নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
অঙাংশিংদা নমজা নমথেক্নবগী কেস ওনলাইন্দা রিপোর্ত তৌখিবা
22 SEP 2020 2:08PM by PIB Imphal
অঙাংশিংদা নমজা নমথেক্নবগা মরী লৈননা তোঙান-তোঙানবা প্লেৎফোর্মশিংদা মার্চ ২০২০দগী রিপোর্ত তৌরকখিবগী কেসকী পাউদম মখাদা পীরিঃ
১) নেস্নেল ক্রাইম রেকোর্দস ব্যুরো (এন.সি.আর.বি.)না পীরকপা রিপোর্তকী মতুং ইন্না নেস্নেল সাইবর ক্রাইম রিপোর্তিং পোর্তেল (এন.সি.আর.পি.)দা ০১.০৩.২০২০দগী ১৮.০৯.২০২০ ফাওবদা থাংগৎলকপা চাইল্দ পোর্নোগ্রাফী/রেপ অমসুং গেং রেপকী ৱাকৎ মশীং ১৩২৪৪নি।
২) নেস্নেল কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওব চাইল্দ রাইৎস (এন.সি.পি.সি.আর.)না পীরকপা পাউদমগী মতুং ইন্না চাইল্দ সেকচুএল এব্যুজকী কেস ৪২০ লাকপগী পাউ এন.সি.পি.সি.আর.না মার্চ ১, ২০২০দগী ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবদা ওনলাইন পোর্তেল, হেল্পলাইন অমসুং অতোপ্পা মীদিয়াশিংগী থোংদা লাকখি।
৩) চাইল্দলাইন ইন্দিয়া ফাউন্দেসন (সি.আই.এফ.)না পীরকপা পাউদমগী মতুং ইন্না, সি.আই.এফ.না চাইল্দ সেকচুএল কেস মার্চ ১, ২০২০দগী সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২০ ফাওবদা কোল ৩৯৪১ লাকখি।
"পুলিস" অমসুং "পব্লিক ওর্দর" অসি ভারত সংবিধানগী সেদ্যুল তরেৎশুবগী মতুং ইন্না রাজ্যগী থবক্নি। চাইল্দ সেকচুএল এব্যুজগী কেসতা লৌখৎকদবা থবক অসি আইনগী মতুং ইন্না লো ইনফোর্স্মেন্ত এজেন্সী (এল.ই.এ.)না লৌখৎলি।
কেন্দ্র সরকারনা অঙাংদা নমজা নথেক্নবগী কেসশিং অথুবদা লোইশিন্নবা খোংথাং কয়া লৌখৎখি। খোংথাংশিং অসিগী মনুংদা চাইল্দ সেকচুএল এব্যুজ কেসশিং ওনলাইন্দা রিপোর্ত তৌবগী মেকানিজম, রিপোর্ত তৌরকখ্রবা কেসশিং মরী লৈনবা লো ইনফোর্স্মেন্ত এজেন্সীশিংনা পায়বগী মতাং, সাইবর ফোরেন্সিক ফেসিলিতী ফগৎহনবা, লো ইনফোর্স্মেন্ত ওফিসর/জজ/পব্লিক প্রোজিক্যুতর, এৱেইয়রনেস হেনগৎহনবা অসিনচিংবশিংনি।
সরকার অসিনা ত্রাইএল থুজিলহন্নবা অমসুং রেপ অমসুং পোক্সো এক্তকা মরী লৈনবা কেসশিং অথুবদা পায়নবগী ফাস্ত ত্রেক স্পিসিএল কোর্ত (এফ.তি.এস.সি.)শিং লিংখৎনবগী স্কিম থবক্তা ওন্থোক্লি। তাং ২৬.০৮.২০২০ ফাওবদা, এফ.তি.এস.সি.গী থবক ৫৯৭ লাকখি মসিদা পোক্সো কোর্তকী ৩২১ থাদ্রি।
পোক্সো এক্তকী সেক্সন ৪৩না হায়রি মদুদি কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকার খুদিংমক্না এক্ত অসিদা পল্লিবশিং মীয়াম হুপ্না খঙহন্নবা হোৎনগদবনি। মসিগী মতুং ইন্না, সরকারনা পোক্সো এক্তকী প্রোবিজনশিং ইলেক্ত্রোনিক অমসুং প্রিন্ত মীদিয়া, কন্সলতেসন ৱার্কশোপ অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং মরী লৈনবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা মতম মতমগী মতুং ইন্না এৱেইয়রনেস কয়া পায়খৎলি।
অতোপ্পা খোংথাংশিংদা তেলিকোম সর্বিস প্রোবাইদরশিংগী থোংদা মেসেজ থাবা, সরকারগী ত্বীত্তর হেন্দল @CyberDostকী থোংদা মেসেজ পীবা, তোঙান-তোঙানবা শহরশিংদা সাইবর এৱেইয়রনেস পাঙথোকপা, এফ.এম. রেদিওশিংদা রেদিও স্পোৎ/জিঙ্গল, ইনখৎলক্লিবা/মহৈরোইশিংগীদমক হেন্দবুক ফোংবা, অমসুং সি.বি.এস.ই.গী সিলেবস্তা সাইবর সেক্যুরিতীগী মতাংদা চেপ্তর হাপ্পা অসিনচিংবশিংনি।
পোক্সো এক্ত পায়খৎপা য়েংশিন্নবগীদমক লৈরিবা নেস্নেল কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওব চাইল্দ রাইৎ (এন.সি.পি.সি.আর.) অ মসুং স্তেৎ কম্মিসন ফোর প্রোতেক্সন ওব চাইল্দ রাইৎ (এস.সি.পি.সি.আর.)না ই-পাউ, পোক্সো এক্তকী মতাংদা এজুকেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসনশিং শন্দোক্লি অমসুং হায়রিবসি www.ncpcr.gov.inদা ফংবীগনি।
