হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
‘কোবিদ-১৯ লান্থেংনরিবা হেল্থ ৱার্করশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ ইন্সুরেন্স স্কিম’ অসি অতোপ্পা থা ৬ অমগা শাদোকখ্রে
15 SEP 2020 6:33PM by PIB Imphal
‘কোবিদ-১৯ লান্থেংনরিবা হেল্থ ৱার্করশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ ইন্সুরেন্স স্কিম’ অসি নুমিৎ ৯০গী মতমগী ওইনা মার্চ ৩০, ২০২০দা লাউথোকখি। মসি নুমিৎ ৯০গী মতমগী মখা তানা শাংদোকখি মদুদি সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২০ ফাওবনি।
স্কিম অসি হৌজিক নুমিৎ ১৮০গী হায়বদি থা ৬কী অমুক শাংদোকখ্রে।
মসিগী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অসিনা কোবিস-১৯ নাবা মীওইশিংগা হকথেংননা শোক্নবা অমদি শেবা তৌরিবা অসিনা মরম ওইরগা নারকপা য়াবগী খুদোংথিবা লৈবা কম্ম্যুনিতী হেল্থ ৱার্করশিং য়াওনা হেল্থক্যের প্রোভাইদরশিংদা লুপা লাখ ৫০ কভর তৌবা ইন্সুরেন্স অমা ফংহল্লি। মসিদা কোবিদ-১৯ লৌনরকপনা মরম ওইদুনা শোইদনা লৈখিদবগীসু য়াওরি।
স্কিম অসিনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থৌদাংশিং লৌনবা দ্রাফ তৌখ্রবা কেন্দ্র / রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিংগী রাজ্যশিং/ কেন্দ্রগী হোস্পিতালশিং/ ওতোনোমস হোস্পিতালশিং, কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিংগী এম্স অমসুং আই.এন.আই.শিং/হোস্পিতালশিংগী মথৌ তারিবা লনাই হোস্পিতালগী স্তাফ / পোথারবা/ ভোল্যুন্তীয়র/ লোকেল অর্বান বোদীশিং / কন্ত্রেক্ত/ নোংমগী থবক শুবা/এদ-হোক/ আউৎসোর্স স্তাফসু কভর তৌগনি।
স্কিম অসিগী মখাদা ফংহল্লিব ইন্সুরেন্স অসি বেনিফিসরীনা ফংলিবা অতোপ্পা ইন্সুরেন্স অমা হেক্তদগী হেনগনি।
স্কিম অসিগীদমক অককনবা চহি লৈতে অমসুং তোঙান্না এনরোল তৌবগী মথৌ তাদে। স্কিম অসিগী অপুনবা প্রিমিয়মগী শেনফম অসি ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না পুথোক্কনি। পোলিসী অসিগী মখাদা ফংলিবা কান্নবা/ক্লেম অসি অতোপ্পা পোলিসীশিংগী মখাদা পীফম থোকপা শেমফমগী মথক্তা হাপকনি। স্কিম অসিগীদমক শেমখিবা কাঙলোনশিংগী মতুং ইন্না ইন্সুরেন্সকী শেনফম অসি পীনবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ন্যু ইন্দিয়া এসুরেন্স (এন.আই.এ,) কম্পনী লমিতেদকা লোয়ননা চুংশিন্নখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা অপুনবা ক্লেম ৬১ প্রোসেস তৌখ্রে অমসুং শেল পীখ্রে। ক্লেম ১৫৬না ন্যু ইন্দিয়া এসুরেন্স (এন.আই.এ.) কম্পনী লিমিতেদনা য়েশিল্লি অমসুং ক্লেম ৬৭গী কেসনা রাজ্যশিংনা পীশিনগদবা লৈরি।
পি.এম.জি.কে.পি. ইন্সুরেন্স স্কিম
রাজ্য/য়ু.তি.শিং: ১৫/০৯/২০২০ ফাওবদা ক্লেম তৌখিবগী শমলপ্পা ৱারোল PMGKP
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
এন.আই.এ.না খোমগৎপা ক্লেমশিং
এন.আই.এ.না প্রোসেস তৌখিবা ক্লেমশিং
এন.আই.এ.দা য়েংশিনখিবা ক্লেম ফোর্মশিং
ইলিজিবল ওইখিদবা ক্লেমশিং**
রাজ্যশিংদগী ঙাইরিবা ক্লেম ফোর্মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার
০
০
০
০
১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
২০
৪
১২
৪
৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১
১
০
০
২
৪
অসাম
৫
১+১
৩
০
০
৫
বিহার
১৬
২
১২
২
১
৬
চন্দিগর
১
০
১
০
০
৭
ছত্তিশগর
৩
০
১
২
৩
৮
দিল্লী
৯
১
৮
০
১০
৯
গুজরাত
২৮
৮+১
১৩
৬
০
১০
হরিয়ানা
০
০
০
০
৩
১১
হিমাচল প্রদেশ
১
০
১
০
০
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৫
০
৫
০
০
১৩
ঝারখন্দ
৭
০
৪
৩
২
১৪
কর্নাতকা
৮
৩
২
৩
২
১৫
কেরেলা
৩
৩
০
০
০
১৬
মধ্য প্রদেশ
৯
১
৪
৪
০
১৭
মহারাস্ত্র
৪৯
১৩+১
১৯
১৬
৮
১৮
মিজোরাম
২
০
১
১
০
১৯
ওরিশা
৪২
০
৪২
০
৫
২০
পুদুচেরী
০
০
০
০
৪
২১
পঞ্জাব
১
১
০
০
৭
২২
রজস্থান
১৭
৪
৫
৮
১
২৩
তামিল নাদু
২০
৪+১
৮
৭
২
২৪
তেলঙ্গনা
১১
২
৬
৩
৯
২৫
উত্তর প্রদেশ
১১
৫+১
২
৩
১
২৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩
৩
৭
৩
২
অপুনবা
২৮২
৬১
১৫৬
৬৫
৬৭
