীগনি।
৩.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-১৭)গী বেলঞ্চেরী বাইপাসকী অহৌবদগী কপ্পিরিক্কদ
৩৭.৩৫
১৫৯৯.৮৬
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। এফ.ৱাই. অসিদা প্রপোজ তৌখিবা অসি পীগনি।
৪.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-১৭ এন্দ ৪৭)গী কপ্পিরিক্কদতগী ইদাপল্লী
৮৭.১৫
৩৯৩৮.২৮
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
৫.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)গী থুরাবুরথেক্কু - পরাবুর
৩৭.৯০
১২৭৫
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
৬.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)গী পরাবুর - কোত্তনকুলঙ্গরা
৩৭.৫০
১১৯২
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
৭.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)গী কোত্তনকুলঙ্গরা কি.মি.দগী কোলম কোলম বাইপাস অহৌবা
৩১.৫০
৯৬৯
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
৮.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)গী কোলম বাইপাস অহৌবা - কদমবত্তুকোনম লেন ৪ ওনবা
৩১.২৫
১৩০০
দি.পি.আর. পীখৎখ্রে। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
৯.
এন.ঐচ.-৬৬ (অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)গী কদমবত্তুকোনম – কলাকুত্তম জংসন
২৯.৮৩
৯১৫
দি.পি.আর. অরোইবা স্তেজতা লৈ। লম লৌশিনবগী থবক চত্থরি।
১০.
এন.ঐচ.-৭৪৪গী কোল – সেনগোত্তাই সেক্সন
৭০.৭
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১১.
এস.ঐচ.-২৮গী কর্নাতকা/কেরেলা ঙমখৈ (কুত্তা)দগী মলাপুরম
১২৬.৩
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১২.
এন.ঐচ.- ৮৫গী কোচি – মুন্নার - থেনি
১৬৩
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১৩.
এন.ঐচ.-৯৬৬গী পলাক্কাদ – মলাপুরম - কোচিকোদ
১৩৩
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১৪.
এন.ঐচ.-৫৪৪গী ইদাপল্লী – ত্রিসুর (হৌজিক লৈরিবা লেন-৪ অসি লেন-৬ ওন্থোকপা)
৬৪.৯৪
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১৫.
এন.ঐচ.-৫৪৪গী ৱলয়র – বদক্কঞ্চেরী (হৌজিক লৈরিবা লেন-৪ অসি লেন-৬ ওন্থোকপা)
৫৩.৫
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১৬.
এস.ঐচ. ১গী তিরুবনন্তপুরম – কোত্তারক্করা - কোত্তয়ম অমসুং এন.ঐচ. ১৮৩গী মেন সেন্ত্রেল রোদ
২৩৬.০০
এসসেস তৌগদবা
ইনসেপ্সন স্তেজ
১৭.
অরুরদগী থুরাবুরথেক্কু ফাওবা লেন-৬কী এলিবেতেদ হায়ৱে
১৩.০০
এসসেস তৌগদবা
থবক তৌরিবা দি.পি.আর. কন্সল্তেন্তগী বিদকী ইনবাইৎ তৌখ্রে।
অপুনবা
কি.মি ১২৩৩
এন.ঐচ.-৮৫, এন.ঐচ.-৭৪৪ অমসুং এন.ঐচ.-৯৬৬গী দি.পি.আর.গী মখাদা প্রোজেক্তশিংগী কান্নবশিং
- প্রোজেক্তশিং অসি হৌজিক্কী ওইনা দি.পি.আর.গী শেমশারি। প্রোজেক্তশিং অসি মথংগী শেনবা চহিদা পীনবা থৌরাং তৌরি।
- মথক্কী প্রোজেক্তশিং অসি কেরেলাগী ওইনা খ্বাইদগী মরু ওইনা ঙাক্তনি অমসুং মসিনা কেরেলাদা নোংপোক-নোংচুপকা ফাওনবা হেনগৎহল্লগনি।
- এন.ঐচ.-৮৫না ইর্নাকুলম, মুভাত্তুপুলা, কোথামঙ্গলম – মুন্নার – দেবিক্কুলম – থেনি অসিনচিংবা ফাওনহল্লি।
- এন.ঐচ.- ৭৪৪ কোলম – কুন্দরা – কোত্তারক্করা – পুনলুর – থেনমলা – শেগোত্তি অসিনচিংবা ফাওনহল্লি।
- এন.ঐচ.-৯৬৬ কোচিকোদ – কোনদোত্তী – মলাপুরম – পেরিনথলমন্না – মন্নারক্কাদ – পলাক্কাদ অসিনচিংবা ফাওনহল্লি।
- The প্রোজেক্তশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা হীথাংফমশিং/সমুদ্র মপালগী মফমশিংদগী তামিল নাদু অমসুং কর্নাতকা রাজ্যশিং অসিগা ফাওনবা হেনগৎহল্লগনি।
এন.ঐচ..এ.আই.গী খুত্থাংদা কেরেলাগী রাজ্যদা দি,পি.আর.গী হীথাংফমশিং ফাওন্নবা প্রোজেক্তশিং
কেরেলাগী রাজ্য অসিদা কি.মি ১১৯ শাংবা হীথাংফমশিং ফাওন্নবা প্রোজেক্ত ১১ ভারতমলাগী মখাদা চাউথোক্নবা থৌরাং তৌখ্রে। মতুং তারকপা ওইনা থবক তৌরিবা দি.পি.আর. কন্সল্তেন্তগী বিদকী ইনবাইৎ তৌখ্রে।
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত
অশাংবা (কি.মি.)
