সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
জবলপুর এয়রপোর্ত এপগ্রেত তৌরি
মী য়াম্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ৫০০ ফাওবা ফম্বা চল্লগনি
অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমসুং রনৱে এক্সতেন্সন
সস্তেনেবল অর্বান দ্রেনেজ সিস্তেমগা লোইননা ইকো ফ্রেন্দলী ওইহনগদৌরি
29 SEP 2020 4:58PM by PIB Imphal
তুরিজমগী ওপ্সনশিং লৈরকপা য়াবা য়াম্না চাওখৎলক্লিবা শহর অমা ওইবনা, জবলপুর এয়রপোর্ত অসি পেসেঞ্জর ত্রাফিক হেঙ্গৎলকপগী অৱাবা মাইয়োক্নরি৷ মফম অদুগী ইয়র ত্রাভেল্লরশিংদা অফবা সর্ভিস ফংহন্নবগীমক এয়রপোর্ত অসি হৌজিক হৌজিক য়াম কন্না শেমগৎলি৷ এয়রপোর্ত অসিদা শেমগৎ-শাগৎলিবা থবকশিং অদুদি অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং, এ.তি.সি. তৱর অমসুং তেক্নিকেল ব্লোক, ফাইয়র স্তেসন কেতিগোরী VII অমসুং অতোপ্পা বিল্দিংশিং শাবা অমসুং রনৱে শাংদোকপা অমসুং মদুগা মরী লৈনবা থবকশিং ওই৷ শেমগৎ শাগৎন্নবগীদমক এ.এ.আই.দা রাজ্য সরকারনা ২০১৫দা একর ৪৬৮.৪৩গী লম খুৎশিন্নখ্রে অমসুং হৌজিক্তী পুন্না একর ৭৭৫ পাক চাউরে৷
ৱল্দ ক্লাস পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং য়াওরবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অদুনা মী য়াম্না চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ৫০০ ফাওবা ফম্বা চল্লগনি৷ স্ক্যের ফিত ১১৫১৮০ পাক চাউনা শন্দোকপনা মরম ওইরগা, তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা এরোব্রিজ অহুম, এদভান্স ওইরবা বেগেজ স্ক্রিনিং সিস্তেম, লেন্দস্কেপ এরিয়া অদুদা অনৌবা মতমগী চানবা দুকানশিং অমসুং কার অমসুং বস ২৫০ হেন্না খাম্বা চল্লবা নিংথীনা প্লান তৌরবা কার পার্কিং লৈরগনি৷ তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা পেসেঞ্জরশিংবু ফজরবা গোন্দ পেন্তিংশিং, মফম অদুগী হেন্দিক্রাফতশিং, মুরেলশিং অমসুং মধ্য প্রদেশকী মমিং লৈরবা তুরিস্ত দেস্তিনেসনশিংনা তরাম্না ওক্লগনি৷
অনৌবা বিল্দিং অসি ইকো-ফ্রেনলী ওইবা মচাক-মথুম্না শারগনি অমসুং সোলর প্রান্ত অমসুং ইনর্জী ইফিসিয়েন্ত ইক্যুইপমেন্ত হাপ্লগনি৷ নিংথীনা মথৌ তৌবা ঙম্বা সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত সিস্তেম অমা লৈহনবা, হোর্তিকলচর থবকশিংগীদমক ত্রিত তৌরবা ইশিং অদু অমুক হন্না শিজিন্নবা অমসুং সস্তেনেবল আর্বান দ্রেনেজ সিস্তেম তৌদুনা নোংগী ইশিং য়োকশিনবা হায়বা অসিনা এয়রপোর্ত শেমগৎপগী প্রোজেক্ত অদুগী মশক মওং খরা ওই৷
অনৌবা তর্মিনেল শেমগৎ-শাগৎলিবা অসিদগী হেন্দোক্তুনা লুপা কোতি ৪১২ চংনা শেমগৎ-শাগৎলিবা থবক অসিদা ইয়রবস ৩২০ মখলগী ইয়রক্রাফত অসি ইয়র পোর্ত অসিদা তাবা য়ানবা রনৱে শাংদোকপা, ৩২ মীতর ৱাংবা অনৌবা এ.তি.সি. তৱর অমসুং অনৌবা মতমগী খুদোংচাবশিং য়াওরবা তেক্নিকেল ব্লোক (জি+২) শেম শাবা, ফাইয়র স্তেসন (কেতিগোরী- VII) অমসুং য়ুতিলিতী ব্লোক, গেত হাউস লৈবা অতোপ্পা এন্সিলরী বিল্দিংশিং শেম শাবগী থবকশিং মনুং চল্লি৷
প্রোজেক্ত অসি লোইশিনবগী চাওরাকপা মতম অসি মথংগী চহী হায়বদি ২০২১গী দিসেম্বর থা অসিনি অমসুং অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি ২০২২গী মার্চ ফাওবগী মনুংদা শিজিন্নরবা য়াই৷ তুরিস্ত চিংশিনফম ওইরিবা মফমশিং খুদম ওইনা কানহ নেস্নেল পার্ক, বনধবগার্হ নেস্নেল পার্ক, মার্বল ক্লিফ অমসুং ভেদঘাতকা নক্নবা মফমদা লৈরিবা ইশিং চাইবীশিং, হায়রিবা মফমশিং অসিদা গেতৱে ওইরগনি অমসুং এয়রপোর্ত অসিনা মধ্য প্রদেশকী নোংপোক থংবা মফম পুম্নমক মরু ওইনা মহাকৌশলগী মফমশিং য়ৌনা চলাইরগনি৷ নৌনা শেম্লবা জবলপুর এয়রপোর্ত অসিনা জবলপুরগী শহর অসি চাওখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরগনি অমসুং মফম অসিদা তুরিজম ইন্দস্ত্রী চাওখৎহনবদা চাউনা মতেং পাংলগনি৷