স্কিম অসিনা লায়চৎ অসি লান্থেংবদা মাংজিল থারিবা হেল্থক্যের ৱার্করশিংগী য়াইনবা অমসুং খুদোংচানবা কেন্দ্র সরকারনা পাংথোক্লিবা থৌদাং অদুবু উৎলি। মখোয়গী মশাগী খন্দবা অমসুং কত্থোকপা থৌদাং অদুনা ভারতনা কোবিদগী মায়োক্তা লান্থেংনবা অমসুং মালেমগী ওইনা (হৌজিক ফাওবদা ৩.১৯%) খ্বাইদগী নেম্বা শীবগী চাং (১.৬৪%)দা লৈহনবা ঙম্লিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
‘Pradhan Mantri Garib Kalyan Package Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID-19’ extended for another 6 months
15 SEP 2020 6:33PM by PIB Delhi
The ‘Pradhan Mantri Garib Kalyan Package Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID-19’ was announced on 30 March 2020 for a period of 90 days. This was extended for a further period of 90 days i.e. up to 25th Sept, 2020.
The scheme has now been extended for another 180 days i.e. 6 months.
This Central Sector Scheme provides an insurance cover of Rs. 50 lakh to healthcare providers, including community health workers, who may have to be in direct contact and care of COVID-19 patients and therefore at risk of being infected. It also includes accidental loss of life on account of contracting COVID-19.
The scheme also covers private hospital staff/ retired/volunteer/ local urban bodies/contract/daily wage/ ad-hoc/outsourced staff requisitioned by States/ Central hospitals/autonomous hospitals of Central/States/UTs, AIIMS & INIs/ hospitals of Central Ministries drafted for COVID-19 related responsibilities.
The insurance provided under this scheme is over and above any other insurance cover being availed of by the beneficiary.
There is no age limit for this scheme and individual enrolment is not required. The entire amount of premium for this scheme is being borne by the Ministry of Health and Family Welfare, Government of India. The benefit/claim under this policy is in addition to the amount payable under any other policies. Ministry of Health and Family welfare has collaborated with the New India Assurance (NIA) Company Limited for providing the insurance amount based on the guidelines prepared for the scheme.
Till date, under the scheme, a total of 61 claims are processed and paid. 156 claims are under examination by New India Assurance (NIA) Company Limited, and in 67 cases claims forms are yet to be submitted by the States.
PMGKP Insurance Scheme
States/UTs: Summary of the claims as on 15/09/2020
S. No.
State/UT
Claims Received by NIA
Claim processed
By NIA
Claim forms under examination
At NIA
Claims not eligible**
Claim forms awaited
From states
1
Andaman & Nicobar
0
0
0
0
1
2
Andhra Pradesh
20
4
12
4
4
3
Arunachal Pradesh
1
1
0
0
2
4
Assam
5
1+1
3
0
0
5
Bihar
16
2
12
2
1
6
Chandigarh
1
0
1
0
0
7
Chhattisgarh
3
0
1
2
3
8
Delhi
9
1
8
0
10
9
Gujarat
28
8+1
13
6
0
10
Haryana
0
0
0
0
3
11
Himachal Pradesh
1
0
1
0
0
12
Jammu & Kashmir
5
0
5
0
0
13
Jharkhand
7
0
4
3
2
14
Karnataka
8
3
2
3
2
15
Kerala
3
3
0
0
0
16
Madhya Pradesh
9
1
4
4
0
17
Maharashtra
49
13+1
19
16
8
18
Mizoram
2
0
1
1
0
19
Odisha
42
0
42
0
5
20
Puducherry
0
0
0
0
4
21
Punjab
1
1
0
0
7
22
Rajasthan
17
4
5
8
1
23
Tamil Nadu
20
4+1
8
7
2
24
Telangana
11
2
6
3
9
25
Uttar Pradesh
11
5+1
2
3
1
26
West Bengal
13
3
7
3
2
Total
282
61
156
65
67
The Scheme shows the commitment of the Union Government to ensure the welfare and wellbeing of the Healthcare Workers who have been on the forefront of the fight against the pandemic. It is due to their selfless service and dedication to work, that India has been able to sustain its fight against COVID and continue to sustain its low mortality rate (1.64%), which is among the lowest globally (3.19% as on date).