কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
“ ইন্তরনেস্নেল অমসুং তেলিকম্মুনিকেসন য়ুনিয়ন(আই.তি) ফোরমদা ব্রিক্স লৈবাকশিংনা তেলিকোম/আই.সি.তি.গী থবক থৌরমশিংদা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংনরি”: সঞ্জে ধোত্রি
ঙসি ব্রিক্স কম্মুনিকেসন মন্ত্রীশিংগী ৬শুবা মীফম ভর্চুয়েল ফোর্মেত্তা পাঙথোকখ্রে
ব্রিক্স লৈবাকশিংনা য়াম্না মরু ওইবা হিরম খুদম ওইনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা আই.সি.তি.গী থৌদাং, আই.সি.তি.শিং শিজিন্নবদা থজবা অমসুং শৌইদনবা হোৎনবা,অঙাংশিংদা ওনলাইন প্রোতেক্সন পীবা অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিংগা মরী নকশিন্নবা হায়বা হিরমশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংন্নবা ব্রোদ কন্সেনসস শেমখিবনি
17 SEP 2020 8:20PM by PIB Imphal
২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ১৭তা ভর্চুয়েল ফোর্মেত্তা ব্রিক্স কম্মুনিকেসন মন্ত্রীশিংগী ৬শুবা মীফম অদুদা ভারত সরকারগী কম্মুনিকেসন, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ইজুকেসনগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী সঞ্জে ধোত্রিনা ভারতকী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াখি৷ মীফম অদু রসিয়াগী দিজিতেল দিভেলপমেন্ত, কম্মুনিকেসন অমসুং মাস মেদিয়াগী দিপুতী মন্ত্রী শ্রী মেক্সিম পর্শিননা হৌদোকখি৷ মীফম অদুদা ফেদেরেতিব রিপব্লিক ওফ ব্রজিলগী কম্মুনিকেসনগী মন্ত্রী শ্রী ফেবিও সেলস্তিনো মেসক্যুইতা দি ফারিয়া, পিপল্স রিপব্লিক ওফ চাইনাগী ইন্দস্ত্রী অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী জিয়াও য়াকিং অমসুং রিপব্লিক ওফ সাউথ অফ্রিকাগী কম্মুনিকেসন, তেলিকম্মুনিকেসন অমসুং পোস্তেল সর্ভিসেসকী মন্ত্রী শ্রীমতি স্তেল্লা তেমবিসা নদবেনি-অব্রাহমনা মখোয় মখোয়গী লৈবাকশিংগী মহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াখি৷
ব্রিক্স লৈবাকশিংনা য়াম্না মরু ওইবা হিরম খুদম ওইনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা ইনফোর্মেসন অমসুং কম্মুনিকেসন তেক্নোলোজীগী থৌদাং, আই.সি.তি.শিং শিজিন্নবদা থজবা অমসুং শোইদনবা হোৎনবা, অঙাংশিংদা ওনলাইন প্রোতেক্সন পীবা অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং নাম্মা শোইরবা মীওইশিংগা মরী নকশিন্নবা হোৎনবা অমসুং সস্তেন্নেবল দিভেলপমেন্ত গোলশিং ফংন্নবগীদমক দিজিতেল ইকোনোমীগী থৌদাং হায়রিবা হিরমশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংন্নবা ব্রোদ কন্সেনসস শেমখিবনি৷
শ্রী সঞ্জে ধোত্রি না কোবিদ-১৯ ৱারিয়রশিং ওইনা থবক তৌরিবা ফিল্দ ফোর্স অমসুং তেলিকোম নেতৱর্ক্কী মেনেজরশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷ কোবিদ থেংন্নবা ভারত সরকারনা লৌখৎখিবা তোঙান তোঙানবা খোংথাংশিং খুদম ওইনা অরোগ্য সেতু এপ, কোবিদ ক্বারেন্তিন এলর্ত সিস্তেম(সি.ক্যু.এ.এস.), কোবিদ সবধান, মাইগ্রেন্ত ৱর্করশিংবু ময়ুমদা হনহলবা য়ানবা আই.সি.তি. সোলুসনশিং, য়ুমদগী থবক তৌবা অমসুং মহৈ তম্বা য়ানবা ভিদিও কনফরেনসিং সোলুসন পুথোকপা হায়রিবা হিরমশিং অসি মন্ত্রী অদুনা পুথোকখি৷
দিজিতেল কন্নেক্তিবিতীগী কান্নবশিং অসি মীপুং খুদিংমক্তা য়ৌহন্দুনা ভারতপু দিজিতেল্লী ইনক্লুসিপ অমসুং ইমপৱার ওইবা সমাজ অমা ওইননবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মেদিগী ফেগশিপ প্রোগ্রাম “দিজিতেল ইন্দিয়া”গী মখাদা তেলিকোম অমসুং আই.সি.তি.বু হেন্না চাউখৎন্নবগীদমক ভারত সরকারনা লৌখৎখিবা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং অদু শ্রী সঞ্জে ধোত্রিনা ব্রিক্স লৈবাকশিংদা খঙহনখ্রে৷ ইন্নোভেতিব পি.পি.পি. মোদেলশিং শিজিন্নরগা গ্রাম পঞ্চয়ত ২৫০,০০০ শম্নহনগদৌরিবা প্রোজেক “ভারত নেত” অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমগী চিংগী মফমশিং শম্নহনগদৌরিবা অতোপ্পা প্রোজেকশিং অমসুং অন্দামন অমসুং নিকোবর ইথৎকী তোখায় তানা লৈরিবা মফমশিং শম্নহনগদৌরিবা প্রোজেকশিং অদু মহাক্না পুথোকখি৷ অসিদসু নত্তনা পর্সোনেল দাতা ঙাক শেন্নবগীদমক ভারত সরকারনা লৌখৎখিবা তোঙান তোঙানবা খোংথাংশিং অদুবুসু মহাক্না পুথোকখি৷
