কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
সি.সি.আইনা মেদলাইফকী এ.পি.আই. হোল্দিংসনা ইক্বিতী শেয়র ১০০% অমসুং এ.পি.আই.হোল্দিংসকী ইক্বিতী শেয়র কেপিতেল ১৯.৫৯% ফাওবা মেদলাইফকী সেয়রহোল্দরশিংনা লৌশিনবগী অয়াবা পীখ্রে
23 SEP 2020 10:23AM by PIB Imphal
কম্পিতিসন কমিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.)না দ কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ৩১(১)গী মখাদা এ.পি.আই.হোল্দিংস প্রাইভেত লিমিতেদ (“এ.পি.আই.হোল্দিংস”)না মেদলাইফ ইন্তরনেস্নেল প্রাইভেত লিমিতেদ (“মেদলাইফ”)কী ইক্বিতী শেয়র ১০০% অমসুং এ.পি.আই.হোল্দিংসকী ইক্বিতী শেয়র কেপিতেল ১৯.৫৯% ফাওবা মেদলাইফকী শেয়রহোল্দরশিংনা লৌশিনবগী অয়াবা পীখ্রে ।
থাংগৎলক্লিবা কোম্বিনেসন অসি এ.পি.আই.না মেদলাইফকী ইক্বিতী শেয়রগী ১০০% লৌশিনবা অমসুং য়ানবা ওইনা, এ.পি.আই.হোল্দিংসকী (দাইল্যুতেদ বেসিস্তা মপুং ফানা) ইক্বিতী শেয়র কেপিতেল ১৯.৫৯% ফাওবা, মেদলাইফ প্রোমোতের শেয়রহোল্দরশিং অমসুং মেদলাইফকী অতোপ্পা শেয়রহোল্দরশিংনা লৌশিনবগা মরী লৈনৈ। [ শ্রী.প্রসান্ত সিং, শ্রী.তুশার কুমার, দ প্রসাদ য়ুনো ফেমিলী ত্রস্ত (“ত্রস্ত”) অসি অপুনবা ওইনা “মেদলাইফ প্রোমোতর শেয়রহোল্দর” হায়না খংনৈ]
এ.পি.আই. অসি ২০১৯দা পুনশিনখিবা প্রাইভেত কমপনী অমনি। এ.পি.আই.না হকথেংননা নত্রগা মখোয়গী সবসিদরীশিংগী খুত্থাংদা দ্রগশিং হোলসেল ওইনা য়োনবা অমসুং য়েন্থোকপা য়াওনা বিজনেসকী এক্তিভিতী কয়া অমা পাংথোক্লি; ফার্মসিতিকেল সেক্তরদা মরু ওইনা মিৎয়েং থম্বা ত্রান্সপোর্তেশন অমসুং দিলিভরী সার্বিসশিং; ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিং দিবেলপ তৌনবগীদমক্তা ওইবা তেক্নোলোজী অমসুং ইন্তেলেকচুৱল প্রোপর্তী লৌশিনবা; মেনপাৱর সপ্লাই, সপোর্ত, এ.পি.আই. হোলদিংসকী গ্রুপ কমপনীশিংগীদমক্তা বিজনে ফঙ্কশন সপোর্তকী প্রোভিজন, মাস্তর দেতা মেনেজমেন্ত সার্বিসেস সপোর্তকী প্রোভিজন; হেল্থকেয়র বিজনেস অমসুং রিতেল ফার্মসিশিংগীদমক্তা অতোপ্পা কস্তমাইজ তৌরবা এপ্লিকেশন সার্বিস, ফার্মসিতিকেল প্রোদক্তশিংগী রিতেলরশিং অমসুং দিস্ত্রিব্যুতরশিংগীদমক্তা বি.২.বি. ওর্দর মেনেজমেন্ত সীস্তেম পীরিবা ওনলাইন এপ্লিকেশন ওপরেত তৌবা অমসুং পীবা, মেদিকেল দিভাইসশিং অমসুং ও.তি.সি.দ্রগশিংগীদমক্তা মরু ওইনা ই.আর.পি.অমসুং সোফৱেয়র সোল্যুশনশিং দিবেলপ তৌবা; অমসুং রেজিসতর তৌরবা মেদিকেল প্রক্তিশনরশিং অমসুং পেসেন্তবু কনেক্ত তৌবা প্লেতফোর্ম দিবেলপ তৌবা, মসিদা পেসন্তশিংনা মেদিকেল প্রক্তিশনরশিংগা ফিজিকেল কন্সল্তেশনগা লোইন-লোইননা তেলি-কন্সল্তেশনগী মওংদা প্লেতফোর্ম অসিগী খুত্থাংদা কন্সল্ত তৌবা য়াগনি।
ত্রস্ত অসি ইন্দিয়ন ত্রস্ত এক্ত, ১৮৮২গী মখাদা পুনশিনখিবা লনাইগী ত্রস্তনি। ত্রস্ত অসিগী মেদলাইফতা খ্বাইদগী য়াম্বা শেয়রহোলদিং লৈবগা লোইননা হেল্থকেয়র সেক্তরদা ইনভেস্তমেন্ত কয়া অমা লৈ। শ্রী প্রশান্ত সিং অমসুং শ্রী তুশার কুমারনা মেদলাইফকী কো-ফাউন্দরশিংনি।
মেদলাইফ, ২০১৪দা পুনশিনখিবা অসি মরু ওইনদি দ্রগশিং হোলসেল ওইনা য়োনবা অমসুং য়েন্থোকপগী থবক তৌবা হেল্থকেয়র কমপনী অমনি। মখোয়না ফার্মসিস্তশিং অমসুং ওনলাইন মার্কেতপ্লেসকী খুত্থাংদা খুদম ওইনা ফর্মাসিতিকেল প্রোদক্তশিং, মেদিকেল সার্বিসশিং অমসুং ও.তি.সি. দ্রগশিংগি রিতেল ওইনা য়োনবগী থবকসু তৌই। মেদলাইফ অসি হেল্থকেয়র সার্বিসশিং খুদম ওইনা হিদাক-লাংথকশিং অমসুং হকচাং ফনবগী প্রোদক্তশিং, দিজিতেল দোক্তর কন্সল্তেশন অমসুং ওনলাইন দাইগ্নোস্তিক তেস্ত সার্বিসশিংদসু থবক তৌই।