পাউদম অসি কেন্দ্রগী নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎথৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি রাজ্য সভাদা পীখি।

Ministry of Women and Child Development
Sexual Abuse Cases of Children Reported Online
22 SEP 2020 2:08PM by PIB Delhi
The number of child sexual abuse cases reported from March 2020 onwards on various platforms is as under:
1. As reported by National Crime Records Bureau (NCRB), the total number of child pornography/rape and gang rape complaints lodged in the National Cybercrime Reporting Portal (NCRP) from 01.03.2020 to 18.09.2020 is 13244.
2. As reported by National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR), information of 420 cases of child sexual abuse has been received by NCPCR from 1st March, 2020 till 31st August, 2020 via online portals, helplines and other media.
3. As reported by Childline India Foundation (CIF), 3941 calls have been received by CIF regarding child sexual cases from 1st March, 2020 to 15th September,2020.
“Police” and “Public Order” are State subjects as per Seventh Schedule of the Constitution of India. Action in cases of child sex abuse is taken by concerned Law Enforcement Agencies (LEAs) as per the extant provisions of law.
The Central Government has taken several measures to fast track investigations in cases of child sexual abuse. These steps include mechanism for online reporting of child sex abuse cases, accessibility of reported incidents to concerned Law Enforcement Agencies (LEAs), improving cyber forensic facilities, training of Law Enforcement Officers/Judges/ Public Prosecutors, spreading awareness etc.
The Government implements a scheme for setting up of 1023 Fast Track Special Courts (FTSCs) for expeditious trial and disposal of cases related to rape and POCSO Act. As on 26.08.2020, there are 597 FTSCs functional out of which 321 are exclusive POCSO courts.
Section 43 of the POCSO Act provides that the Central Government and every State Government shall take all measures to give wide publicity to the provisions of the Act. In accordance with this, the Government has taken various steps from time to time to create awareness of the provisions of the POCSO Act through electronic and print media, consultations, workshops and training programmes with stakeholders concerned.
Various other steps taken include sending messages through telecom service providers, messages through Government’s twitter handle @CyberDost, conducting cyber awareness programmes in different cities, radio spots/jingles on FM Radio, publishing of handbook for Adolescents/Students, and introduction of a chapter on cyber security in CBSE syllabus etc.
National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR) and State Commission for Protection of Child Rights (SCPCRs), who are mandated to monitor the implementation of the POCSO Act, have developed and circulated information, education and communication (IEC) material on POCSO Act and that is available on www.ncpcr.gov.in.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani in Rajya Sabha today.