ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আই.এ.এফ.না খার্দুঙ্গলা পাস, লেহদা স্কাইদাইব লেন্দিং
09 OCT 2020 6:21PM by PIB Imphal
আই.এ.এফ.না মখোয়গী পার্সনেলশিংদা কেমরাদরি, মপাং ওইমিন্নবগী ইথিল, হকচাং অমসুং ৱাখলগী থৌনা লৈহন্নবগীদমক এদভেঞ্চরগী ওইবা থবক কয়া পুক্নিং থৌগত্তুনা লাক্লি। আই.এ.এফ.না মতম পুম্নমক্তা কেপাসিতী বিল্দিং শাগৎনবা লেপতনা হোৎনদুনা লাক্লি অমসুং গ্রাস রুৎ লেবেলদা অকোইববু পুক্নিং থৌগত্তুনা অমসুং নহা ওইরিবা এয়র ৱারিয়রশিংবু এদভেঞ্চরগী থবকশিং লৌখৎনবা পুক্নিং থৌগত্তুনা লাক্লি।
ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা ওক্তোবর ৮, ২০২০দা মসিবু লিংখৎখিবগী ৮৮শুবা থৌরম পাংথোকখি। থৌরম অসিবু পালন তৌনবগীদমক, আই.এ.এফ.না অনৌবা রেকোর্দ ওইনা, খার্দুঙ্গলা পাস, লেহগী অলতিত্যুদ ফিৎ ১৭৯৮২ ৱাংবা মফমদগী হান্নগী রেকোর্দ থুগাইদুনা খ্বাইদগী ৱাংবা স্কাই দাইব লেন্দিং তৌখি। ৱিং কম্মান্দর গজনাদ য়াদব অমসুং ৱারেন্ত ওফিসর এ.কে. তিৱারিনা সি.-১৩০ জে এয়র্ক্রাফতগী মায় পাক্না স্কাইদাইব তৌদুনা খর্দুঙ্গলা পাস, লেহদা ওক্তোবর ৮, ২০দা তাখি। অসিগুম্না ৱাংবা অলতিত্যুত্তগী লেন্দিং তৌবা হায়বসি ওক্সিজেনগী চাং য়াম্না নেম্বা অমসুং নুংশিৎকী চাং নেম্বা অমসুং খুদোংথিনিংঙাই ওইবা চীংগী মফম য়াম্না লৈবনা য়াম্না খুদোংথিনিংঙাই ওই। এয়র ৱারিয়রশিংনা খুদোংথিনিংঙাই ওইবা ফিবম কয়া মাইওক্ন্দুনা য়াম্না ফবা প্রোফেসনেলিজম, গ্রিৎ অমসুং দিতর্মিনেসন উৎখি অমসুং আই.এ.এফ.কী অনৌবা রেকোর্দ অমা শেম্বা ঙমখি।
অসিগুম্বা তোপ-তোপ্পা মায় পাকপা অসিনা অমুক্কা হন্না আই.এ.এফ.কী তৌবা ঙম্বসি অৱাংবা থাক অমদা চিংখত্তুনা পুখৎলে অমসুং ঐখোয়গী মোতো, মিসন, ইন্তিগ্রিতী অমসুং এক্সেলেন্সকী মগুন চপ চানা ঙাক্তুনা থম্লে।

Ministry of Defence
Skydive Landing by IAF at Khardungla Pass, Leh
09 OCT 2020 6:21PM by PIB Delhi
Withan aimto instil the qualities of camaraderie,team spirit,physical and mental courage,the IAF has always been promoting adventure activities for its personnel.The IAF has always made sustained efforts towards capacity building and promotion of adventure activities at grass root level there by encouraging the environment and to motivate young Air Warriors to undertake adventure activities.
Indian Air Force celebrated its 88th Anniversary on08 Oct 2020.To commemorate this event,the IAF achieved a new record of the highest Skydive Landing at Khardungla Pass,Leh at an altitude of 17982ftbreakingits own earlier record. Wing Commander Gajanad Yadava and Warrant Officer AK Tiwari carried out successful skydiving jump from C-130J aircraft and landed at Khardungla Pass,Leh on 08 Oct 20.The landing at such an altitude is extremely challenging due to low oxygen levels combined with low air density andrough andinhospitable hilly terrain.Both the Air Warriors have shown excellent professionalism,grit and determination in overcoming adverse conditions and achievingthe grand success of setting a newIAF record.
This unique achievement once again demonstrates the capability of the IAF to scale new heights despite the challenges and remain committed to our motto of Mission,Integrity and Excellence.