Ministry of Health and Family Welfare
Who Guidelines on COVID Tests
23 SEP 2020 6:36PM by PIB Delhi
The World Health Organization (WHO) has recommended 0.14 samples per day per 1000 or 140 tests per day per million population. As on 19th September, 2020 India is conducting COVID -19 tests at a rate of 875 tests/million population per day. This is more than 6 times the WHO recommendations. For Tamil Nadu this stands at 1145 tests per million population per day.
Indian Council of Medical Research in its advisory (issued on 4th September 2020) has allowed for ‘on-demand’ testing. This has been done with the intent to make COVID-19 testing available and easily accessible to all.
To build the capacities of human resources including the medical manpower who help managing patients in hospitals; as well as non-medical personnel and field workers involved in surveillance, logistics etc., modules have been made available on iGOT - Diksha (online platform) by DOPT (https://igot.gov.in/igot/). The training modules have been translated to regional languages. Close to 29.24 lakh registrations has taken place for various courses. This includes 5,699 doctors, 86,089 Ayush Professionals, 4,102 Nurses, 963 Allied Health Professionals, 5,881 frontline workers, 2,70,835 volunteers and 25,77,522 other participants. About 18.96 lakh course completions have taken place on iGOT – Diksha platform. Training Resources for medical and non-medical personnel have also been made available on the website of Ministry of Health & Family Welfare.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ তেস্ততা দবল্যু.ঐচ.ও.গী গাইদলাইনশিং
23 SEP 2020 6:36PM by PIB Imphal
ৱল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না (দবল্যু.ঐচ.ও.) নোংমদা সেমপল ১০০০গী মনুংদা ০.১৪ অমসুং মীওই মিলিয়ন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০ তৌ হায়না হায়খ্রে৷ ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ১৯ ফাওবদা ভারতনা নোংমদা মীওই মিলিয়ন অমদা তেস্ত ৮৭৫গী চাংদা কোবিদ তেস্ত তৌরি৷ মসি দবল্যু.ঐচ.ও.না পীবা অদুদগী শরুক ৬ হেন্না ওই৷ তামিল নাদুগী ওইনা নোংমদা মীওই মিলিয়ন অমদা তেস্ত ১১৪৫ তোই৷
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল সাইন্সনা মহাক্কী এদভাইজরীদা(২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ৪দা ফোংখ্রে) ‘ওন দিমান্দ’ তেস্তিংদা অয়াবা পীখ্রে৷ মসি কোবিদ তেস্ত তৌবা য়ানবা অমসুং ময়ামদা লাইনা ফংহন্ননবগীদমক তৌখ্রিবনি৷
হোস্পিতালশিংদা অনাবাশিং লাইয়েংবদা মতেং পাংলিবা মেদিকেলগী মশিং অমসুং সর্ভিলেন্স, লোজিস্তিক্তা য়াওরিবা নন-মেদিকেলগী মীওইশিং অমসুং ফিল্দ ৱরকর্সশিংগী মপাঙ্গল হেঙ্গৎনবা, দি.ও.পি.তি.না আইগোৎ-দিক্সা ওনলাইন প্লেতফোর্মদা(https://igot.gov.in/igot/ মোদ্যুলশিং ফংহনখ্রে৷ ত্রেনিং মোদ্যুলশিং অদু লম লম অদুগী মরোলদা হন্দোকই৷ তোঙান তোঙানবা কোর্সকীদমক লাখ ২৯.২৪মুক রেজিস্ত্রেসন তৌখ্রে৷ মসিগী মনুংদা দোক্তর ৫,৬৯৯ অয়ুশ প্রোফেসন্নেল ৮৬,০৮৯, নর্স ৪,১০২, এলাইদ হেল্থ প্রোফেসন্নেল ৯৬৩, ফ্রন্তলাইন ৱরকর্স ৫,৮৮১, ভোল্যুনতিয়র ২,৭০,৮৩৫ অমসুং অতোপ্পা মীওই ২৫,৭৭,৫২২ শরুক য়াখি৷ আইগোৎ- দিক্সা প্লেতফোর্ম অসিদা কোর্স লাখ ১৮.৯৬তি মপুং ফানা লোইশিনখ্রে৷ হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইততা মেদিকেল অমসুং নন-মেদিকেল পর্সোনেলশিংগী ত্রেনিং রিসোর্সশিং ফংহল্লগনি৷
মসি(হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী)রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী অশৱিনি কুমার চৌবেহনা ঙসি লোক সভাদা অইবা ৱারোল অমা ওইনা পীশিনখি৷