রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গুদ সমরিতন ঙাকথোক্নবগী চৎন-কাংলোন ফোঙখ্রে
01 OCT 2020 12:10PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না গুদ সমরিতন ঙাকথোক্নবগী চৎন-কাঙলোন সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২০দা থোকখিবা জি.এস.আর. ৫৯৪ (ই)দা ফোঙখ্রে‍। চৎন-কাঙলোন অদুদা য়াওরিবা রাইত খুদিংমক গুদ সমরিতন অমনা ফংগনি অমদি লাইনীং, নেসনেলিতী, ফুরুপ অমসুং পা-পীগী খেন্নবা থমদনা ইকায়খুম্ননা লোয়নবিগদবনি হায়না য়াওরিবা গুদ সমরিতনশিংগী রাইতশিং চৎন-কাঙলোন অদুদা য়াওরি‍। পুলিস ওফিসর নৎত্রগা কনাগুম্বা মীওই অমত্তনা গুদ সমরিতন অমবু মহাক্কী মমীং মথা, লৈফম নৎত্রগা লনাই ওইবা ৱাফম অমত্তা হায়হন্নবা হোৎনরোইদবনি‍। অদুম ওইনমক মহাক্না মশানা হায়রিবশিং অসি হায়দোকচবদি য়াই‍। পব্লিক অমসুং প্রাইভেত হোস্পিতাল খুদিংমক্না হিন্দী, ইংলিস অমসুং লমদমদুগী লোনদা চার্তর অমা চঙফমদা নৎত্রগা লায়না উগদবা মফম অমদা অমদি মখোয়গী ৱেবসাইততা এক্ত অমসুং মসিগী মখাদা শেম্লিবা চৎন-কাঙলোন অসিদা য়াওরিবা গুদ সমরিতনশিংগী রাইতশিং নীংথিনা ইদুনা থেত্তোক্কদবনি হায়না চৎন-কাঙলোন অসিদা য়াওরি‍। মখাতানা, কনাগুম্বা মীওই অমনা মহাক্না গুদ সমরিতন ওইরুরিবা কেসতুদা ৱিতনেস ওইবা মশানা য়াজরবদি, মহাকপু চৎন-কাঙলোন অসিগী মখাদা য়াওরিবা চৎন-পথাপশিং অমসুং থৌওংশিং নীংথিনা তাক্লিবা ৱাফমশিংগী মতুং ইন্না ৱাহং পাউহং তৌগদবনি‍।
পনবা য়াবদি, মোতোর ভেহিকল্স (এমেন্দমেন্ত) এক্ত, ২০১৯দা অনৌবা সেক্সন ১৩৪এ “প্রোতেক্সন ওফ গুদ সমরিতন” হায়বা অমা হাপচিন্দুনা মোতোর ভেহিকল এক্সিদেন্তকী ভিক্তিম অমা শোকপা নৎত্রগা লৈখিদবা মতমদা গুদ সমরিতন্দুনা অথুবগী ওইনা মেদিকেল নৎত্রগা নন-মেদিকেল কেয়র নৎত্রগা মতেঙ পীবদা চেকশিলহৌদবদগী নৎত্রগা মতেঙ মতম চানা পিহৌদবদগী থোকখিবা ওইরবসু মাগী মথক্তা সিভিল নৎত্রগা ক্রিমিনেল এক্সন লৌখৎনিংঙাই ওইরোই অমদি কেন্দ্র লৈঙাক্না গুদ সমরিতন অদুবা ৱাহং পাউহং চত্থবা, মাগী লনাই ওইবা ইনফোর্মেসনশিং হায়দোকহনবা অমদি মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী চৎন-কাংলোন শেমগদবনি হায়না পীরি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
Rules published for protection of Good Samaritans
01 OCT 2020 12:10PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has published the rules for the protection of Good Samaritans vide GSR 594 (E) dated 29th September 2020. The rules provide for the Rights of Good Samaritan which include that a Good Samaritan shall have the rights as detailed in the rules and shall be treated respectfully without any discrimination on the grounds of religion, nationality, caste or sex. No police officer or any other person shall compel a Good Samaritan to disclose his/her name, identity, address or any such other personal details. However, he may voluntarily choose to disclose the same. The Rules also provide that every public and private hospital shall publish a charter in Hindi, English and vernacular language, at the entrance or other conspicuous location, and on their website, stating the rights of Good Samaritans under the Act and the rules made thereunder. Further, if a person has voluntarily agreed to become a witness in the case in which he has acted as a Good Samaritan, he shall be examined in accordance with the provisions of this rule, for which detailed guidelines and process has been mentioned in the rules.
It is noteworthy that the Motor Vehicles (Amendment) Act, 2019, inserted a new section 134A, viz. "Protection of good Samaritans" which provides that a Good Samaritan shall not be liable for any civil or criminal action for any injury to or death of the victim of an accident involving a motor vehicle, where such injury or death resulted from the Good Samaritan's negligence in acting or failing to act while rendering emergency medical or non-medical care or assistance and that the Central Government may by rules provide for the procedure for questioning or examination of the Good Samaritan, disclosure of personal information of the Good Samaritan and such other related matters.