স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ওগস্ত ২০২০ (বেজ ২০১১-১২ = ১০০) ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনকী ইন্দেক্স অমসুং য়ুজ বেজ ইন্দেক্সকী ক্বীক ইস্তিমেৎ
12 OCT 2020 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেস্ক (আই.আই.পি.)গী ক্বীক ইস্তিমেৎ অসি থা খুদিংগী ১২দা (নত্ত্রগনা ১২ অসি শুতি তারবদি মদুগী মমাংদা লৈবা ৱার্কিং দে অমদা) চয়োল তরুক চোন্থরদুনা ফেক্তরী/ইস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী খোমগৎলকপা দেতা ফংবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা দেতাশিংগা লোইননা ফোংই। অথিংবা লৈরম্বা কয়া অমা তপ্না তপ্না কোম্থোক্লকপগা লোইননা, দেতা রিপোর্তিং য়াওনা শেল থুমগী থবক থৌরম কয়াদা দিগ্রী খেন্নবগা লোইননা ফিবম ফগৎলক্লে।
২. ওগস্ত ২০২০গী ওইনা বেজ ২০১১-১২কী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগীগী ইন্দেক্স (আই.আই.পি.)কী ক্বীক ইস্তিমেৎ অসি ১১৬.১দা লৈখি। খোনি তানবা, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ওগস্ত ২০২০গী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দাইস অসি মথংশিৎনা ৮৩.০, ১১৭.৪ অমসুং ১৬২.৭দা লৈখি। হায়রিবা ক্বীক ইস্তিমেৎ অসি আই.আই.পি.গী রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথংগী চেফোংদা রিভিজন তৌখিগনি।
৩. য়ুজ বেজ কাংলুপকী ওইনা ওগস্ত ২০২০গী প্রাইমরী গুদশিংগী সিন্দাইস অসি ১০৮.৪, কেপিতেল গুদশিংগীনা ৭৫.০, ইন্তর্মেদিএৎ গুদশিংগীনা ১২৬.৬ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রকসন গুদশিংগীনা ১২৭.৭দা লৈখি। মখা তানা, ওগস্ত ২০২০গী কঞ্জুমর দ্যুরেবল অমসুং কঞ্জুমর নোন-দ্যুরেবলগী মথংশিৎনা ১০৯.৪ অমসুং ১৩৯.৬তা লৈখি।
৪. সেক্তোরেলদা লৈবা ওগস্ত ২০২০গী ওইনা ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সকী ক্বীক ইস্তিমেৎ, দিজিৎ ২গী নেসনেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি. -২০০৮) অমসুং য়ুজ বেজ ক্লাসিফিকেসনগী অকুপ্পা মরোল অসি স্তেৎমেন্ত ১, ২, ৩দা মথংশিৎনা পীরি। মসিগা লোইননা, ইন্দস্ত্রিএল সেক্তরদা লৈবা অহোংবশিংদা য়ুজরশিংনা য়েংনবগীদমক স্তেৎমেন্ত ৪না থাগী ওইনা লাকপা ইন্দাইসশিং এপ্রিল ২০২০দগী হৌদুনা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিংনা (এন.আই.সি. ২০০৮কী দিজিৎ ২গী লেবেল) অমসুং সেক্তরশিংনা পীরি।
