হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
এফ.এ.এম.ই. স্কীমগী মখাদা অনৌবা ইলেক্ত্রিক বস ৬৭০ অমসুং চার্জিং স্তেসন ২৪১ কাইথখ্রে
মসি প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েং ইকো ফ্রেন্দলি ত্রান্সপোর্তেসনগী মায়কৈদা অচৌবা চংশিনবা অমনি হায়না শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা হায়খি
25 SEP 2020 9:56AM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রিক মোবিলিতিগী লমদা য়াম্না মাংজিন থানা চংশিনবা খোঙথাং অমদা সরকারনা এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কীমগী ফেজ-২ মখাদা স্তেতশিং হায়বদি মহারাস্ত্র, গোৱা, গুজরাত, চান্দিগরদা ইলেক্ত্রিক বস ৬৭০ অমসুং মধ্যা প্রদেশ, তামিল নাদু, কেরালা অমসুং পোর্ত ব্লাইয়রদা চার্জিং স্তেসন ২৪১ কাইথখ্রে।
ত্বীত মেসেজদা মথং মথং লাওথোক্লদুনা, য়ুনিয়ন হেভী ইন্দস্ত্রীজ মিনিস্তর শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা হায়খি মদুদি লৌরিবা ফিরেপ অসিনা সরকারনা থমখিবা ফুসিল ফুইলদা মপাল তাংবা হন্থনবা অসিদা মমি তারি অমসুং গারিদগী থোক্লকপা মৈখু হন্থহনবনি। শ্রী জাবাদেকরনা হায় মদুদি লৌরিবা ফিরেপ অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং ইকো ফ্রেন্দলি পব্লিক ত্রান্সপোর্তেসনগী পরিংদনি।
Happy to announce sanction of 670 Ebuses in Maharashtra, Goa, Gujarat & Chandigarh & 241 Charging Stations in MP, TN, Kerala, Gujarat & Port Blair under Phase-II of #FAME India Scheme.This is in line with PM @narendramodi ji’s vision to push for eco-friendly public transportation pic.twitter.com/A76yokEYg2
— Prakash Javadekar (@PrakashJavdekar) September 25, 2020
মিনিস্ত্রী ওফ হেভী ইন্দস্ত্রীজ অমসুং পব্লিক ইন্তরপ্রাইসেসগী মখাদা দিপার্তমেন্ত ওফ হেভী ইন্দস্ত্রীজ (দি.ঐচ.আই.)না ইন্দিয়াদা ইলেক্ত্রিক/হাইব্রিদ ভেহিকলস (এক্স.ই.ভি.এস.) চাওখৎননবা ফাস্তর এদোপ্তেসন এন্দ মেনুফেক্চুরিং ওফ (হাইব্রিদ এন্দ) ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস ইন ইন্দিয়া (এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া) স্কীম অসি ২০১৫গী এপ্রিলদগী শিন্দুনা লাক্লি।
২০১৯গী মার্চ ৩১দা স্কীম অসিগী অহানবা ফেজদা হাইব্রিদ ২,৮০,৯৮৭ অমসুং ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস অসি অপাম্বা ইন্সেন্তিব লুপা করোর ৩৫৯ রোমগী পীখি। মখা তানা দি.ঐচ.আই.না পুন্না লুপা করোর ২৮০দী মমল ওইবা ইলেক্ত্রিক অমসুং হাইব্রিদ বস ৪২৫ লৈবাক অসিগী সহর কয়াদা কাইথখ্রে। দিপার্তমেন্ত ওফ হেভী ইন্দস্ত্রীজনসু লুপা করোর ৪৩ রোম ওইবা চার্জিং স্তেসন ৫২০ সহরশিং হায়বদি বেঙ্গলোর, চান্দিগর, জাইপুর, দিল্লীগী এন.সি.আর.দা এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কীমগী ফেজ-২গী মখাদা কাইথখি।
হৌজিক্কী ওইনা এফ.এ.এম.ই. ইন্দিয়া স্কীমগী ফেজ-২ অসি চহি ৩গী ওইনা ২০১৯গী এপ্রিলগী ১দগী লুপা করোর ১০,০০০ চংনা শিজিন্নবা হৌরগনি।
ফেজ অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি ইলেক্ত্রিফিকেসন ওফ পব্লিক অমসুং সেয়র ত্রান্সপোর্তেসন অমসুং চাওরাক্না ই-বসেস ৭০০০, ই-থ্রী হ্বীলর লাখ ৫, ই-ফোর হ্বীলর পেসেনজর কার ৫৫০০০ অমসুং ই-তু হ্বীলর লাখ ১০ পান্দম থম্লি। লোয়ননা চার্জিংগী মচাক-মথুম অসি ইলেক্ত্রিক ভেহিকলস শিজিন্নরিবশিংগী অপাম্বগী মতুং ইন্না পুথোক্কনি।

Ministry of Heavy Industries
670 new electric buses and 241 charging stations sanctioned under FAME scheme
A big push towards Prime Minister's vision of eco friendly transportation says Shri Prakash Javadekar
25 SEP 2020 9:56AM by PIB Delhi
In a big push towards electric mobility the Government has sanctioned 670 Electric buses in the states of Maharashtra, Goa, Gujarat and Chandigarh and 241 Charging Stations in Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Kerala, Gujarat and Port Blair under Phase-II of FAME India Scheme.
Announcing this in a series of tweet messages,Union Heavy Industries minister,Shri Prakash Javadekar said that the decision reflects government's committment to reduce dependence on fossil fuel and to address issues of vehicular emissions. Shri Javadekar said that the decision is in line with Prime Minister Shri Narendra Modi's vision for eco-friendly public transportation.
The Department of Heavy Industries (DHI) under Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises, is administering the Faster Adoption and Manufacturing of (Hybrid &) Electric Vehicles in India (FAME India) Scheme since April, 2015 to promote adoption of electric/ hybrid vehicles (xEVs) in India .
In the First Phase of the Scheme upto 31st March 2019, about 2,80,987 hybrid and electric vehicles were supported by way of demand incentive, amounting to about Rs 359 crore. Further, DHI sanctioned 425 electric and hybrid buses to various cities in the country with total cost of about Rs. 280 Crores. The Department of Heavy Industry had also sanctioned 520 Charging Stations for Rs. 43 Crore (approx.) in cities like Bangalore, Chandigarh, Jaipur and NCR of Delhi under Phase-I of FAME-India Scheme.
At present, Phase-II of FAME India Scheme is being implemented for a period of 3 years w.e.f. 01st April, 2019 with a total budgetary support of Rs. 10,000 crore.
This phase focuses on supporting electrification of public & shared transportation and aims to support, through subsidies, approximately 7000 e-Buses, 5 lakh e-3 Wheelers, 55000 e-4 Wheeler Passenger Cars and 10 lakh e-2 Wheelers. In addition, creation of charging infrastructure is also supported to address the anxiety among users of electric vehicles.