তর্মিনেল বিল্দিং –মথক্কী ওইবা শক্তম
তর্মিনেল বিল্দিং –শহরগী নাকলগী শক্তম
তর্মিনেল বিল্দিং –নাকলগী ওইবা শক্তম
হৌজিক হৌজিক থবক শুরিবা মফম

Ministry of Civil Aviation
Jabalpur Airport upgradation
500 passenger handling capacity in peak hours
New terminal building and runway extension
Eco friendly with sustainable urban drainage system
29 SEP 2020 4:58PM by PIB Delhi
Catering to a growing city of promising tourism options, Jabalpur airport is witnessing the rise in passenger traffic. The Airport is now getting upgraded to provide better services to the air travellers of the region. The upgradation work undertaken at the airport includes construction of New Terminal Building, ATC Tower and Technical Block, Fire Station Category VII, other buildings and extension of runway & associated works. State government handed over 468.43 acres of land to AAI for development work in 2015, total land measuring to 775 acres.
The new terminal building equipped with world-class passenger facilities will have the capacity to handle 500 passengers during peak hours. Spread over an area of 115180 sqft, the terminal building will have three aerobridges, advanced baggage screening system, modern food court in the landscape area and well-planned car parking for more than 250 cars and buses. The proposed terminal building will welcome the passengers with glimpses of vibrant Gond paintings, local handicrafts, murals and popular tourist destinations of Madhya Pradesh.
The new building will be built with eco-friendly sustainable material and equipped with solar plant and energy efficient equipment. An efficient solid waste management system, reuse of treated water for horticulture purposes and rain water harvesting system with Sustainable Urban Drainage System are few other green features of the airport upgradation project
Apart from the construction of new terminal building, the upgradation work with project cost of Rs. 412 crores also include extension of runway to make airport suitable for operation of Airbus 320 type of aircraft, construction of 32-metre-high New ATC Tower and Technical block (G+2) with all modern facilities, fire station (Category-VII) and other ancillary buildings like utility block, gate house etc.
The tentative date for completion of the project is next year i.e. December, 2021 and the new terminal building is likely to be commissioned by March, 2022. Gateway to the tourist attractions like Kanha National Park, Bandhavgarh National Park, marble cliffs and waterfalls at nearby Bhedaghat, the airport serves the whole of eastern Madhya Pradesh, especially the Mahakaushal region. The new upgraded Jabalpur airport will play a pivotal role in the development of Jabalpur city and will boost growing tourism industry in the region.
TERMINAL BUILDING –AIR SIDE VIEW
TERMINAL BUILDING –CITY SIDE VIEW
TERMINAL BUILDING –SIDE VIEW