আয়ুশ
কোবিদ-১৯গী অয়ুর্বেদিক দ্রকশিং অমসুং প্রোতোকোল
18 SEP 2020 7:09PM by PIB Imphal
সার্স কোব-২ ইনফেক্সন অমসুং কোবিদ-১৯ লাইনা অসিগীদমক শেমদোক্লবা এক্সত্রা মুরেল রিসর্চ(ই.এম.আর.) স্কিমগী মখাদা অয়ুর্বেদাদা পুন্না প্রপোজেল ২৪৭ লাকখি৷ লাক্লিবা প্রপোজেল ২৪৭ অসিগী মনুংদা রিসর্চ প্রপোজেল ২১দি সার্স/কোবিদ কেসশিংদা শেল থাদবগী অয়াবা অদু মরী লৈনবা এথোরিতীনা অয়ুর্বেদাদা অয়াবা পীখ্রে.
অয়ুশকী মন্ত্রালয়না ইন্তর-দিসিপ্লিনরী অয়ুশ আর অমসুং দি তাক্স ফোর্স শেমখ্রে৷ তাক্স ফোর্স অদুনা প্রোফাইলেতিক স্তদিসকীদমক ক্লিনিকেল রিসর্চ প্রোতোকোলশিং শেমখ্রে অমসুং তোঙান তোঙানবা ইন্তরভেনশিং মরি খুদম ওইনা অশ্বগন্ধা, য়শতিমধু, গুদুচি + পিপালি অমসুং পোলি হর্বেল ফোর্মুলেসন(অয়ুশ-৬৪)শিং নৈন্নবগীদমক লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা ওর্গনাইজেসনশিংদগী মমিং লৈরবা এক্সপর্তশিংগা কুপনা নৈনদুনা অমসুং তাথোক তাশিন তৌদুনা কোবিদ পোজিতিব কেসশিংদা য়েংশিন্ননবগীদমক শেমখিবনি৷ লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অয়ুশ এদবোকেসিস অমসুং চেকশিন থৌরাংশিং অমসুং মীওই মিলিয়ন ০৫ তার্গেত তৌদুনা কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোকপদা থোকলকপা ফোলশিংগী মতাংবা খঙজনবা হোৎনবদা চংলিবা দাতা অদু পীনবা অয়ুশ মন্ত্রালয়না অয়ুশ সঞ্জিবানি মোবাইল এপ পুথোকখ্র৷ হায়রিবা স্তদিসশিং অসি চৎন্নবগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিংদা লৈ৷
হায়রিবা ৱারোল অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী মন্ত্রালয় দা.হর্শ বর্ধননা ঙসি লোক সভাদা অইবা ৱারোল অমা ওইনা পীশিনখি৷

AYUSH
Ayurvedic Drugs and Protocol for COVID-19
18 SEP 2020 7:09PM by PIB Delhi
A total of 247 proposals of Ayurveda interventions have been received under modified Extra Mural research (EMR) Scheme for SARS CoV-2 infection and COVID-19 disease. Out of 247 proposals, 21 research proposals recommended by competent authority on Ayurveda for SARS/COVID cases have been approved for funding.
Ministry of AYUSH has formed an Inter-disciplinary AYUSH R&D Task Force. Task Force has formulated and designed clinical research protocols for prophylactic studies and add-on interventions in COVID-19 positive cases through thorough review and consultative process of experts of high repute from different organizations across the country for studying four different interventions viz. Ashwagandha, Yashtimadhu, Guduchi + Pippali and a poly herbal formulation (AYUSH-64). AyushSanjivani mobile app developed by Ministry of AYUSH has also been launched to generate data on acceptance and usage of AYUSH advocacies and measures among the population and its impact in prevention of COVID-19 targeting 05 million population. All these studies are at various stages of conduction.
This information was given by the Minister of Health and Family Welfare Dr. Harsh Vardhan in a written reply in the LokSabha today.