লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লৌউ শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা পব্লিক দোমেন্দা “সেন্ত্রেলাইজ ফার্ম মেছিনরী পর্ফোমেন্স তেস্তিং পোর্তেল” লোঞ্চ তৌখ্রে
অপিকপা অমসুং লৌ য়াম্না উজদবা লৌমীশিংগী অৱাংপাশিং অদু এগ্রিকলচরেল মেকানাইজেসন্না শোইদনা মেনশিনবা ঙম্লগনি-শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার
24 SEP 2020 4:18PM by PIB Imphal
ফার্ম মেছিনরী তেস্তিং ইন্সতিত্যুতশিংগী সর্ভিস হেন্না ফনবা অমসুং মেছিনশিং তেস্তিং তৌদুনা য়েংশিনবগী থৌওংদা ময়েক শেংনা তৌননবগীদমক এগ্রিকলচর , কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী দিপার্তমেন্তনা শেমখ্রিবা “সেন্ত্রেলাইজ ফার্ম মেছিনরী পর্ফোমেন্স তেস্তিং পোর্তেল” লৌউ শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা পব্লিক দোমেন্দা ঙসি লোঞ্চ তৌখ্রে৷
থৌরম অদুদা শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ৱা ঙাংলদুনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে মদুদি লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক অমসুং লৌউ শিংউগী সেক্তর অসি হেন্না চাওখৎননবগীদমক সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা মপুং ফানা হোৎনরি৷ সরকার অসিনা হোৎনরিবা অসি য়েংলগা লৌউ-শিংউগী সেক্তরগী বদজেৎ এলোকেসন অদু চাং ৱাংনা হেঙ্গৎখ্রে৷ লৌউ-শিংউবদা মেছিনশিং শিজিন্নবগী চাং অসি চাং ৱাংনা হেঙ্গৎলকপনা মহৈ-মরোং থাবগী লম, মহৈ-মরোং মখলশিং অমসুং লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউবগী পোত্থোক কা হেন্না ৱাংলে হায়দুনা শ্রী তোমারনা ফোংদোকখ্রে৷ মখাতানা লৌউ-শিংউবদা মেছিন শিজিন্নবা অসি য়োকখৎননবগীদমক লৌউ-শিংউগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা অপিকপা অমসুং লৌ য়াম্না উজদবা লৌমীশিংনা শিজিন্নবা য়ারবা মমল য়াম্না চংদবা ফার্ম ইক্যুইপমেন্তশিং শানবা ইন্দস্ত্রী রিপ্রজেন্তেতিবশিংদা অপিল তৌখ্রে৷
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001TPCN.jpg
মসিগী পোর্তেল অসি মফম অমা হেক্তদগী য়াম্না লাইনা শিজিন্নবা য়াবনা অমসুং ইন্তরনেত শম্বা য়াবা দিভাই অমা হেক্তদগী শিজিন্নবা য়াবা অসিনা মেনুফেকচরশিংনা এপ্লাই তৌবদা, পাউ ফাওনবদা অমসুং মখোয়গী মেছিনশিং অদু তেস্ত তৌবা মতমদা লৈরিবা প্রোগেস অদু য়াম্না লাইনা য়াহল্লগনি৷ মসিনা ওর্গনাইজেসন অদুগী মনুংদা য়ুনিফাইদ ওইবা মওং অমদা ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্তগী ওইথোকপা য়াবা অদু পীরগনি অমসুং মসিনা তেস্তিং ইন্সতিত্যুতশিংগী ইফিসিয়েন্সী ফগৎহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং তোঙান তোঙানবা লৌউ-শিংউবদা শিজিন্নরিবা মেছিনশিং অমসুং ইক্যুইপমেন্তশিং তেস্ত তৌবদা চংবা মতম অদু হন্থহল্লগনি৷ মসিগী পোর্তেল অসিনা মখাগী কান্নবশিং অসি শিজিন্নরিবা মীওইশিং অদুদা পীরি খুদম ওইনা মেনুফেকচররশিং, এফ.এম.তি.তি.আই.এস. অমসুং দি.এ.সি. অমসুং এফ. দবল্যু:
1. সরকারগী পোলিসী “করবার তৌবদা লাইথোকহনবা” অসিগুম্না মসিনা মেছিনশিং ওনলাইন্দা তেস্ত তৌবদা লাইহল্লগনি৷
2. তেস্তিং অদুগী শরুক পুম্নমক্তা ময়েক শেংনা তৌবা৷
3. ফিদবেক থুনা ফংবা
4. তেস্ত তৌবদা চংবা মতম হন্থহনবদা মতেং পাংবা
5. এগ্রিকলচরেল মেনুফেকচররশিংগী ব্যুজিনেস চাদিং হন্থহনবা
6. তেস্তিং ইফিসিয়েন্সী ফগৎহনবা
7. তেস্ত তৌবদা ময়েক শেংনা তৌবা
8. ফ্লেক্সিবল ওইহনবা – মন্ত্রালয়দা লৈরিবা ওফিসরশিং অমসুং মেনুফেকচররশিংনা ইন্তরনেত শিজিন্নরগা মফম অমা হেক্তদগী তেস্তিংগী থবকশিং য়েংবা য়াবা৷
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0026UOB.jpg
