লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কে.এম.এস. ২০২০-২১গী ওইনা তামিল নাদু, কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংদগী হৱাই অমসুং থাও থোকপা মরু মেত্রিক তন লাখ ১৩.৭৭ লৈবগী অয়াবা পীরে
সেপ্তেম্বর ২৭ ফাওবদা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমীশিংদগী মেত্রিক তন অমদা লুপা ১৮৬৮গী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজদা ফৌ মেত্রিক তন ৫৬৩৭ লৈরে
২০২০-২১গী ওইনা ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী লশিং লৈবা হৌরগনি
28 SEP 2020 4:54PM by PIB Imphal
খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১ হৌরে অমসুং মমাংগী মতমদা পাংথোকখিবা অদুগুম্না হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি স্কিমগী মতুংইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পিদা সরকারনা কালেন লৌরোক-২০২০-২১গী পোৎথোকশিং লৈবা হৌরে।
রাজ্যশিংনা পুখৎলকপা ৱাফমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা, খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১গী ওইনা তামিল নাদু, কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংগী হৱাই অমসুং থাও থোকপা মরু মেত্রিক তন লাখ ১৩.৭৭ লৈবগী অয়াবা পীরে। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী ওইনা, করিগুম্বা কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পিগী মখাদা লৈরবদি, কালেনগী হৱাইশিং অমসুং থাও থোকপা মরুশিং প্রাইজ সপোর্ত স্কিম(পি এস এস)গী মতুংইন্না লৈগনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৪ ফাওবদা, সরকারনা মসিগী নোদেল এজেন্সিশিংগী খুৎথাংদা মুং মেত্রিক তন ৩৪.২০ লৈদুনা তামিলি নাদুগী লৌমী ৪০ দা এম.এস.পিগী লুপা লাখ ২৫ ফংহনখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা, এম.এস.পিদা লুপা করোর ৫২.৪০গী কোপ্রা মেত্রিক তন ৫০৮৯ লৈদুনা কর্নাতাকা অমসুং তামিল নাদুগী লৌমী ৩৯৬১ কান্নবা ফংহনখ্রে।মসি অন্ধ্র প্রদেস, কর্নাতাকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলাদগী লৈগদবা এল.এম.তি ৯৫.৭৫ অদুগী মথক্তনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৬দগী খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১ মনুংগী ফৌ লৈবা হৌরে অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৭ ফাওবদা পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাগী লৌমী ৩৯০দগী মেত্রিক তন অমদা এম.এস.পিগী লুপা ১৮৬৮তা লুপা করোর ১০,৬৪৩গী মেত্রিক তন ৫৬৩৭ লৈরে। লেমহৌরিবা রাজ্যশিংদগী ফৌ লৈবগী থবক ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৮দগী হৌরগনি।
২০২০-২১গী ওইনা ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী লশিং লৈবা হৌরগনি অমসুং কত্তন কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(সি সি আই)না ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী এফ.এ.ক্বিউ গ্রেদ লশিং লৈবা হৌরগনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Approval accorded for procurement of 13.77 LMT of Pulses and Oilseeds for KMS 2020-21 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana
5637 MT Paddy at MSP of Rs 1868 per quintal has been procured from farmers of Haryana and Punjab till 27th September; Procurement of paddy for the remaining States commences from today
Procurement of Cotton for the season 2020-21 to commence from 1st October 2020
28 SEP 2020 4:54PM by PIB Delhi
The arrival of Kharif Marketing Season 2020-21 has just begun and the Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
Based on the proposal from the States, approvalhas been accorded for procurement of 13.77 LMT of Pulse and oilseeds for KMS 2020-21for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana. For the other States/UT, approval will also be accorded on receipt of proposal for Kharif Pulses and oilseeds and procurement will be made as per Price Support Scheme(PSS), if the market rates goes below its MSP.
Upto 24.09.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 34.20 MT of Moong having MSP value of Rs.25 lakhs benefitting 40 farmers in Tamil Nadu. Similarly, 5089 MT of copra(the perennial crop) having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu against the sanctioned quantity of 95.75 LMT for the Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala.
The procurement of Paddy during Kharif Marketing Season 2020-21 has just started from 26th September, 2020 andupto 27.09.2020, 5637 MT having MSP value of Rs. 10.53 crore at MSP of Rs 1868 per quintal has been procured from 390 farmersof Haryana and Punjab.The procurement of paddy for the remaining States will commence from 28.09.2020.
The procurement of Cotton for the season 2020-21 shall commence from 1st October 2020 and Cotton Corporation of India (CCI) will start purchase of FAQ grade Cotton from 1st October 2020 onwards.