৫. আই.আই.পি.গী ওগস্ত ২০২০গী ক্বীক ইস্তিমেৎকা লোইননা জুলাই ২০২০গী ইন্দাইস অসি অহানবগী রিভিজন তৌখ্রে অমসুং মে ২০২০গীনা সোর্স এজেন্সীশিংদগী লাকপা দেতাগী মতুং ইন্না অরোইবা রিভিজন তৌখ্রে। ওগস্ত ২০২০গী ক্বীক ইস্তিমেৎ, জুলাই ২০২০গী অহানবা রিভিজন অমসুং মে ২০২০গী অরোইবা রিভিজন অসি ৱৈতেদ রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৮৮, ৯১, অমসুং ৯৪ ওইনা মথংশিৎনা পীরি।
৬. সেপ্তেম্বর ২০২০গী ইন্দেক্সকী চেফোংনা নবেম্বর ১২, ২০২০গী শগোলশেল নুমিত্তা থোক্কনি।
খঙজিনগদবাঃ-
১. মসিগী প্রেস রিলিজ ইনফোর্মেসন অসি মন্ত্রালয় অসিগী ৱেবসাইত্তসু ফংবীগনি - http://www.mospi.nic.in
২. হিন্দিদা ফোংবা প্রেস রিলিজসু ফংবীগনি অমসুং http://mospi.nic.in/hiদা ফংবীগনি
স্তেৎমেন্ত ১: ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স – সেক্তোরেল
(বেজ ২০১১-১২ = ১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্তিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১০৭.৮
৭৮.৮
১২৬.২
৪২.১
১৬২.৯
১২৫.৬
১২৬.৫
৫৪.০
মে#
১১০.১
৮৭.৬
১৩৫.৮
৮৪.৪
১৭৬.৯
১৫০.৬
১৩৫.৪
৯০.২
জুন#
১০৬.৫
৮৫.৬
১২৯.০
১০৮.৪
১৭৩.৬
১৫৬.২
১২৯.৩
১০৮.৯
জুলাই#
১০০.২
৮৭.৪
১৩৩.৭
১১৮.২
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৩১.৮
১১৭.৬
ওগস্ত#*
৯২.০
৮৩.০
১২৮.৪
১১৭.৪
১৬৫.৭
১৬২.৭
১২৬.২
১১৬.১
সেপ্তেম্বর
৮৬.৪
১২৬.০
১৫৮.৭
১২২.৯
ওক্তোবর
৯৯.৫
১২৬.৩
১৪৫.৮
১২৪.০
নবেম্বর
১১২.৭
১৩০.৬
১৩৯.৯
১২৮.৮
দিসেম্বর
১২০.৯
১৩৫.৪
১৫০.৩
১৩৪.৫
জনুৱারী
১২৪.৩
১৩৭.৯
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১৩৪.২
১৫৩.৭
১৩৪.২
মার্চ
১৩১.০
১১১.৬
১৪৬.৯
১১৭.২
চাংচৎ
এপ্রিল-ওগস্ত
১০৩.৩
৮৪.৫
১৩০.৬
৯৪.১
১৬৯.৯
১৫২.৩
১২৯.৮
৯৭.৪
মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদগী লাকপা অহেনবা
ওগস্ত#*
০.০
-৯.৮
-১.৭
-৮.৬
-০.৯
-১.৮
-১.৪
-৮.০
এপ্রিল-ওগস্ত
২.৮
-১৮.২
২.০
-২৭.৯
৫.২
-১০.৪
২.৪
-২৫.০
* ওগস্ত ২০২০গী ফিগর অসি ক্বীক ইস্তিমেৎনি।
# কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাক্ত্রিঙৈগী মমাংগী আই.আই.পি.গা লাইচৎ মতুংগীগা চাংদম্নবদি চুন্নদে।
মে ২০২০ অমসুং জুলাই ২০২০গী ইন্দাইসশিংদি খ্বাইদগী নৌবা প্রদক্সন দেতা য়াওরে।
স্তেৎমেন্ত ২: ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স – (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ ২০১১-১২ = ১০০)
ইদস্ত্রী
দেস্ক্রিপসন
ৱৈৎ
ইন্দেক্স
ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্স
চাথোক্কী চাদা পাবা#
কোদ
ওগস্ত'১৯
ওগস্ত'২০#*
এপ্রিল-ওগস্ত#*
ওগস্ত'২০*
এপ্রিল-ওগস্ত*
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২০-২১