মফম/হীথংফম
জিলা
পেকেজ
১
অচিকল পোর্ত - প্রপোজ এন.ঐচ. – বাইপাস অমসুং কিমি. ২ পাকথোকপা
১৩
অচিকল
কন্নুর
কি.মি. ৮১গী পেকেজ নম্বর ১গী বিদ ইনবাইৎ তৌখ্রে
২
অচিকলদগী পুতুবলপ্পু ফাওবগী লম্বী
১৪
অচিকল
কন্নুর
৩
পেয়ম্বলমদগী অচিকল ফাওবগী লম্বী
১২
অচিকল
কন্নুর
৪
বেপোর পোর্ত ফাওবগী তুরেল মপালগী পোর্ত ফাওবগী লম্বী শেমগৎপা
২
বেপোর
কোচিকোদ
৫
মুধিয়ম বীচতগী মধুরা বজার ফাওবগী লম্বী
১২
বেপোর
কোচিকোদ
৬
মধুরা বজারদগী চুলিকদ ফাওবগী লম্বী
১০
বেপোর
কোচিকোদ
৭
বেপোর পোর্ত্তগী মলাপরমাব ফাওবা ভীচকী খুত্থাংদা ফাওনহনবা
১৮
বেপোর
কোচিকোদ
৮
পয়িকুলঙ্গরাদগী অলাপুলা বাইপাস ফাওবগী লম্বী
১৪
অলাপুলা
অলাপুলা
কি.মি. ৩৮গী পেকেজ নম্বর ২গী বিদ ইনবাইৎ তৌখ্রে
৯
এস.ঐচ-অলাপুলা বাইপাস ইন্তরসেক্সন ফাওবগী লম্বী
১২
অলাপুলা
অলাপুলা
১০
ভাইপিনদগী মত্যাস্যাফেদ তুরিস্ত ওফিস ফাওবগী লম্বী
৯
কোচি
কর্নাকুলম
১১
কোলম পোর্ত্তগী এন.ঐচ. ফাওবা ফাওনরিবা লম্বী চাউথোকপা
৩
কোলম
কোলম
অপুনবা
কি.মি ১১৯
এম.ওআর.তি.ঐচ.গী খুত্থাংদা পি.দবল্যু.দি. দি.পি.আর.গী থবকশিং
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
তেনতেতিব কোস্ত (লুপা করোরদা)
ফীভম
১.
এন.ঐচ.১৮৩ (অরিবা এন.ঐচ.২২০)গী কি.মি. ০/০০০ দগী ৬২/১০০ ফাওবা (কোলাম – অঞ্জিলিমুদু)গী পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন ২দা কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৬২.১০
৫০০.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
২
এন.ঐচ.১৮৩ (অরিবা এন.ঐচ.২২০)গী কি.মি. ১০৬/৭০০ দগী ১৩৭/০০০ ফাওবগী এন.ঐচ. কোরিদোরগী কোত্তয়ম- মুন্দক্কয়মগী পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন অনিদা কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৩০.৩০
২৪৫.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
৩
এন.ঐচ. ১৮৩ (অরিবা এন.ঐচ. ২২০)গী কি.মি. ১৬০/৩০০ দগী ২১৫/৪৫০ ফাওবগী এন.ঐচ. কোরিদোরগী মুন্দক্কয়ম- কুমিলিগী পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন অনিদা কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৫৫.১৫
৪৪৫.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
৪
কেরেলা রাজ্যদা এন.ঐচ. -৭৬৬ ( অরিবা এন.ঐচ. ২১২ ) কি.মি. ৫/০০০ (মলাপরম্বা) দগী কি.মি. ৪০/০০০ (পুথুপেদি) ফাওবগী এন.ঐচ. কোরিদোরগী পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন ২দা কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দি.পি.আর. শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৩৫.০০
২৮০.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত। ফিসিবিলিতীগী স্তদী চত্থরি
৫
কেরেলা রাজ্যদা এন.ঐচ. ৭৬৬ (অরিবা এন.ঐচ. ২১২)গী কি.মি. ৪০/০০০ (পুথুপেদি)দগী কি.মি. ১১৭/৬০০ (মুথঙ্গা) ফাওবগী এন.ঐচ. কোরিদোরগী পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন ২দা কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৭৭.৬০
৬২০.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
৬
কেরেলা রাজ্যদা লৈবা হাইৱে (এন.ঐচ. ১৮৩A)গী জঙ্কসন্দগী হৌরগা অদুরদা মনাক্তা লৈবা এন.ঐচ.নম্বর ১৮৩ অমসুং বন্দিপেরিয়র মনাক্তা লৈবা ঐন.ঐচ. নম্বর ১৮৩গা লোয়ননা মসিগী জঙ্কসন পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন অনি/মরিদা ওন্থোক্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
১১৭.০০
৯৩০.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
৭
কেরেলা রাজ্যদা লৈবা হাইৱে (এন.ঐচ. ১৮৫)গী জঙ্কসন্দগী হৌরগা অদিমালি মনাক্তা লৈবা এন.ঐচ.নম্বর ৮৫গা লোয়ননা কুমিলি মনাক্তা লৈবা ঐন.ঐচ. নম্বর ১৮৩গী জঙ্কসন পেব সোল্দর্স কনফিগ্যুরেসনগা লোয়ননা লেন অনি/মরিদা ওন্থোক্নবা ফিসিবিলিতী রিপোর্তকা লোয়ননা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) শেম্নবা কন্সল্তেন্সী সর্ভিসশিং
৯৬.০০
৭৬০.০০
ফাইনেলাইজেসনগী মখাদা পীশিনখিবা ইন্সেপ্সন রিপোর্ত
অপুনবা (পি.দবল্যু.দি.)
কি.মি. ৪৭৩
লুপা করোর ৩৭৮০