সি.সি.আই.গী মখাতাবা ওর্দর লাকখিগনি।

Competition Commission of India
CCI approves acquisition of 100% equity shares of Medlife by API Holdings and of up to 19.59% equity share capital of API Holdings by Medlife’s shareholders
23 SEP 2020 10:23AM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves acquisition of 100% equity shares of Medlife International Private Limited (“Medlife”) by API Holdings Private Limited (“API Holdings”) and of up to 19.59% equity share capital of API Holdings by Medlife’s shareholders under Section 31(1) of the Competition Act, 2002, today.
The proposed combination relates to the acquisition of 100% of equity shares of Medlife by API and as consideration, the acquisition of up to 19.59% of the equity share capital of API Holdings (on a fully diluted basis), by the Medlife Promoter Shareholders and other shareholders of Medlife. [ Mr. Prashant Singh, Mr. Tushar Kumar and the Prasid Uno Family Trust (“Trust”) are collectively referred to as “Medlife Promoter Shareholders”.]
API is a private company, incorporated in 2019. API directly or through its subsidiaries carries out various business activities including wholesale sale and distribution of drugs; transportation and delivery services primarily focused on pharmaceutical sector; owning technology and intellectual property for developing e- commerce platforms; provision of manpower supply, support, business function support for group companies of API Holdings; provision of master data management services support; developing ERP and software solutions primarily for healthcare businesses and other customized application services for retail pharmacies, operating and providing online application which provides a B2B order management system for retailers and distributors of pharmaceutical products, medical devices and OTC drugs; and developing a platform which connects registered medical practitioners and patients whereby the patients could consult with them through the platform by way of tele-consultation as well as physical consultation.
The Trust is a private trust incorporated under the Indian Trusts Act, 1882. The Trust has various investments in the healthcare sector, including the majority shareholding in Medlife. Mr. Prashant Singh and Mr. Tushar Kumar are the co-founders of Medlife.
Medlife, incorporated in 2014 is primarily a healthcare company engaged in the wholesale sale and distribution of drugs. It also engages in the retail sale of such pharmaceutical products, medical devices and OTC drugs, though pharmacies and an online marketplace. Medlife also healthcare services such as medicines and wellness products, digital doctor consultation and online diagnostic tests services.
Detailed order of the CCI will follow.