১০
চীঞ্জাক্কী পোৎ পুথোকপা
৫.৩০২৫
১১০.৬
১০৭.৪
১১৫.৪
১০৩.৮
-২.৯
-১০.১
১১
থক্নবা পোৎ পুথোকপা
১.০৩৫৪
৯৬.৯
৮০.৩
১১৭.৩
৫৯.৬
-১৭.১
-৪৯.২
১২
হিদাক মনাগী পোৎ পুথোকপা
০.৭৯৮৫
৮৭.১
৮৯.৬
৯২.৩
৬৪.৭
২.৯
-২৯.৯
১৩
তেক্সতাইলগী পোৎ পুথোকপা
৩.২৯১৩
১১৫.০
৯৫.৯
১১৪.৯
৫৮.৯
-১৬.৬
-৪৮.৭
১৪
তোংনবা পোৎ পুথোকপা
১.৩২২৫
১৫৮.৬
১২০.৫
১৬৪.৩
৮৩.১
-২৪.০
-৪৯.৪
১৫
শউন অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎ পুথোকপা
০.৫০২১
১১৭.৬
১০৫.৫
১২৭.৫
৭৩.৯
-১০.৩
-৪২.০
১৬
উ অমসুং উগী পোত্থোক অমসুং কোর্ত, ফর্নিচর য়াওদনা; চরুগী পোৎ অমসুং প্লেতিংগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৯৩০
১২৩.৮
৮৩.৬
১১৬.০
৫৬.৮
-৩২.৫
-৫১.০
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
৯৩.৮
৫৫.১
৯৩.৭
৪৮.৮
-৪১.৩
-৪৭.৯
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়া পুথোকপা
০.৬৭৯৮
৮৪.৪
৬৫.৪
৯৪.৩
৫৬.৭
-২২.৫
-৩৯.৯
১৯
কোক অমসুং রিফাইন পেত্রোলিয়ম পোত্থোক পুথোকপা
১১.৭৭৪৯
১২৮.০
১০০.৬
১২৬.১
৯৯.৬
-২১.৪
-২১.০
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৭.৮৭৩০
১২০.৩
১১৭.৬
১১৯.২
১০০.৬
-২.২
-১৫.৬
২১
ফার্মাস্যুতিকেল অমসুং মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.৯৮১০
২২৬.৬
২২৪.০
২১৪.৬
২১৩.৪
-১.১
-০.৬
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৪২২২
১০১.৬
৯৮.২
১০৪.০
৭৭.৮
-৩.৩
-২৫.২
২৩
নোন-মেতালিক মিনরেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১১০.০
৯৭.১
১২১.৫
৮৪.৮
-১১.৭
-৩০.২
২৪
বেসিক মেতাল পুথোকপা
১২.৮০৪৩
১৫৬.৯
১৫৭.১
১৫৮.০
১১৬.৩
০.১
-২৬.৪
২৫
ফেব্রিকেতেদ মেতালগী পোত্থোক, মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেত্ন য়াওদনা
২.৬৫৪৯
৮৭.৭
৮৩.৮
৯৪.০
৫৬.০
-৪.৪
-৪০.৪
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
১৬৪.৯
১৪৬.৬
১৭৩.৪
৯৬.৮
-১১.১
-৪৪.২
২৭
ইলেক্ত্রিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
২.৯৯৮৩
১০৭.৪
৯২.৭
১০৩.৪
৫৪.৬
-১৩.৭
-৪৭.২
২৮
মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত এন.ই.সি. পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
১০০.৩
৮৮.১
১০৮.৪
৬০.৯
-১২.২
-৪৩.৮
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
৯৬.০
৮২.৯
১০৯.২
৪৭.২
-১৩.৬
-৫৬.৮
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বীপমেন্ত পুথোকপা
১.৭৭৬৩
১৩৯.১
১৪১.৫
১৪৩.২
৬৯.৪
১.৭
-৫১.৫
৩১
ফর্নিচর পুথোকপা
০.১৩১১
২১৮.৭
১৭০.৫
২০৩.১
১০৫.৮
-২২.০
-৪৭.৯
