ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা আই.এম.এ. দেহরাদুন কেমপসশিং শমজিন্ননবা আর্দনপাসেসশিং শান্নবগীদমক উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
28 SEP 2020 6:42PM by PIB Imphal
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইন্দিয়ন মিলিতরী একাদমী দেহরাদুন্দা আর্দনপাসেসশিং শানবগীদমক ঙসি মফম অসিদগী ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে৷
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা রক্ষা মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি একাদমী অসিগী কেমপস অহুমগী মরক্তা লাইনা চত্থোক-চশিন য়ানবগীদমক হায়রিবা আন্দরপাসেসশিং শানবা হোৎনবদা চহী ৪০ হেন্না অয়াবা ঙাইরকপা অসি তশেংনা য়াম্না ঙকনিংঙাই ওই৷ হৌজিক ফাওবগী ওইনদি ত্রাফিক সিগনেল অসিনা নাকল অমরোমদগী অতোপ্পা নাকল অমদা নিংথীজনা চত্থোক-চশিন তৌবা মতমদা ত্রেনী কেদেতশিংদা অথিংবা পীরি৷ অদুগা নাকল অমরোমদনা মসিনা আই.এম.এ.কেদেতশিং চৎথোক চশিন তৌবা মতমদা মফম অদুদা লৈরিবা মীওইশিংদা খুদোংচাদবা পীরি৷ উত্তরখন্দগী কোনুং দেহরাদুনগী মীশিং অসি হেঙ্গৎলকপনা মরম ওইদুনা ত্রাফিক চত্থোক-চশিন তৌবা অসিনা য়াম্না তোইনা তোইনা ত্রাফিক জামশিং থোকহল্লে৷ আন্দরপাসেসশিং অসি শারকপনা এন.ঐচ.-৭২দা য়াম্না কোম্না চৎথোক চশি চত্থোক-চশিন য়ারগনি৷ অসিগীসু মথক্তা আন্দরপাসেসশিং অসিনা উত্তরখন্দ, পঞ্জাব, হিমাচল প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাগী মফম খরগী মীওইশিংদা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি৷
আন্দরপাস অসিগী প্রোপোজেল অসি জেনেরেল কেদেতশিংগী সেকুরিতী য়েংলগা অমসুং দাহরাদুনগী মীয়ামগী খুদোংচানবগীদমক ১৯৭৮গী ওক্তোবর থাদা খন্না নৈনখি৷ অদুমওইনমক প্রোজেক্ত অসিগী থবক্তি ওনরশিফ অমসুং ফন্দিংগী তোঙান তোঙানবা ইসুশিং লৈবনা মরম ওইরগা শাবা হৌবা ঙমখিদে৷ ২০১৯গী দিসেম্বরগী তাং ৭ এ.তি.-২০১৯গী পাশিং আউত পেরদকী মতমদা রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা লুপা কোতি ৪৫গী আন্দরপাসেসশিং অসি শানবগীদমক এসেপ্তেন্স ওফ নেসেসিতী(এ.ও.এন.) ময়ামদা লাওথোকখি৷

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh lays foundation stone for construction of Underpasses to join IMA Dehradun campuses
28 SEP 2020 6:42PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh laid the foundation stone for the construction of Underpasses at the Indian Military Academy, Dehradun, via video conferencing from here today.
Addressing the ceremony Raksha Mantri said it is strange that it took 40 years to get a green signal for the construction of these underpasses which will facilitate seamless movements among the three campuses of the Academy. As of now, traffic signals are an impediment for the trainee cadets to smoothly cross from one side to the other. Alternatively, this is also a hassle for the local people during the movements of IMA Cadets. With the rise in population of Dehradun, the capital of Uttarakhand, the movement of traffic has increased causing frequent traffic jams. The construction of the underpasses will ease traffic flow on NH-72. Besides the people of Dehradun, the underpasses will also greatly benefit the people of other parts of Uttarakhand, Punjab, Himachal Pradesh and Haryana.
The proposal for the underpass was mooted in October 1978 keeping in view the security of the General Cadets and the convenience of the people of Dehradun. However, the work on the project could not start due to various issues of ownership and funding. On 7th December, 2019 during the passing out parade AT-2019, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh announced the Acceptance of Necessity (AoN) of the value of 45 Crore Rupees which set the ball rolling for the construction of the underpasses.