থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়রি, অনৌবা লৌউশিংউগী রিফোর্মশিং অসিনা অথাপ্পা, মনুং হঞ্জিনবা অমসুং চীংগী লমদা লৈবা ভারতকী লৌমীশিংদা হিংবদা লায়হল্লগনি
08 OCT 2020 5:24PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি অনৌবা লৌউশিংউগী রিফোর্মশিং অসিনা অথাপ্পা, মনুং হঞ্জিনবা অমসুং চীংগী লমদা লৈবা ভারতকী লৌমীশিংদা হিংবদা লায়হল্লগনি।
লৌমী, সর্পঞ্চ, পঞ্চ অমসুং মথংশিৎনা রাম্বন অমসুং উধপম্পুরগী জিল্লাগী তোঙান-তোঙানবা ব্লোকশিংদা লৈবা পঞ্চায়ৎকী লোকেল এক্তিবিস্তশিংগা ৱারী শানবা অমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, অনৌবা ফার্ম লেজিস্লেসন অসি লৌউশিংউগী খুন্নাইদা মরুওইনা মনুং হঞ্জিনবা অমসুং ঙমখৈগী লমদা লৈবা, চত্থোক চৎশিন নুংঙাইতবা অমসুং পুথোক-পুশিনগী অৱাবা মাইওক্নরিবা লৌমীশিংদদি অনৌবা মাইওন অমনি। নৌনা শিন্দোক শাদোকপনা মখোয়দা অতোপ্পা উপাই অমা পীরগনি।
মমাং মতমদদি লৌমী কয়ানা মখোয়গী মহৈ মরোংশিং লোকপা লোইরবা মতুংদা মখোয়দা রিসোর্স নত্ত্রগা মতীক চাবা পাম্বৈ লৈতবনা পৈশিন্দুনা থম্লগা মদুবু লৌখত্তুনা কৈথেলদা পুনবগীদমক পোৎ তীকপা মীওই কাংবু ঙাইদুনা লৈরম্মি হায়না দা. জিতেন্দ্রনা হায়খি।
• অদুবু, অনৌবা শিন্দোক শাদোকপা কয়া অসিনা লৌমীশিংনা তোঙান-তোঙানবা সোর্স্তগী পোৎ লৈগদবা মী অমা থিজদুনা নত্ত্রগা ফার্মিংগী কন্ত্রেক্ত এগ্রিমেন্ত অমা য়ানদুনা পাম্বৈ থিবা য়াহল্লে।
মোদী সরকার অসিনা হৌজিক চৎনরিবা এগ্রিকলচরেল প্রদ্যুস অমসুং লাইবস্তোক মার্কেৎ কম্মিতী (এ.পি.এম.সি.) সেন্তর অমসুং মন্দিশিং মুত্থৎলগনি হায়না ওপ্পোজিসন্না পুখৎলক্লিবা প্রোপাগেন্দাশিং অসিগী ওন্ন-তৈনবদা ঙসি-ঙসিমকসু দিমান্দ অমসুং তঙাইফদবগী মতুং ইন্না তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা সেন্তর কয়া অমা হাংনবগী থৌরাং তৌরি হায়না দা. জিতেন্দ্রনা ফোংদোকখি। অদুবু, ঙসিগী নহা ওইরিবা অমসুং তেক খঙ হৈরবা এগ্রিকলচরিস্তশিংনা মমাংদা চৎনরম্বশিংনা পুশিন্দুনা থম্বা পামদে অমসুং মখোয়গী অপাম্বা মওংদা নীং তম্না পায়খৎচবা পাম্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh says, new agriculture reforms will bring ease of living for Indian farmers living in far flung, remote and hilly areas
08 OCT 2020 5:24PM by PIB Delhi
Union Minister Dr Jitendra Singh said here today that the new agriculture reforms will bring ease of living for Indian farmers, particularly for those living in far flung, remote and hilly areas.
During an interaction with farmers, Sarpanches, Panches and local activists of Panchayats falling under different blocks of district Ramban and Udhampur respectively, Dr Jitendra Singh said, the new farm legislation is a revolutionary new opening for the farming community, particularly for the farmers living in remote areas and border areas, who are faced with constraints of inaccessibility and lack of transport. The new arrangements will open up alternative options for them, he said.
Many of the farmers in the past, said Dr Jitendra Singh, stored their crop after harvesting and waited for some middle - man to pick it up and carry it to the market because they did not have sufficient means or resources for that.
• However, he said, under the new arrangement, the farmer will be able to avail the option of arranging a buyer through different sources or even entering into a contract agreement for farming.
Contrary to the propaganda by the opposition parties that the Modi government is inclined to close down the existing Agricultural Produce and Livestock Market Committee (APMC) Centers and Mandies, Dr Jitendra Singh said, the matter of the fact is that the process of opening new centres is going on even today at different places depending upon the requirement and the demand. However, he said, the young educated and tech-savvy agriculturist of today cannot be tied down by the earlier arrangement and deserves the freedom to exercise his option.