৩২
অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপা
০.৯৪১৫
৮৩.১
৫৮.৮
৮৬.৫
৪০.৪
-২৯.২
-৫৩.৩
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৯২.০
৮৩.০
১০৩.৩
৮৪.৫
-৯.৮
-১৮.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২৮.৪
১১৭.৪
১৩০.৬
৯৪.১
-৮.৬
-২৭.৯
৩৫
ইলেক্তিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৬৫.৭
১৬২.৭
১৬৯.৯
১৫২.৩
-১.৮
-১০.৪
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১২৬.২
১১৬.১
১২৯.৮
৯৭.৪
-৮.০
-২৫.০
* ওগস্ত ২০২০গী ফিগর অসি ক্বীক ইস্তিমেৎনি।
# কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাক্ত্রিঙৈগী মমাংগী আই.আই.পি.গা লাইচৎ মতুংগীগা চাংদম্নবদি চুন্নদে।
স্তেৎমেন্ত ৩: ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স – য়ুজ-বেজ
(বেজ ২০১১-১২ = ১০০)
প্রাইমরী গুদ
কেপিতেল গুদ
ইন্তর্মেদিএৎ গুদ
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদ
কঞ্জুমর গুদ
কঞ্জুমর দ্যুরেবল
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১২৫.৮
৯২.৪
৯৬.২
৭.০
১২৩.৭
৪৪.৬
১৩৫.০
২০.৩
১২৭.১
৫.৫
১৪০.০
৭২.৭
মে#
১৩১.৯
১০৬.০
১০৩.৯
৩৫.৪
১৩৮.৮
৮৩.৭
১৪৫.০
৮৮.৪
১৩৩.৮
৩৯.৭
১৪৯.৮
১৩৫.৩
জুন#
১২৭.৮
১০৯.৩
১০১.৯
৬৩.৮
১৩৬.৫
১০৫.১
১৪০.৬
১১৪.২
১২০.০
৭৮.৯
১৩৮.০
১৫৭.৮
জুলাই#
১২৮.১
১১৪.৩
৯১.৮
৭০.৯
১৪০.৪
১২৪.০
১৪০.১
১২৮.০
১৩০.৩
১০০.৩
১৪৬.৬
১৪৯.২
ওগস্ত#*
১২১.৯
১০৮.৪
৮৮.৭
৭৫.০
১৩৫.৯
১২৬.৬
১৩০.৭
১২৭.৭
১২২.০
১০৯.৪
১৪৪.৪
১৩৯.৬
সেপ্তেম্বর
১১৩.৮
৯১.৪
১৩৪.১
১২৭.৬
১২২.৫
১৪৪.০
ওক্তোবর
১২১.৭
৮৮.৫
১৩৬.৪
১২৯.৯
১১৩.৩
১৩৮.৬
নবেম্বর
১২৪.৫
৯১.১
১৪০.৯
১৩৪.৫
১১৬.৭
১৫০.২
দিসেম্বর
১২৯.৬
৯৩.৭
১৪৬.৯
১৪৬.৪
১১৭.৩
১৫৮.১
জনুৱারী
১৩৩.৪
১০২.৪
১৪৬.৮
১৪৬.৭
১২৪.০
১৫৮.৩
ফেব্রুৱারী
১৩১.০
৯৭.৪
১৪৫.৮
১৪৫.০
১১৭.৩
১৫৩.৪
মার্চ
১৩৪.৪
৭২.৬
১২৫.৭
১১৭.৬
৮৩.২
১২১.৭
চাংচৎ
এপ্রিল-ওগস্ত
১২৭.১
১০৬.১
৯৬.৫
৫০.৪
১৩৫.১
৯৬.৮
১৩৮.৩
৯৫.৭
১২৬.৬
৬৬.৮
১৪৩.৮
১৩০.৯
মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদগী লাকপা অহেনবা
ওগস্ত#*
১.০
-১১.১
-২০.৯
-১৫.৪
৭.৩
-৬.৮
-৫.৭
-২.৩
-৯.৭
-১০.৩
৩.১
-৩.৩
এপ্রিল-ওগস্ত
২.৫
-১৬.৫
-৭.৯
-৪৭.৮
১০.১
-২৮.৩
-০.৪
-৩০.৮
-৪.১
-৪৭.২
৬.৫
-৯.০
* ওগস্ত ২০২০গী ফিগর অসি ক্বীক ইস্তিমেৎনি।
# কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাক্ত্রিঙৈগী মমাংগী আই.আই.পি.গা লাইচৎ মতুংগীগা চাংদম্নবদি চুন্নদে।
NOTE : Indices for the থাs of মে'২০ and জুলাই'২০ incorporate updated production data.