এগ্রিকলচরেল মেকানাইজেসন অসি ফার্ম ওপরেসনশিং মাই পাক্না অমসুং প্রদক্তিব ওইনবা হোৎনবা মতমদা তঙাই ফদনা চংদ্রবা য়াদ্রবা সপোর্ত অমা ওই৷ মসিনা তোঙান তোঙানবা ফার্ম ওপরেসনশিংদা লৌমীশিংগী পাঙ্গলনা থবক কন্না শুজবা অদু হন্থহনবগী মথক্তা মহৈ-মরোং পুথোকপদা শিজিন্নরিবা দাইরেক অমসুং ইন্দাইরেক ইনপ্যুতশিংগী ইফিসিয়েন্সী অমসুং প্রদক্তিবিতী হেঙ্গৎহনবদা মতেং পাংই৷ ফার্ম মেকানাইজেসন্দা লৈরিবা প্রোগ্রামশিং অমসুং ভারত সরকারগী স্কিমশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা এগ্রিকলচরেল ওপরেসনশিং পাংথোকপদা য়ুনিৎ এরিয়া অমদা ফংলিবা ফার্ম পৱার অদু কা হেন্না হেঙ্গৎহল্লি৷ শিফত অসিনসু লৌউ-শিংউবদা লৈরিবা কনভেস্নেল অমসুং কম্মরসিয়েলগী মহৈ-মরোংশিং খন্দোকপদা মতেং পাংলগনি৷
এগ্রিকলচরেল মেছিন লৈরিবা মী হায়বদি লৌমীশিং অমসুং মেনুফেকচররশিং অনিমক কান্নবা পীরিবা ফার্ম মেছিনশিং তেস্ত তৌবা হায়বসি এগ্রিকলচরেল মেকানাইজেসনগী য়াম্না মরু ওইবা মশক অমনি৷ এগ্রিকলচরেল মেছিনশিং তেস্ত তৌবা অমসুং ইভালুয়েসন তৌবা অসিনা ক্বালিতী হেঙ্গৎহনবদা মতিক চানা মথৌ তৌহল্লি৷ মান্নবা মেছিনশিংগী কমপেরেবল দাতা মেনুফেকচররশিংদা ফংই অমসুং মসিনা মখোয়গী প্রদক্কী দিজাইন অদু হেন্না ফহনবদা মখোয়দা মতেং পাংই অমসুং এগ্রিকলচরেল মেছিনশিং অসি লৈবাক অসি খক্তা নত্তনা মালেমগী মফম খুদিংমক্তা কম্মরসিয়েলাইজেসন তৌবদা মতেং পাংই৷ এগ্রিকলচরেল মেছিনশিং অসি তেস্ত তৌবগী অমসুং ইভালুয়েসন তৌবগী কান্নবা অদু মশক খঙনবা অমসুং তেস্ত তৌবগী হেঙ্গৎলক্লিবা দিমান্দ অসি মেনশিন্ননবগীদমক লৈরিবা ফার্ম মেছিনরী ত্রেনিং অমসুং তেস্তিং ইন্সতিত্যুত মরি অসিগী মথক্তা এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাগী দিপার্তমেন্ত অসিনা স্তেত এগ্রিকলচরেল য়ুনিভরসিতীশিং, ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিসর্স অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মখাদা লৈরিবা ইন্সতিত্যুত ৩৫ খন্দোকখ্রে অমসুং মথৌ তৌবগী অয়াবা পীখ্রে৷
বুদনি(এম.পি.), হিসর(হরিয়ানা), অনন্তপুর(আন্ধ্র প্রদেশ) অমসুং বিস্বনাথ চারিয়ালি(অসাম)দা লৈরিবা ফার্ম মেছিনরী ত্রেনিং অমসুং তেস্তিং ইন্সতিত্যুতশিং অসিনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরি অমসুং প্রোগ্রামশিং শেমগৎপদা মখোয়গী কেপাসিতী, তেস্তিং অমসুং ফার্ম মেছিনরীশিং ইভালুয়েসন তৌদুনা অমসুং লৌমীশিংগী লৌফমদা মেছিনশিং/তেক্নোলোজীশিং চাংয়েং তৌদুনা ভারততা এগ্রিকলতরেল মেকানাইজেসন চাওখৎহনবদা মখোয়গী সিয়র কন্ত্রিব্যুত তৌই৷ বুদনি ইন্সতিত্যুত অসি ও.ই.সি.দি. স্তেনদর্দকী মতুং ইন্না ত্রেক্তরশিং তেস্ত তৌননবগীদমক লৈবা নেস্নেল দিজাইনেতেদ ওথোরিতীনি৷ বুদনি অমসুং হিসর অসি সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুলশিংগী মতুং ইন্না ত্রেক্তরশিং অমসুং সেল্ফ প্রোপেল্দ মেছিনশিং তেস্ত তৌবগীদমক মশক খঙনৈ৷
লৌউ শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং শ্রী পরশোতম রুপালা অমসুং শ্রী কাইলাস তৌধরী, এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাগী দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী শ্রী সঞ্জে অগরৱল অমসুং দিপার্তমেন্ত অদুগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংসু পোর্তেল অদু লোঞ্চ তৌবগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি৷

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar launches “Centralized Farm Machinery Performance Testing Portal” in the Public Domain
Agricultural mechanization must suit the requirements of small and marginal farmers - Shri Narendra Singh Tomar
24 SEP 2020 4:18PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar today launched in the public domain, the “Centralized Farm Machinery Performance Testing Portal” which has been developed by the Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare as a further step to improve services of farm machinery testing institutions and bringing out transparency in the entire process of testing and evaluation of machines.
