হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ হোস্পিতালশিংদা অতোপ্পা অনাবশিংগী লায়েংবগী ফেসিলিতীশিং
20 SEP 2020 8:30PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ কেসশিং নীয়ম চুম্না লাকশিন্নবা ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা কোবিদ খক্তংগী ওইবা তায়র অহুমগী হকশেল ফেসিলিতীশিংগী শেমগৎনবা খংহনখ্রে।
মদুদি-
(i) মাইল্দ নত্রগা প্রি-সিম্তমেতিক কেসশিংগী আইসোলেসন ফমুংশিং য়াওবা কোবিদ ক্যের সেন্তর;
(ii) ময়াই ওইরপ কনবা কেসশিংগী ওক্সিজেন পীবা আইসোলেসন লৈবা দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.) অমসুং
(iii) কাহেন্না ফীভম শোকপা কেসশিংগী আই.সি.য়ু. ফমুংশিং লৈবা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল (দি.সি.ঐচ.)।
কোবিদ কেসশিংদগী কোবিদ নত্তবা অনাবশিংগী লায়েংনবা এদমিৎ তৌরিবা অনাবশিংদা লায়না শন্দোক্তনবা মসিগী ফমুংশিং অসি কোবিদ নত্তনা অতোপ্পা অনাবশিং লায়েংবদা শীজিন্নরোই।
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.), ভারত সরকারনা তাঙ্কক নাইবা খোঙথাং অমা ঙাক্না চৎলি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না কোবিদ-১৯ দেদিকেতেদ হোস্পিতাল ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং চাউথোকপদা রাজ্যশিং লুচিংলি। রাজ্যশিংদা হৌজিক ওইরিবা অমসুং ওইরকপা য়াবা কেস হেনগৎলকপগী চাংদা য়ুম্ফম ওইরগা মথৌ তাবগী মতুং ইন্না আইসোলেসন, ওক্সিজেন সপ্পোর্ততেদ অমসুং আই.সি.য়ু. ফমুংশিংগী মশিং শেম শানবা খংহনখ্রে।
কোবিদ-১৯ পোর্তেলদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা পীবা ই-পাউগী মতুং ইন্না সেপ্তেম্বর ১৮, ২০২০ ফাওবগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা কোবিদ দেদিকেতেদ ফেসিলিতীশিংগী (সরকারগী অমসুং লনাইগী অনিমক্কী) হোস্পিতালশিং, ফমুংশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সরদা পীরি। অদুম ওইনমক ফীভম অসি লেপ্তনা ফগৎলক্লি অমদি বেদ শীজিন্নবগী মশিং অসি হৌজিক-হৌজিক অদুমক হোংলি।
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
ফেসিলিতীশিংগী মশিং
আইসোলেসন বেদশিংগী অপুনবা (আই.সি.য়ু. বেদশিং য়াওদনা)
কনফর্ম কেস শিংগী আইসোলেসন বেদশিং
সসপেক্তেদ কেস শিংগী আইসোলেসন বেদশিং
ও২ সপ্পোর্ত তৌবা বেদশিং
অপুনবা আই.সি.য়ু বেদশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবার ঈথৎ
২৩
১১৭৩
৯১৫
২৫৮
১৬৫
২৪
অন্ধ্র প্রদেশ
৫৮১
১০২৮৬৭
৮৫৭৭৭
১৬৬০৭
১৬৯০২
৪৮৪৬
অরুনাচল প্রদেশ
১০৪
২৮৫৪
১৪৪৯
১৪০৩
১৭২
৬২
অসাম
৩৮৭
৩০৫৫৮
২৪৭৮৪
৫৭৪৬
১৬৮২
৩৯৬
বিহার
৩৫৭
৩৬৬১৭
২৮৪৪০
৮১৭৩
৬৮১৪
৬৫০
চন্দিগর
২১
৩৪৩৯
২৭৮৯
৬৫০
৮৮৫
১১৩
ছত্তিশগর
২২৮
২২২৩১
১৮০১৩
৪২১৮
১৫৪৪
৭২২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
১১৯০
৬২৮
৫৬০
২০০
৪৬
দামন অমসুং দ্যু
৫৫৯
২২৯
৩৩০
১৩৯
২১
দিল্লী
১৬২
২৫৭১৯
১৯৯২৯
৫৭৯০
১০০২৩
২৬১৭
গোৱা
৪৫
১৬৭৮
১৪১০
২৬৮
১৭৮
১৩৪
গুজরাত
৭১৮
৪৯৯৭২
৩৮৭৪১
১১৪১০
১৪৭০৮
৪৯৪২
হরিয়ানা
৮০১
৫৬২৮৬
২৭৯০৫
২৮৩৮১
৫৯৮৫
২২২৭
হিমাচল প্রদেশ
৬৬
৩৪১৩
৩১০৯
৩০৪
৭৬৩
৮৬
জম্মু অমসুং কাশমির
২৯৭
২৩১২২
১৯০৫৮
৪৩৬৪
৩২১৩
৪৩৬
ঝারখন্দ
২৭৯
১৭৭৯৭
১৩৮৮৫
৪০১৪
৩১৮৫
৩৯৩
কর্নাতকা
১৮০৯
১৩৮৭২৫
৯২৭৮০
৪৬৫১৫
১৭১৬২
৪৯৬৩
কেরেলা
৩২৭
৩৯৬৯৮
২৫৮৩৮
১৩৮৬০
৪০৮২
২৮২২
লদাখ
২৭৬
২৪৬
৩০
১০৯
৩৭
লক্ষদ্বীপ
১১
১০২
৪৪
৫৮
২১
১৪
মধ্য প্রদেশ
৯৩৯
৭০০৯৪
৩৭২৩৩
৩২৮৬১
১৪৬১৬
২৬৭৩
মহারাস্ত্র
৩৩২৮
৩৫০৩৪০
২০০২৬৬
১৪৯৯১৭
৫৬৭৩৭
১৪৮৬৬
মনিপুর
৩৮
২৪৭১
২৩১৫
১৫৬
৩৫৮
৪৭
মেঘালয়
৫৮
২২১২
১৫৫২
৬৬০
৩৪৫
৮৩
মিজোরাম
৫৮
২৭৩১
২৩৭০
৩৬১
৩০৮
৪৪
নাগালেন্দ
১৪
৬৮১
৫৩৬
১৪৫
১৪২
৫৪
ওরিশা
২৪৬
৩০২০৬
১৭০৮৮
১৩১১৮
৪১২৯
৫৫৪
পুদুচেরী
১৭
১৩১৮
৯০১
৪২৭
৩৩৯
১১০
পঞ্জাব
২৮৪
২৬৮০৫
১৪১৮৭
১২৬৪৮
৪২৬৬
১৬৪৩
রাজস্থান
৪১৭
৪৩২০৬
২৬৩৬৫
১৬৮১৭
৮৪৪৯
১৭৯৭
সিক্কিম
১৪
১০৬৫
৮৪২
২২৩
২২৯
২০
তামিল নাদু
১২৫৯
১৯১৩০১
১২৭১৬২
৬৪১৮৯
২৫৪০৯
৮৪৩৯
তেলঙ্গনা
৫৬
১৫৬০৪
১৪৮১৪
৭৯০
২৭৯৪
১৭৮২
ত্রিপুরা
২৭
২০৫৮
১৮৫৬
২০২
২৩০
৭৪
উত্তর প্রদেশ
৭৫৭
১৫৪৪২৮
১৫০৩৮৪