ব্রিক্স কম্মুনিকেসন্স মন্ত্রীশিংগী মীফম অসি মেম্বর ওইরিবা লৈবাক( ব্রজিল, রসিয়া, ভারত, চাইনা অমসুং সাউথ অফ্রিকা)শিং চহি খুদিংগী চাং নাইনা শিন্দুনা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোকই৷ ভারতনা ২০২১দা পাঙথোক্কদৌরিবা মথংগী ব্রিক্স কম্মুনিকেসন্স মন্ত্রীশিংগী মীফম অসিদা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোক্লগনি।

Ministry of Communications
“BRICS countries continue to cooperate in Telecom/ ICT activities on International Telecommunication Union (ITU) Forum”: Sanjay Dhotre
6th BRICS Communication Ministers Meeting held today in virtual format
Broad consensus was built to continue cooperation among BRICS Countries on important areas such as, the role of ICT in the fight against COVID-19, building trust and security in the use of ICTs, children online protection, granting the access and connectivity of people living in rural areas
17 SEP 2020 8:20PM by PIB Delhi
Shri Sanjay Dhotre, Minister of State for Communications, Electronics & Information Technology and Education, Government of India participated in the meeting on behalf of India during the sixth BRICS Communication Ministers Meeting held on 17th September 2020 in virtual format. The meeting was hosted by Mr. Maxim Parshin, Deputy Minister of Digital Development, Communications and Mass Media of Russia. Mr Fabio Salustino Mesquita De Faria, Minister of Communications, Federative Republic of Brazil, Mr Xiao Yaqing, Minister, Ministry of Industry and IT of People’s Republic of China and Ms. Stella Tembisa Ndabeni-Abrahams, Minister of Communications, Telecommunications and Postal Services of Republic of South Africa represented their countries.
In the meeting a broad consensus was built to continue cooperation among BRICS Countries on important areas such as, the role of Information and Communication Technologies in the fight against COVID-19, building trust and security in the use of ICTs, children online protection, granting the access and connectivity of people living in rural areas, as well as groups of persons with disabilities and the role of the digital economy in achieving Sustainable Development Goals.
Shri Sanjay Dhotre appreciated, the field force and the managers of telecom networks who worked as Covid-19 warriors. The Minister also highlighted various initiatives takem by Indian Government for Covid Management, such as, AarogyaSetu App, Covid Quarantine Alert System (CQAS), CovidSavdhan, ICT solutions to facilitate movement of migrant workers back to their homes, In-house development of affordable Video Conferencing Solutions to facilitate work from home and learn from home.
Shri Sanjay Dhotre also shared with the BRICS nations about the several steps taken by Government of India to boost the growth of telecom and ICT under “Digital India” – a flagship programme launched by Prime Minister Shri Narendra Modi, to transform India into a digitally inclusive and empowered society, where the benefits of digital connectivity are available to each and every citizen. He highlighted “Bharatnet” project to connect 250,000 Gram Panchayats involving local people through innovative PPP models, and other projects to connect Hilly regions of North East and remote islands of Andaman & Nicobar Islands. The Minister also touched upon initiatives of Indian Government on protection of personal data.
The BRICS Communications Ministers’ Meetings are held annually under the rotating Chairship of member countries, i.e. Brazil, Russia, India, China and South Africa. India will take over the Chairship of the next BRICS Communications Ministers’ Meeting to be hosted in 2021 by India.