সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উরান ৪.০গী ফেজ-১গী মখাদা অনৌবা লম্বী ৭৮ মশক খঙদোক্তুনা অয়াবা পীখ্রে
এয়রপোর্ত ১০০/কেলিকোপ্তর/ঈশিংগী এরোদ্রোমশিং ইং ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা আর.সি.এস. উরান্না শারগনি
21 SEP 2020 4:24PM by PIB Imphal
রিজনেল কন্নেক্তিবিতী স্কিম (আর.সি.এস.) – উরে দেশকা আম নাগ্রিক (উরান)তা বিদ্দিং তৌবগী থাক অহুমগী মতুংদা কোবিদকী মতুংদা চৎনবা য়াবা লম্বী ৬৮৮ পীখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা লম্বী ২৮১দি থবক ওইনা পাঙথোকপা হৌখ্রে। মার্চ ২৫, ২০২০দগী লৈবাক মনুংদা ফ্লাইৎ পায়বগী থবক লেপহনখ্রবা মতুংদা ২৫/৫/২০২০দগী হৌনা আর.সি.এস.কী থবকশিং য়াওনা লৈবাক মনুংদা ফ্লাইৎ পায়বগী থবক অমুক হৌখিবনি। এয়রলাইনশিংনা আর.সি.এস.কী মখাদা অয়বা পীখ্রবা লম্বীশিংদা নীংথিনা থৌরাং য়াত্তুনা পায়বা হৌরক্লি। মখা তাবা ওইনা উরান ৪.০গী ফেজ-১গী মখাদা অনৌবা লম্বী ৭৮ মশক খঙদোক্তুনা অয়াবা পীখ্রে। থৌওং অসিবু থবক ওইনা পাঙথোক্লিবা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা মসিগী লম্বীশিং অসি খনগৎলবা এয়রলাইন ওপরেতরশিং (এস.এ.ও.)দা পায়বা য়াহনবগী হৌজিক থবক পাঙথোক্লি।
আর.সি.এস. উরানগী মখাদা পীরবা অমসুং থবক হৌরবা লম্বীশিংগী অকুপ্পা ৱারোলগীদমক্তা (এনেক্সর-এ. অমসুং বি.) মফম অসিদা নম্বীয়ু
উরানগী লম্বী খরা থবক ওইনা পাঙথোক্তবগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
১) লম লৈতবা, এয়রপোর্তকী ওপরেতরশিংনা চৎন-কাঙলোন ইনবদা থেঙবা, এয়রপোর্তশিংদা য়ৌরকপা লম্বী-শোরোক লৈতবগী মরম ওইদুনা সিবিল এয়রপোর্তশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ৱাৎপা।
২) এয়রলাইনশিংনা অয়াবা পীবা সেদ্যুল কম্ম্যুতর ওপরেতর পর্মিৎ লৌবগী থবক লোইশিন্দবা।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা এয়রপোর্তশিংদা পাঙথোক্কদবা সিবিলগী থবকশিংসু থেংথহনখি। মসিদা নত্তনা দোমেস্তিক্কী ওপরেসনশিং অসি লেপখিবগী মরম্না অনৌবা লম্বী চৎনহনবগী থবক খুদিংদা অয়েৎপা পীখি।
বিদ্দিং তৌবগী ৪শুবা তাঙ্কক অসি দিসেম্বর ৩, ২০১৯দগী হৌখিবনি। এয়রপোর্ত ১০০/কেলিকোপ্তর/ঈশিংগী এরোদ্রোমশিং ইং ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা শাবগী অয়াবা অসি বিদ্দিংগী থাক কয়াগী মতুংদা আর.সি.এস.তা পীখিবনি।
মসিগী ৱারোলশিং অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য (আই./সি.), সিবিল এবিএসন মন্ত্রী শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা পীখিবনি।

Ministry of Civil Aviation
78 New Routes Identified and Approved Under Phase 1 of UDAN 4.0
100 Airports/Heliports/Water Aerodromes to Be Developed By 2024 Under RCS UDAN
21 SEP 2020 4:24PM by PIB Delhi
After three rounds of bidding under Regional Connectivity Scheme (RCS)- UdeDeshkaAamNagrik (UDAN), pre-COVID, 688 valid routes were awarded, out of which 281 routes were operationalized. After suspension of domestic flight operations from 25th March, 2020 to 24th May, 2020, domestic air services including RCS operations have recommenced with effect from 25.05.2020. Airlines are resuming the commenced RCS routes in a calibrated manner.Further, 78 new routes have been identified and approved under 1st phase of UDAN 4.0. Airports Authority of India, the Implementing Agency is in the process of awarding these routes to the Selected Airline Operators (SAOs). Click here (Annexures-A and B)for details of the routes awarded and commenced under RCS-UDAN.
Some of the reasons for non-operationalization of few UDAN routes are:
i) Lack of infrastructure at civil airports due to non-availability of land, delay related to compliance of the regulations by the airport operators, lack of road connectivity to the airports.
ii) Non-completion of the process involved in obtaining Scheduled Commuter Operators Permit by the Airlines.
Due to COVID-19, commencement of civil work of airports got delayed. Also, due to suspension of domestic operations, overall commencement of new routes got adversely affected.
4th round of bidding has commenced on 3rd December, 2019. 100 airports/heliports/water aerodromes are to be developed by 2024, awarded in various rounds of bidding under RCS-UDAN.
This information was given in a written reply by Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State, I/C, Civil Aviation, in Rajya Sabha today.