Ministry of Commerce & Industry
One District One Product Concept for Encouraging Domestic Manufacturing
18 SEP 2020 3:07PM by PIB Delhi
Based on strengths of a district and National Priorities, One District One Product (ODOP) is seen as a transformational step forward towards realizing the true potential of a district, fuel economic growth and generate employment and rural entrepreneurship, taking us to the goal of Aatma Nirbhar Bharat. In this contest, an interaction with all States and UTs was held on 27th August, 2020 to discuss the implementation of One District One Product initiative, and Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) is working further on the initiative.
Further, Department of Commerce through DGFT is engaging with State and Central government agencies to promote the initiative of One District One Product. The objective is to convert each District of the country into an export hub by identifying products with export potential in the District, addressing bottlenecks for exporting these products, supporting local exporters, manufacturers to scale up manufacturing, and find potential buyers outside India with the aim of promoting exports, promoting manufacturing & services industry in the District and generate employment in the District.
As part of this initiative, an institutional mechanism is being set up in each District in the form of District Export Promotion Committees (DEPCs) that may be headed by DM/ Collector/ DC/ District Development Officer of the District and co-chaired by the designated Regional Authority of DGFT and various other stakeholders as its members. The primary function of the DEPC will be to prepare and act on District specific Export Action Plans in collaboration with all the relevant stakeholders from the Centre, State and the District level.
DGFT has also developed a portal that may be accessed on the DGFT website to enable the States to upload all information related to the products with export potential of every district. Portal has been developed and is currently being tested.
Products with export potential are being identified in different districts across the country, and accordingly State Export Strategies are being prepared.
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Rajya Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দিস্ত্রীক্ত অমা পোত্থোক অমগী ৱাখল্লোন অসিনা দোমেস্তিক মেনুফেকচরিংদা পুক্নিং থৌগৎকনি
18 SEP 2020 3:07PM by PIB Imphal
দিস্ত্রীক অমসুং নেস্নেল অহানবা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎবনবা ওইনা, দিস্ত্রীক্ত অমা পোত্থোক অমা (ও.দি.ও.পি.) অসি মাংলোমদা খোঙথাং অমা চংশিনবা উরদুনা, ইকোনোমিক গ্রোথ অমসুং থবক হাপ্পা অমসুং খুঙ্গংগী ইন্ত্রিপিন্যুরসিপ অসিনা আত্মানির্ভর ভারতকী পান্থুং য়ৌহল্লি। মসিগী লমজেল অসিদা, স্তেত অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক উন্নবা ২০২০গী ওগস্তকী ২৭তা শিনখি মসিদা দিস্ত্রীক্ত অমা পোত্থোক অমাগী হৌদোক্নবগী খোঙথাং লৌনবা খন্নখি অমসুং দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.) মসিগী মতাংদা মখা তানা থবক তৌবা হৌখি।
মখা তানা, দিপার্তমেন্ত ওফ কম্মর্স দি.জি.এফ.তি. অসিনা স্তেত অমসুং সেন্ত্রেল সরকারগী এজেন্সিগা দিস্ত্রীক্ত অমা পোত্থোক অমাগী খোঙথাং পুখৎনবা হোৎনরি। পান্দম অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা দিস্ত্রীক্তখুদিংমক হব পুথোক্তুনা পুথোকপা য়াবা পোৎ মশক খংদোকপা, পোত্থোকশিং অসিবু য়াম্না পুথোকপা ঙম্নবা মফম অদুগী ওইবা লল্লোনবাশিংবু পুক্নিং থৌগৎলি। ইন্দিয়ানা পোৎ শুংবা অমসুং থবক তৌরিবাশিং অসিবু দিস্ত্রীক্কী ওইনা থবক ফংনবা হোৎনরি।
খোঙথাং অসিগী শরুক অমা ওইনা, ইন্সতিত্যুসনেল ওইবা মেকানিজম অমা দিস্ত্রীক্তা খুদিংদা শেমগৎতুনা দিস্ত্রীক্তা এক্সপোর্ত প্রোমোসন কম্মিতিস (দি.ই.পি.সি.শিং) গী মওংদা দিস্ত্রীক্তকী দি.এম./কলেক্তর/দি.সি./দিস্ত্রীক্ত দিবলপমেন্ত ওফিসর অমসুং কো-চেয়র অসি দিজাইনেতেৎ রিজনেল ওথোরিতি দি.জি.ওফ.তি. অমসুং মসিগী মেম্বর অমা ওইনা মখল কয়াগী স্তেকহোল্দরশিং অসিনি। দি.ই.পি.সি.গী অহানবা থবক অসি দিস্ত্রীক্তকী এক্সপোর্ত এক্সন প্লান অসি মরী লৈনবা সেন্তর, স্তেত অমসুং দিস্ত্রীক্ত থাক্কী স্তেকহোল্দরগা খুৎশম্নদুনা চৎপা অসিনি।
দি.জি.এফ.তি.না পোর্তেল অমা শেমগৎতুনা মসিনা দি.জি.এফ.তি. ৱেবসাইত অমদা স্তেতকী পেত্থোক্কা মরী লৈনবা ই-পাউ পুম্বা থাগৎপা য়ানবা শেমগৎপনি। পোর্তেল অসি শেম্বা লোইরে অমসুং মসি চাংয়েং তৌরি।
পোত্থোকশিং অসি মপাল লমদা থাদোকপা য়াবগী মগুন অসি লৈবাক অসিগী দিস্ত্রীক্ত খুদিংদা খংলে অমসুং স্তেত্না মপাল লমদা থাননবা শেম শাবা লোইরে।
ৱারোল অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা ঙসি রাজ্যা সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।