থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ মনুংদা আর.তি.আই. মপুং ফানা মথৌ তৌখিঃ দা. জিতেন্দ্র সিংহ
মার্চ ২০২০দগী ১৭.০৯.২০২০ ফাওবদা অপুনবা ওনলাইন্স রিক্বেস্ত ৪৪৯১ প্রোসেস তৌখি
22 SEP 2020 5:09PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী অৱাং নোংপোক লমদম চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পার্সনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসন্না তেক্নোলোজী মতীক চানা শীজিন্নদুনা ওদিও/ভিদিওগী ফেসিলিতীগী থোংদা অনীশুবা আপিল/ৱাকৎকী হিয়রিং চত্থনবা খোংথাং পায়খৎখি। রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীরদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসনগা মরী লৈনবশিংদি মার্চ ২০২০দগী ১৭.০৯.২০২০ ফাওবদা অপুনবা ওনলাইন্স রিক্বেস্ত ৪৪৯১ প্রোসেস তৌখি।
আর.তি.আই. ওনলাইন পোর্তেল (https://rtionline.gov.in) অসি মাংজৌননা দিপার্ত্মেন্ত ওব পার্সনেল এন্দ ত্রেনিংনা ওগস্ত ২০১৩দগী ইরৈচাশিংদা আর.তি.আই. এপ্লিকেসন, ফার্স্ত অমসুং সেকেন্দ আপিলশিং মসিগা শম্নরিবা পব্লিক ওথোরিতীশিংগা লোইননা ৱাকৎ থাংগৎপদা মতেং পাংনবা হোৎনখ্রে। মখা তানা, সেন্ত্রেল ইনফোর্মেসন কম্মিসন্না কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মমাংদগী হৌনা ওদিও/ভিদিও ফেসিলিতী থমখ্রে অমসুং দিল্লীগী ৱাংমদা লৈবা সেকেন্দ আপিল/ৱাকৎ খুদিংমক্কী কেসশিং এন.আই.সি. স্তদিওগী থোংদা রাজ্যশিংগী তোঙান-তোঙানবা দিস্ত্রিক্ত হেদক্বার্তরশিংদা, এপেলেন্ত অমসুং রেস্পোন্দেন্তশিংগী খুদোংচাবা য়েংদুনা পায়খি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
There was smooth functioning of RTI during COVID-19: Dr Jitendra Singh
A total of 4491 online requests have been processed since March, 2020 to 17.09.2020.
22 SEP 2020 5:09PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh said that during COVID-19 pandemic, the Central Information Commission had taken steps to facilitate hearing of second Appeals/Complaints through audio/video facilities by intensive use of technology. In a written reply in Rajya Sabha today, he said that as far as Central Information Commission is concerned, a total number of 4491 online requests have been processed since March, 2020 to 17.09.2020.
RTI Online portal (https://rtionline.gov.in) has already been put in place by Department of Personnel and Training since August 2013 to help citizens in filing RTI Applications, First and Second Appeals with the Public Authorities aligned there. Further, Central Information Commission has in place the facility of Audio/Video hearing even before COVID-19 pandemic and all the second Appeals/Complaints cases outside Delhi have been adjudicated through NIC studios at various district headquarters in various states, as suitable for the Appellant and Respondent.