মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
খাদিনা লৈবাক অসিগী পোত্থোক শিজিন্নবদা হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা হায়দুনা এস.পি.জি. কমপ্লেক্সতা আউৎলেৎ হাংখ্রে
26 SEP 2020 4:29PM by PIB Imphal
খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না “স্বদেশি” হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা অতোপ্পা খোঙথাং অমগা পায়খৎখ্রে; অমসুং হন্দক্কী থৌওং অসিদনা স্পেসিএল প্রোতেক্সন গ্রুপ (এস.পি.জি.)সু শরুক য়াহনখ্রে। ঙসি কে.ভি.আই.সি.না নই-দিল্লীগী দ্বারকাদা লৈবা এস.পি.জি. রেসিদেন্সিএল কমপ্লেক্সকী মনুংদা খাদি ইন্দিয়াগী অনৌবা সেলস আউৎলেৎ অমা শঙ্গাখ্রে। মসিগী আউৎলেৎ অসিনা মফম অসিদা অসিদা থঙনবা কমপ্লেক্স অনিদা লৈরিবা এস.পি.জি.গী ওফিসারশিং অমসুং স্তাফশিংগী চাউরাক্না ইমুং ৪০০০দা কান্নবা ফংহনগনি। এস.পি.জি. অসি ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী ঙাক শেনবগী থৌদাং লৌবা এজেন্সী অমনি। খাদিগী সেলস আউৎলেৎ অসি কে.ভি.আই.সি.গী চেয়রমেন শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনা অমসুং এস.পি.জি.গী দাইরেক্তর শ্রী অরুন সিনহানা পুন্না শঙ্গামিন্নখিবনি।
কে.ভি.আই.সি.না থোকপা ৱারোল অমগী মতুং ইন্না খাদিগী পোত্থোক য়োনবগী আউৎলেৎ হাংদোকপগী ৱারেপ অসি এস.পি.জি.গী মীওইশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংদা অশেঙবা অমসুং খুৎনা শাবা “স্বদেশি”গী পোত্থোকসিং ফংহন্নবা হায়দুনা লৌখিবনি। ইমুংশিং অসিনা খাদিগী পোত্থোকশিং অসি লৈহন্নবা হায়দুনা কে.ভি.আই.সি. মসিগী আউৎলেৎ অসিদা য়োল্লিবা পোত্থোক খুদিংদা অপীবা মমলদগী ২০% তাথনা য়োনবগী ৱারেপ অমা লৌখ্রে। একর ১২৫ হেন্না পাক-চাউনা লৈরিবা দ্বারকাগী এস.পি.জি. কমপ্লেক্স অসিদা চাউরাক্না মীওই ১৫,০০০ রোম্না লৈনরি। মসিগা হেক থংনবদা এস.পি.জি.গী স্তাফশিংগী ইমুং ৮০০ হেন্না লৈনবা একর ২৬ চাউবা রেসিদেন্সিএল কমপ্লেক্স অমসু লৈরি। মসিগী মরম অসিনা খাদিগী আউৎলেৎ লৈরিবা মফম অসিগী পোত-লৈফমগী কমপ্লেক্স অসিদা পোৎ লৈবা মীওই য়াম্না লাকই। এস.পি.জি.না কে.ভি.আই.সি.দা আউৎলেৎকী মফম অসি থা অমদা লুপা ১গী ভরা লৌদুনা পীবনি।
কে.ভি.আই.সি.গী চেয়রমেন্না হায়খিবদা মসিগী আউৎলেৎ অসিগী খুত্থাংদা কে.ভি.আই.সি.না এস.পি.জি.গী ইমুং-মনুংশিংদা খুৎনা শাবা মহৌশাগী খ্বাইদগী ফবা পোত্থোকশিং ফংহনগনি হায়খি। “এস.পি.জি.না খাদিগী খ্বাইদগী চাউবা ব্রান্দ এম্বেসেদর ওইরিবা প্রধান মন্ত্রীগী তেক্ত-কায়দবগী থৌদাং লৌরি। অমসুং মসিগী খাদিগী আউৎলেৎ অসিগী খুত্থাংদা কে.ভি.আই.সি.না এস.পি.জি.গী ওফিসিএল অমসুং স্তাফশিংগী ইমুংশিংদা খ্বাইদগী শিজিন্নবা নুংঙাইবা পোত্থোকশিং ফংহন্দুনা তেংবাংনিঙই”, হায়না সক্সেনানা হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা খাদিগী পোৎ য়োনবগী আউৎলেৎ অসিনা খাদিগী আর্তিসানশিংদা পুক্নিং থৌগৎপগা লোয়ননা অমসিনা লমদম অসিদা পোত্থোক পুথোকচবদা খুমাং চাউশিলহন্দুনা খুঙ্গংগী ইন্দস্ত্রীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা মীয়ামগী তুং কোইনা চৎকদবা পুন্সি মহিং অমা শেম্বদসু তেংবাংগনি।