স্তেৎমেন্ত ৪: থা খুদিংগী ওইবা ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স - (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ ২০১১-১২ = ১০০)
ইন্দেক্স
দেস্ক্রিপসন
ৱৈৎ
এপ্রিল'২০#
মে'২০#
জুন'২০#
জুলাই'২০#
ওগস্ত'২০#
কোদ
১০
চীঞ্জাক্কী পোৎ পুথোকপা
৫.৩০২৫
৯৪.৩
৯৮.০
১০৭.৫
১১১.৬
১০৭.৪
১১
মহীগী চীঞ্জাক পুথোকপা
১.০৩৫৪
৭.২
৫৪.৯
৭৭.২
৭৮.৩
৮০.৩
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৭৯৮৫
০.৩
৪০.৭
৯১.২
১০১.৭
৮৯.৬
১৩
তেক্সতাইলগী পোত্থোক পুথোকপা
৩.২৯১৩
১১.০
৪০.২
৫২.৭
৯৪.৮
৯৫.৯
১৪
তোংনবা পোত্থোক পুথোকপা
১.৩২২৫
৯.৭
৬২.৬
১০৪.০
১১৮.৯
১২০.৫
১৫
শউন অমসুং শউনগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫০২১
১.৭
৫২.৪
৯৯.৫
১১০.৩
১০৫.৫
১৬
উ অমসুং উগী পোত্থোক, কোর্ক, ফর্নিচর নত্তনা; চরুগী পোৎ অমসুং প্লেতিংগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৯৩০
৪.৭
৩৯.৬
৭৪.৪
৮১.৫
৮৩.৬
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
২১.৭
৫০.৩
৫৬.৯
৬০.২
৫৫.১
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়া পুথোকপা
০.৬৭৯৮
২৩.১
৫২.৬
৭৪.২
৬৮.৩
৬৫.৪
১৯
কোক অমসুং রিফাইন্দ পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক
১১.৭৭৪৯
৮৭.৭
৯৫.৯
১০৪.৫
১০৯.৪
১০০.৬
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক
৭.৮৭৩০
৫৩.০
৯৫.৯
১১৬.২
১২০.৫
১১৭.৬
২১
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
৪.৯৮১০
৯৩.৬
২৩৪.৩
২৭০.৯
২৪৪.০
২২৪
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক
২.৪২২২
২৯.৪
৬৯.৫
৯১.৫
১০০.২
৯৮.২
২৩
অতোপ্পা নোন মেতালিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১৬.৯
৯১.২
১১২.০
১০৬.৭
৯৭.১
২৪
বেসিক মেতালশিং পুথোকপা
১২.৮০৪৩
৪০.৩
১০৩.২
১২৯.৭
১৫১.১
১৫৭.১
২৫
ফেব্রিকেতেদ মেতাল, মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত পুথোকপা
২.৬৫৪৯
৩.৭
৪৪.২
৬৬.৮
৮১.৫
৮৩.৮
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
১২.৬
৬৪.৫
১১৫.১
১৪৫.০
১৪৬.৬
২৭
ইলেক্ত্রিকেলগী পোৎলম পুথোকপা
২.৯৯৮৩
৫.৬
৩১.৬
৬১.৬
৮১.৬
৯২.৭
২৮
মেচিনরী অমসুং ইক্বীপমেন্ত এন.ই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
৯.১
৪৪.৬
৭৭.৬
৮৪.৯
৮৮.১
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
০.৭
২০.৭
৫৬.৯
৭৪.৬
৮২.৯
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী পোত্থোক পুথোকপা
১.৭৭৬৩
০.২
২২.৮
৭২.৪
১০৯.৯
১৪১.৫
৩১
ফর্নিচর পুথোকপা
০.১৩১১
১.৪
৬০.৫
১৪২.৮
১৫৩.৭
১৭০.৫
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
১০.৭
২৮.৬
৫২.৫
৫১.৪
৫৮.৮
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৭৮.৮
৮৭.৬
৮৫.৬
৮৭.৪
৮৩.০
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
৪২.১
৮৪.৪
১০৮.৪
১১৮.২
১১৭.৪
৩৫
ইলেক্তিসিতী
৭.৯৯৪৩
১২৫.৬
১৫০.৬
১৫৬.২
১৬৬.৩
১৬২.৭
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০
৫৪.০
৯০.২
১০৮.৯
১১৭.৬
১১৬.১
খঙজিনগদবাঃ জুন ২০, জুলাই ২০ অমসুং ওগস্ত ২০গী ফিগরশিং অসি প্রোবিজনেলনি
# কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাক্ত্রিঙৈগী মমাংগী আই.আই.পি.গা লাইচৎ মতুংগীগা চাংদম্নবদি চুন্নদে
পি.দি.এফ. য়েংনবগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of August, 2020 (BASE 2011-12=100)
12 OCT 2020 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments. With the gradual relaxation of restrictions, there has been a relative improvement in the economic activities by varying degrees as well as in data reporting.
