Ministry of Youth Affairs and Sports
Standard Operating Procedure (SOP) has been laid down to resume sports activities in the SAI training centres under the name of “Khelo India-Firr Se”: Sh. Kiren Rijiju
19 SEP 2020 5:23PM by PIB Delhi
Due to outbreak of COVID-19 pandemic, all the conventional training programmes being conducted in all Sports Authority of India (SAI)centres across the country, under various SAI Sports Promotional Schemes were temporarily suspended and the foreign training of Indian athletes were also curtailed. However, the training has since resumed in accordance with the guidelines issued by Ministry of Home Affairs.
In view of the COVID-19 pandemic, the following measures were taken to ensure safety of athletes during training at SAI centres:
Standard Operating Procedure (SOP) was laid down to resume sports activities in the training centres under the name of “Khelo India-Firr Se”. The SOP covers all stakeholders at the training centres including athletes, technical and non-technical support staff, administrative staff, hostel and facility management staff and visitors to the centre.
A COVID Task Force Committee has been set-up to ensure that the guidelines are strictly implemented at all the training centres. The Committee ensures the effective implementation of the health protocols issued by the Central and respective State/Union Territory Government.
SAI Training Centres are divided into 3 Zones viz. Red, Blue, and Yellow for safety and security of the Athletes. Also, a Hygiene Officer with supporting staff like Nurses, Physiotherapist, Psychologist, Nutritionist have been deployed as a hygiene task force to interactand assist with the National Campers, Coaches and supporting staff for any health issue related to COVID-19 care.
A total of Rs. 28.75 crore has been spent on maintenance and upkeep of SAI centres across the country and stadia under SAI during lockdown.
This information was given by Union Minister of State (IC) for Youth Affairs and Sports, ShriKirenRijiju in a written reply in RajyaSabha today.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা শান্নখোৎনবগী থবক থৌরমশিং হৌনবা “খেলো ইন্দিয়া-ফির সে”গী মমিং মখাদা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিজর (এস.ও.পি.) শেমখ্রে: শ্রী কিরেন রিজিজু
19 SEP 2020 5:23PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লায়চৎ শন্দোরকপা অসিনা মরম ওইরগা, তোঙান তোঙানবা সাই স্পোর্তস প্রমোস্নেল স্কিমশিংগী মখাদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (সাই) সেন্তর পুম্নমক্তা পাঙথোক্লিবা চৎনবী ওইনা লৈরিবা ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং অসি মতম খরা লেপখি অমসুং ভারতজী শান্নরোয়শিং মপালদা ত্রেনিং তৌবদসু হন্থহনখি। অদুম ওইনমক হোম পুবা মন্ত্রালয়না থোকপা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না ত্রেনিং অসি অমুক হৌখি।
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসি য়েংলগা, সাই সেন্তরশিংদা ত্রেনিং তৌরিঙৈদা চেকশিল থৌরাং ওইনা মখাদা পীরিবা খোঙথাংশিং অসি লৌখৎখি:
সাই ত্রেনিং সেন্তরশিংদা শান্নখোৎনবগী থবক থৌরমশিং হৌনবা “খেলো ইন্দিয়া-ফির সে”গী মমিং মখাদা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিজর (এস.ও.পি.) শেমখ্রে। এস.ও.পি. অসিনা শান্নরোয়শিং, তেক্নিকেল অমসুং নন-তেক্নিকেল সপ্পোর্ত স্তাফ, এদমিনিস্ত্রেসন স্তাফ, হোস্তেল অমসুং ফেসিলিতী মেনেজমেন্ত স্তাফ অমসুং সেন্তর অসিদা মী উনবা লাকপা মীওইশিং য়াওনা ত্রেনিং সেন্তরশিং অসিগী স্তেকহোল্দর পুম্নমক কোনশিল্লি।
ত্রেনিং সেন্তর পুম্নমক্তা গাইদলাইনশিং অসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমহন্নবা কোবিদ তাস্ক ফোর্স কম্মিতী অমা শেমখ্রে। কম্মিতী অসিনা কেন্দ্র অমদি মশা-মশংগী রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতরীগী সরকারনা থোকপা হকশেমগী প্রোতোকলশিং অসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌহন্নবা হোৎনরি।
সাই ত্রেনিং সেন্তরশিং অসি শান্নরোয়শিং চেকশিল থৌরাংগীদমক জোন ৩ থোক্না খায়দোকখ্রে মদুদি রেদ, ব্ল্যু অমসুং য়েলো অসিনি। লোয়ননা নেস্নেল কেম্পরশিং, কোচশিং অমসুং মতেং পাংলিবা স্তাফশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ ক্যেরগা মরী লৈনবা হকশেলগী সমস্যা অমা হেক্তগী মাংদা ৱারী শানবা অমসুং মতেং পাংনবা হাইজিন তাস্ক ফোর্স ওইনা নর্সশিং, ফিজিওথেরাপিস্ত, সাইকোলোজিস্ত, ন্যুত্রিসনিস্ত য়াওনা মতেং পাংনবা স্তাফকা লোয়ননা হাইজিন ওফিসর অমা থমখ্রে।
লোকদাউন মনুংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা সাই সেন্তরশিং অমসুং সাইগী মখাদা লৈবা শান্নবুংশিং শেমজিন্নবা পুন্না লুপা করোর ২৮.৭৫ চাদিং তৌখ্রে।
ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী রাজ্য মন্ত্রী(ইন-চার্জ) শ্রী কিরেন রিজিজুনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।