পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না হায়রি চাউখৎলক্লিবা ইকোনোমিশিংগীদমক ভারত ফিদম্নফম অমা ওইরক্লে
লৈবাক অসিগী মশাগী অমসুং মালেমগী দরকার ওইবশিং পুথোকপা ঙম্বা ২১সুবা চহিচাগী ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলি
07 OCT 2020 7:45PM by PIB Imphal
নুংঙাইবা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকপা ভারত অমা শেমগৎপদা মতেং পাংনবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং স্তিলগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধান্না লৈবাক্কী মীওই খুদিংমক্তা খঙহল্লি। ঙসি পি.ঐচ.দি.সি.সি.আইনা শীনবা ‘অত্মানির্ভর ভারত শেমগৎপা’ হায়বা ৱেব কনফরেন্স অমদা মহাক্না প্রধান মন্ত্রীগী #আত্মানির্ভরকী পান্দমশিং অমসুং লৈবাক অসিগী মশাগী ওক্নবা খক নত্তনা মালেমগী দরকার ওইবশিং পুথোক্নবা ভারত মালেমগী ওইনা পোৎ-চৈ শাফম অমা ওইনা শেমগৎনবা পান্দম অদু মহাক্না মীয়ামদা থমখি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি ঙসি ভারত চাউখৎলক্লিবা ইকোনোমিশিংগীদমক ফিদম্নফম অমা ওইরক্লে।ঐখোয়গী পান্দমদি খুন্নাইগী খ্বাইদগী তোল্লবা মীওই মতেং পাংবা অমসুং অত্মানির্ভর ভারতকী পান্দম ফংবনি। ভারতকী মহৌশাগী লন মরাংকাইনা লৈরি, মী মশিং য়াম্না লৈরি, ললোন-ইতিকশিং অমসুং ইন্দস্ত্রিশিংগী খুদোংচাবা কয়া পীরিবা মফম কয়া লৈরি। লৈবাক অসিগী মশাগী অমসুং মালেমগী দরকার ওইবশিং পুথোকপা ঙম্বা ২১সুবা চহিচাগী ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলি।
মিনিস্তরনা হায়খি মহাত্মা গান্ধীগী শ্বাদেসি খোঙজং অমসুং দান্দি মার্চতগী হৌরগা অত্মানির্ভর ভারত ফাওবদা, খাংবা কনবা অমসুং মশাগী ওক্নবা ভারত অমা শেমগৎনবা ‘অত্মানির্ভরভারত’কী ৱাঙুলোল অসিনা অকনবা ইথিল অমা পীদুনা লাক্লি। কোরোনাগী চৈথেং অসিনা লৈবাক অসিগী মীয়ামগী থৌনা অপনবা পীখিদে অমসুং লৈবাক্কী শেন-থুমগী ফিবম অমুক হান্নগী ফিবমদা হল্লক্লে। হৌখিবা থাদা খোমগৎখিবা জি.এস.তি হৌখিবা চহিগী মতম অদুদা খোমগৎখিবা অদুদগী চাদা ৪ হেল্লে, রেলৱেজদা পোৎ-চৈ পুবা চাদা ১৫ হেনগৎলে অমসুং মপান্দা থাদোকপা চাদা ৫ হেনগৎলে। পেত্রোল অমসুং দিজল য়োনবা হান্নগী চাং অদু য়ৌরে।
মিনিস্তরনা হায়খি ভারত পোৎ-চৈ শাফম মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা অমসুং লৌশিংদা য়ুম্ফম ওইবা ইকোনোমি অমা শেমগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলি। ললোন-ইতিক পাংথোক্তুনা শেন্দোং তান্নবা সরকারগী অপাম্বা লৈতে অমসুং সরকারগী পান্দমদি মীয়ামগী য়াইফনবা খক্তনি। ললোন-ইতিক্কী থবকশিং লাইহন্নবা, অরোন-অথুপ লৈতবা থবকশিং পাংথোক্নবা, শেঞ্জা-থুমজা মুৎথৎনবা অমসুং শেন তাল্লিবা মীওইশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। লায়রবা ইমুং করোর ৮ য়াওনা অপুনবা মীশিংগী চাদা ৯৫ হেন্না এল.পি.জি কন্নেক্সন ফংলে। চহি অসিগী এপ্রিল থাদগী বি.এস-৬কী থাওশিং ফংহল্লে। ইনর্জি শীজিন্নবগী লমদা অচুম্বা পুরক্লে। লৈবাক অসিগী মপান্দা থাদোকপদা স্তিল সেক্তরনা চাউনা মতেং পাংলে।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
India is Becoming a Role Model for Emerging Economies, says Shri Dharmendra Pradhan;
We are Working to Build an India of 21st Century that is Able to Fulfill Its Own Requirements and also of the World
07 OCT 2020 7:45PM by PIB Delhi
Union Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhanhas appealed to every citizen of the country to contribute in the making of a prosperous and self-reliant India. Addressing a web conference on ‘Building Atmanirbhar Bharat’ by PHDCCI today, he shared his views on Prime Minister’s vision of #AatmanirbharBharat and its role in transforming India into a global manufacturing hub that not only caters to own requirements, but also of the world.
Shri Pradhan said that today, India is becoming a role model for emerging economies. “Our focus is on serving the last man in the society and truly achieve the goal of Aatmanirbhar Bharat. India is rich in natural resources, has demographic dividend, widespread availability of ports that offer a conducive ecosystem to businesses and industries. We are working to build an India of 21st century that is able to fulfill its own requirements and also of the world”, he added.
The Minister said that from Swadesi movement &Dandi march by Mahatma Gandhi to the clarion call of Aatmanirbhar Bharat, the philosophy of 'aatmanirbharta' has been the constant driving force behind building a more resilient and self-reliant India. He said that Corona crisis has not dampened the spirit of the countrymen, and the country’s economy is on the path of revival. The GST collections last month were 4% more than the corresponding period last year, the Railway freight has shot up 15%, and exports are up 5%. Sale of petrol and diesel has also reached the normal levels.
The Minister said that the Government is working to make India a manufacturing hub, and also move towards the knowledge based economy. He reiterated that the Government has no business to be in the business, and it should focus only on people’s welfare. In this direction, he said, the Government has taken initiatives for ease of doing business, adopting transparent procedures, eliminating corruption, and respecting the wealth creators. Talking about the initiatives in the Petroleum and Natural Gas sector, he said that the LPG connections have reached 95% of the population, including over 8 crore poor families. BS-VI standard fuels have been introduced this April. Energy justice is being ensured. The Minister said that Steel sector has also been contributing in the export push of the country.