2. For the month of August 2020, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 116.1. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of August 2020 stand at 83.0, 117.4 and 162.7 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 108.4 for Primary Goods, 75.0 for Capital Goods, 126.6 for Intermediate Goods and 127.7 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of August 2020. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 109.4 and 139.6 respectively for the month of August 2020.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of August 2020 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices since April 2020, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of August 2020, the indices for July 2020 have undergone the first revision and those for May 2020 have undergone the final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for August 2020, the first revision for July 2020 and the final revision for May 2020 have been compiled at weighted response rates of 88 percent, 91 percent and 94 percent respectively.
6. Release of the Index for September 2020 will be on Thursday, 12th November 2020.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.nic.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: http://mospi.nic.in/hi
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base : 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
107.8
78.8
126.2
42.1
162.9
125.6
126.5
54.0
May#
110.1
87.6
135.8
84.4
176.9
150.6
135.4
90.2
Jun#
106.5
85.6
129.0
108.4
173.6
156.2
129.3
108.9
Jul#
100.2
87.4
133.7
118.2
170.5
166.3
131.8
117.6
Aug#*
92.0
83.0
128.4
117.4
165.7
162.7
126.2
116.1
Sep
86.4
126.0
158.7
122.9
Oct
99.5
126.3
145.8
124.0
Nov
112.7
130.6
139.9
128.8
Dec
120.9
135.4
150.3
134.5
Jan
124.3
137.9
155.6
137.4
Feb
123.3
134.2
153.7
134.2
Mar
131.0
111.6
146.9
117.2
Average
Apr-Aug
103.3
84.5
130.6
94.1
169.9
152.3
129.8
97.4
Growth over the corresponding period of previous year
Aug#*
0.0
-9.8
-1.7
-8.6
-0.9
-1.8
-1.4
-8.0
Apr-Aug
2.8
-18.2
2.0
-27.9
5.2
-10.4
2.4
-25.0
* Figures for Aug 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of May'20 and Jul'20 incorporate updated production data.
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth#
code
Aug'19
Aug'20#*
Apr-Aug#*
Aug'20*
Apr-Aug*
2019-20
2020-21
2020-21
10
Manufacture of food products
5.3025
110.6
107.4
115.4
103.8
-2.9
-10.1
11
Manufacture of beverages
1.0354
96.9
80.3
117.3
59.6
-17.1
-49.2
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
87.1
89.6
92.3
64.7
2.9
-29.9
13
Manufacture of textiles
3.2913
115.0
95.9
114.9
58.9
-16.6
-48.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
158.6
120.5
164.3
83.1
-24.0
-49.4
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
117.6
105.5
127.5
73.9
-10.3
-42.0
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
123.8
83.6
116.0
56.8
-32.5
-51.0
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
93.8
55.1
93.7
48.8
-41.3
-47.9
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
84.4
65.4
94.3
56.7
-22.5
-39.9
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
128.0
100.6
126.1
99.6
-21.4
-21.0
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
120.3
117.6
119.2
100.6
-2.2
-15.6
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
226.6
224.0
214.6
213.4
-1.1
-0.6
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
101.6
98.2
104.0
77.8
-3.3
-25.2
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
110.0
97.1
121.5
84.8
-11.7
-30.2
24
Manufacture of basic metals
12.8043
156.9
157.1
158.0
116.3
0.1
-26.4
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
87.7
83.8
94.0
56.0
-4.4
-40.4
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
164.9
146.6
173.4
96.8
-11.1
-44.2
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
107.4
92.7
103.4
54.6
-13.7
-47.2
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
