Ministry of Commerce & Industry
Export of Medical Items
16 SEP 2020 4:31PM by PIB Delhi
The prohibition on export of various medical items such as PPE Coveralls, 2/3 Ply masks, Face Shields, Sanitizers (except when exported in containers with dispenser pumps), Hydroxychloroquine API and its formulations, 13 other Pharmaceutical APIs and its formulations and Ventilators has been removed. While export of Diagnostic Kits, N-95/FFP2 masks is currently restricted, their export is allowed subject to a monthly quota.
The prohibition on export of medical items was imposed to ensure domestic availability of these items to fight COVID-19. These have been relaxed based on an assessment, from time to time, of the domestic requirement, production capacity and surplus available for export.
Prior to 20th March, 2020, the requirement for PPE Coveralls was largely met through imports as there was very limited domestic production suitable for COVID-19 requirements. The export ban on PPE Coveralls was removed when the domestic production of PPE Coveralls subsequently reached 1.5 crore units per month. The availability of Alcohol based Hand Sanitizers was 10 lakh litres per annum. This manufacturing capacity subsequently increased to 38 Lakh litres per day, enabling the prohibition on the export of Alcohol based hand sanitizers (except when exported in containers with dispenser pumps) to be removed.
Ventilators production in country, which was negligible prior to January 2020, was ramped up to enable export of domestically manufactured ventilators today.
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Lok Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মেদিকেলগী পোৎলমশিং মপান্দা থাদোকপা
16 SEP 2020 4:31PM by PIB Imphal
তোঙান-তোঙানবা মেদিকেলগী পোৎলমশিং হায়বদি পি.পি.ই কভরওলশিং, ২/৩ প্লাই মাক্সশিং, ফেস সিল্দশিং, সেনিতাইজরশিং(দিস্পেন্সর পম্পশিং য়াওবা নত্তনা), হায়দ্রোজিক্লোরোকুইন এ.পি.আই অমসুং মসিগী মচলশিং, অতোপ্পা ফর্মাসিউতিকেল এ.পি.আইশিং অমসুং মসিগী মচলশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং মপান্দা থাদোকপদা অথিংবা লৈরম্বা অদু লৌথোক্লে। অদুবু দাইগনোস্তিক কিৎশিং, এন-৯৫/এফ.এফ.পি২ মাক্সশিং মপান্দা থাদোকপা হৌজিক অথিংবা থম্লি, থাগী কোতা ওইনা মখোয় থাদোকপগী অয়াবা পীরে।
কোবিদ-১৯ থেংন্নবা হায়রিবা পোৎলমশিং অসি লৈবাক অসিদা ফংনবা মেদিকেলগী পোৎলমশিং মপান্দা থাদোকপদা অথিংবা থমখিবনি। লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং, পুথোকপা ঙম্বগী চাং অমসুং মপান্দা থাদোক্নবা অহেনবা পোৎলমশিং মতম মতমগী মতুংইন্না য়েংশিল্লবা মতুংদা হায়রিবা পোৎলমশিং মপান্দা থাদোকপদা অথিংবা থম্লম্বা অদু কোমথোকপনি।
২০২০গী মার্চ ২০ মমাংদা, কোবিদ-১৯গী দরকার ওইবা চুনবা পি.পি.ই কভরওলশিং লৈবাক অসিদা অকক্নবা মশিং খর খক পুথোকপদগী দরকার ওইবা পি.পি.ই কভরওলশিং মপান্দগী পুশিল্লকখি। লৈবাক অসিদা থা অমদা পি.পি.ই কভরওল য়ুনিৎ করোর ১.৫ পুথোকপা ঙম্বদগী পি.পি.ই কভরওলশিং মপান্দা থাদোকপদা অথিংবা লৈরম্বা অদু লৌথোকখিবনি। চহি অমদা য়ুদা য়ুম্ফম ওইবা হেন্দ সেনিতাইজর লিতর লাখ ১০ পুথোকপা ঙম্লে। মসি পুথোকপা ঙম্বগী চাং অসি নোংমদা লিতর লাখ ৩৮দা হেনগৎলে। মসিদগী য়ুদা য়ুম্ফম ওইবা হেন্দ সেনিতাইজরশিং(দিস্পেন্সর পম্পশিং য়াওবা নত্তনা) মপান্দা থাদোকপদা অথিংবা থম্লিবা অসি লৌথোক্লগনি।
২০২০গী জনুৱারিদা লৈবাক অসিদা মশিং য়ামদনা ভেন্তিলেতরশিং পুথোক্লম্বা অদু ঙসি লৈবাক অসিদা শাবা ভেন্তিলেতরশিং মপান্দা থাদোক্নবা ভেন্তিলেতরশিং পুথোকপা হেনগৎলে ।
ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ৱাফমশিং অসি কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।