কে.ভি.আই.সি.না মখা তানা হায়খিবদা হৌজিক পায়খৎলিবা থৌওং অসি প্রধান মন্ত্রীনা আত্মানির্ভর ভারত অমসুং ভোকেল ফোর লোকেলগী খোল্লাও লাউরিবা অসিগী মতুং ইন্না পাঙথোকপনি হায়খি। মমাংদসু কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা মখোয়গী কেন্তীনশিংদা “স্বদেশি”গী পোত্থোক্তমক য়োন্নবা খঙহনখিবা লৈখ্রবনি। হন্দক্তসু কে.ভি.আই.সি.না অহানবা ওইনা আই.তি.বি.পি.গা থোং-থাকপগী পোত্থোক পীনবগী এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখিবা অদুগী মতুং ইন্না পেরামিলিতরী ফোর্সশিংদা অশেঙবা কচ্ছি ঘানি মস্তার্দ ওইল পীবসু হৌখ্রবনি। কে.ভি.আই.সি.না খাদিগী ফিরোল অমসুং রেদীমেদ গার্মেন্ত খুদিংমক্কা লোয়ননা খুঙ্গংদা পুথোকপা পোত্থোকশিং অসি আউৎলেৎ অসিদা য়োনগনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Khadi opens Outlet in SPG Complex to Accelerate Swadeshi push
26 SEP 2020 4:29PM by PIB Delhi
Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has taken another step towards promoting “Swadeshi”; and this time by roping in the Special Protection Group (SPG) with the drive. Today, KVIC inaugurated a new Khadi India Sales Outlet within the premises of SPG Residential Complex at Dwarka in Delhi. This outlet will benefit nearly 4000 families of SPG officers and staff residing in two adjacent residential complexes in the area. SPG is the agency responsible for security of the Indian Prime Minister. The Khadi sales outlet was jointly inaugurated by KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena and SPG Director Shri Arun Sinha.
As per a statement of KVIC the decision to open Khadi sales outlet was taken in order to provide pure and handmade “swadeshi” goods to the SPG members and their families. To further encourage these families to buy Khadi products, KVIC has decided to offer a 20% discount on all products in this outlet. Spread over 125 acres, the SPG Complex in Dwarka, is inhabited by nearly 15,000 people. Adjacent to it is another 26-acre residential complex housing over 800 families of SPG staff and hence a significant footfall of buyers is expected in the local shopping complex where the Khadi outlet is located. The SPG has provided KVIC the shop at a token rent of Rs 1 per month.
KVIC Chairman said through this outlet KVIC will make available the best quality handmade and natural products to the SPG families. “The SPG takes care of the security of the Prime Minister, who himself is the biggest brand ambassador of Khadi. And with this Khadi sales outlet, KVIC intends to take care of the families of the SPG officials and staff by providing them the best quality consumables,” Saxena said. He added that the Khadi sales outlet would also be a boost for Khadi artisans and only by encouraging local production and strengthening village industries, we could create sustainable livelihood for the people.
KVIC further said that the development comes in wake of the Prime Minister’s call for Aatmanirbhar Bharat and Vocal for Local. Earlier, Union Home Minister Shri Amit Shah had ordered the paramilitary forces to sell only “Swadeshi’ goods through its canteens. Recently, KVIC also began supplying pure kacchi ghani mustard oil to the paramilitary forces following the first ever MoU with ITBP for supply of provisions to the forces. KVIC will sell all Khadi fabric and readymade garments as well as village industry products through this outlet.