Speaking on the occasion, Shri Narendra Singh Tomar said that the Government under Prime Minister Shri Narendra Modi is fully committed to the welfare of farmers and development of the agriculture sector. Budget allocation of the agriculture sector has also been considerably increased in keeping with this commitment of the government. Shri Tomar said that there has been significant increase in adoption of agricultural machines which has resulted in the phenomenal expansion of cropped area, cropping diversity and the country’s agricultural production. Further to promote agricultural mechanization, the Union Agriculture Minister appealed to industry representatives to design farm equipment which can be utilized in cost effective manner by small and marginal farmers.
This portal will facilitate manufacturers in applying, communicating and monitoring the progress of testing of their machines in a seamless manner as it is easily accessible from any location and from any device connected to the Internet. It offers the possibility of integrated management in a unified manner within the organization and thus will help in improving the efficiency of the testing institutes thereby reducing testing time for various agricultural machines and equipments. This portal offers following benefits to the users viz manufacturers, FMTTIS and the DAC&FW:
1. In line with Government Policy of “Ease of Doing Business”,this would facilitate applying for testing of machinery online.
2. Ensure Transparency in the entire processes of testing.
3. Faster Feedback
4. Help in Reducing testing Time
5. Reduced Business Expenses of Agricultural Manufacturers
6. Testing Efficiency Improvement
7. Thoroughness in Testing
8. Flexible Access – Officers concerned at Ministry and manufacturers can monitor testing activities from anywhere with internet access.
Agricultural mechanization is a central indispensable support to make farm operations efficient and productive. It contributes in increasing the efficiency and productivity of all direct as well as indirect inputs used in the crop production system besides, reduction in drudgery associated with various farm operations.The programs and schemes of the Government of India on farm mechanization have resulted in progressive increase in the availability of farm power per unit area for performing various agricultural operations.The shift has also helped in diversification of agriculture from conventional crops to commercial crops.
Testing of farm machines is important aspect of agricultural mechanization which benefits both buyers i.e. farmers as well as to the manufacturers of agricultural machinery. Testing and evaluation of agricultural machinery encourages improvement in quality and functional suitability. Comparable data for similar machines is available to manufacturers, which help them in improving the design of their product and open up avenues in commercialization of agricultural machinery not only on national level but also Globally. Recognizing the importance of testing and evaluation of agricultural machinery and to meet the increasing demand for testing, the Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare in addition to the existing four Farm Machinery Training & Testing Institutes, has identified and authorized 35 institutions under the State Agricultural Universities, Indian Council of Agricultural Research and the State Governments.
The Farm Machinery Training & Testing Institutes at Budni (MP), Hisar (Haryana), Anantpur(Andhra Pradesh) and BiswanathChariali (Assam) are playing an important role and contributing their share to the development and progressive acceptance of agricultural mechanization in India through their capacity building programmes, testing & evaluation of farm machinery and demonstration of machines/technologies on the farmer’s fields. The Budni institute is National Designated Authority for testing of tractors as per OECD Standards. The Budni and Hisar Institutes are also recognized for testing of tractors and self-propelled machines under the Central Motor Vehicle Rules.
Union Ministers of State for Agriculture & Farmers Welfare Shri ParshottamRupala and Shri Kailash Choudhary, Secretary, Department of Agriculture Cooperation and Farmers Welfare, Shri Sanjay Agarwal and other senior officers of the Department were present on the occasion of the launch of the portal.