৪০৪৪
১১৪১৩
৪২৫৬
উত্তরাখন্দ
৪৩৪
৩০৬৩৫
১৯৮৬৪
১০৭৭১
২১৭৪
৪৮১
ৱেস্ত বেঙ্গল
১২২৪
৭০৫৯১
১৪১২৭
৫৬৪৬৫
১২৬৩৫
১২৮৪
মসি রাজ্যগী মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল) শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম অমদা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Treatment Facilities for other illness in COVID-19 hospitals
20 SEP 2020 8:30PM by PIB Delhi
For appropriate management of COVID-19 cases, Government of India has advised State governments to setup a three-tier arrangement of health facilities exclusively for COVID.
These are-
(i) COVID Care Center with isolation beds for mild or pre-symptomatic cases;
(ii) Dedicated COVID Health Centre (DCHC) with oxygen supported isolation beds for moderate cases and
(iii) Dedicated COVID Hospital (DCH) with ICU beds for severe cases.
In order to prevent cross infection from COVID cases to those being admitted for non-COVID illness, these beds shall not be put to use for treatment of patients other than COVID.
Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), Government of India followed a graded approach and has guided states for accordingly expanding COVID-19 dedicated hospital infrastructure. The states were advised to plan for the requisite number of isolation, oxygen supported and ICU beds, based on the prevalent and expected case growth rate.
As per the information provided by the States/ UTs on the Covid-19 Portal, State-wise details of Hospitals, beds in COVID dedicated facilities (Government and Private both) as on 18th September 2020 is given at Annexure. However, as the situation is dynamic, the bed utilization position changes day-to-day.
State / UT Name
No of Facility
Total Isolation beds (excluding ICU beds)
Isolation beds of Confirmed Cases
Isolation beds for Suspected cases
O2 Supported beds
Total ICU beds
Andaman and Nicobar Islands
23
1173
915
258
165
24
Andhra Pradesh
581
102867
85777
16607
16902
4846
Arunachal Pradesh
104
2854
1449
1403
172
62
Assam
387
30558
24784
5746
1682
396
Bihar
357
36617
28440
8173
6814
650
Chandigarh
21
3439
2789
650
885
113
Chhattisgarh
228
22231
18013
4218
1544
722
Dadra & Nagar Haveli
5
1190
628
560
200
46
Daman & Diu
7
559
229
330
139
21
Delhi
162
25719
19929
5790
10023
2617
Goa
45
1678
1410
268
178
134
Gujarat
718
49972
38741
11410
14708
4942
Haryana
801
56286
27905
28381
5985
2227
Himachal Pradesh
66
3413
3109
304
763
86
Jammu and Kashmir
297
23122
19058
4364
3213
436
Jharkhand
279
17797
13885
4014
3185
393
Karnataka
1809
138725
92780
46515
17162
4963
Kerala
327
39698
25838
13860
4082
2822
Ladakh
5
276
246
30
109
37
Lakshadweep
11
102
44
58
21
14
Madhya Pradesh
939
70094
37233
32861
14616
2673
Maharashtra
3328
350340
200266
149917
56737
14866
Manipur
38
2471
2315
156
358
47
Meghalaya
58
2212
1552
660
345
83
Mizoram
58
2731
2370
361
308
44
Nagaland
14
681
536
145
142
54
Odisha
246
30206
17088
13118
4129
554
Puducherry
17
1318
901
427
339
110
Punjab
284
26805
14187
12648
4266
1643
Rajasthan
417
43206
26365
16817
8449
1797
Sikkim
14
1065
842
223
229
20
Tamil Nadu
1259
191301
127162
64189
25409
8439
Telangana
56
15604
14814
790
2794
1782
Tripura
27
2058
1856
202
230
74
Uttar Pradesh
757
154428
150384
4044
11413
4256
Uttarakhand
434
30635
19864
10771
2174
481
West Bengal
1224
70591
14127
56465
12635
1284
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.