100.3
88.1
108.4
60.9
-12.2
-43.8
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
96.0
82.9
109.2
47.2
-13.6
-56.8
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
139.1
141.5
143.2
69.4
1.7
-51.5
31
Manufacture of furniture
0.1311
218.7
170.5
203.1
105.8
-22.0
-47.9
32
Other manufacturing
0.9415
83.1
58.8
86.5
40.4
-29.2
-53.3
05
Mining
14.3725
92.0
83.0
103.3
84.5
-9.8
-18.2
10-32
Manufacturing
77.6332
128.4
117.4
130.6
94.1
-8.6
-27.9
35
Electricity
7.9943
165.7
162.7
169.9
152.3
-1.8
-10.4
General Index
100.00
126.2
116.1
129.8
97.4
-8.0
-25.0
* Figures for Aug 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
125.8
92.4
96.2
7.0
123.7
44.6
135.0
20.3
127.1
5.5
140.0
72.7
May#
131.9
106.0
103.9
35.4
138.8
83.7
145.0
88.4
133.8
39.7
149.8
135.3
Jun#
127.8
109.3
101.9
63.8
136.5
105.1
140.6
114.2
120.0
78.9
138.0
157.8
Jul#
128.1
114.3
91.8
70.9
140.4
124.0
140.1
128.0
130.3
100.3
146.6
149.2
Aug#*
121.9
108.4
88.7
75.0
135.9
126.6
130.7
127.7
122.0
109.4
144.4
139.6
Sep
113.8
91.4
134.1
127.6
122.5
144.0
Oct
121.7
88.5
136.4
129.9
113.3
138.6
Nov
124.5
91.1
140.9
134.5
116.7
150.2
Dec
129.6
93.7
146.9
146.4
117.3
158.1
Jan
133.4
102.4
146.8
146.7
124.0
158.3
Feb
131.0
97.4
145.8
145.0
117.3
153.4
Mar
134.4
72.6
125.7
117.6
83.2
121.7
Average
Apr-Aug
127.1
106.1
96.5
50.4
135.1
96.8
138.3
95.7
126.6
66.8
143.8
130.9
Growth over the corresponding period of previous year
Aug#*
1.0
-11.1
-20.9
-15.4
7.3
-6.8
-5.7
-2.3
-9.7
-10.3
3.1
-3.3
Apr-Aug
2.5
-16.5
-7.9
-47.8
10.1
-28.3
-0.4
-30.8
-4.1
-47.2
6.5
-9.0
* Figures for Aug 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of May'20 and Jul'20 incorporate updated production data.
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'20#
May'20#
Jun'20#
Jul'20#
Aug'20#
code
10
Manufacture of food products
5.3025
94.3
98.0
107.5
111.6
107.4
11
Manufacture of beverages
1.0354
7.2
54.9
77.2
78.3
80.3
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
0.3
40.7
91.2
101.7
89.6
13
Manufacture of textiles
3.2913
11.0
40.2
52.7
94.8
95.9
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
9.7
62.6
104.0
118.9
120.5
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
1.7
52.4
99.5
110.3
105.5
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
4.7
39.6
74.4
81.5
83.6
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
21.7
50.3
56.9
60.2
55.1
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
23.1
52.6
74.2
68.3
65.4
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
87.7
95.9
104.5
109.4
100.6
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
53.0
95.9
116.2
120.5
117.6
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
93.6
234.3
270.9
244.0
224
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
29.4
69.5
91.5
100.2
98.2
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
16.9
91.2
112.0
106.7
97.1
24
Manufacture of basic metals
12.8043
40.3
103.2
129.7
151.1
157.1
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
3.7
44.2
66.8
81.5
83.8
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
12.6
64.5
115.1
145.0
146.6
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
5.6
31.6
61.6
81.6
92.7
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
9.1
44.6
77.6
84.9
88.1
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
0.7
20.7
56.9
74.6
82.9
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
0.2
22.8
72.4
109.9
141.5
31
Manufacture of furniture
0.1311
1.4
60.5
142.8
153.7
170.5
32
Other manufacturing
0.9415
10.7
28.6
52.5
51.4
58.8
05
Mining
14.3725
78.8
87.6
85.6
87.4
83.0
10-32
Manufacturing
77.6332
42.1
84.4
108.4
118.2
117.4
35
Electricity
7.9943
125.6
150.6
156.2
166.3
162.7
General Index
100
54.0
90.2
108.9
117.6
116.1
Note: The figures for Jun’20, July’20and August’20 are provisional
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
Click here to See PDF