হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হেল্থকেয়র ৱার্করশিংগী মরক্তা কোভিদ-১৯না শিবা
15 SEP 2020 3:01PM by PIB Imphal
হকশেল অসি মরুওইবনি। হায়রিবা দেতা অসি মিনিস্ত্রী ওফ হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী সেন্ত্রেলনা য়েংশিন্দে। অদুম ওইনমক “প্রধান মন্ত্রী গরিব কালয়ান ইনসুরেন্স পেকেজ” অসি না জাতিগী থাক্তা থম্লি।
মিনিস্ত্রী ওফ হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র চৎন পাথাপ কয়া অমা অনাবদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং চেমশিননবা স্তেত সরকারনা পীরি। ত্রেনিংশিং অসি স্তেত খুদিংমক্তা ২০২০গী মার্চ পাংথোতখি। ২০২০গী মার্চ ২০দা ত্রেনিং প্লান্থ অমা স্তেত্না লোইশিনখি।
ইনফেকসন প্রিভেনসন অমসুং কন্ত্রোল অসিসু কেতেগরি অসিদা হকসেলগী মীওইনা শেমখি।
ইনফেকসন প্রিভেনসন অমসুং কন্ত্রোল অসিদা মখা চৎথনবা স্তেতশিংদা হায়খি। হোস্পিতালশিংদসু নোদাল ওফিসরশিং মশক খংদোক্তুনা হায়রিবা মতম অসিদা হেন্না চেকশিন থৌরাং লৌনবা হায়রি। য়াম্না লুবা অসিনা ক্বারিনতাইন নুমিৎ ৭নি তৌগদবনি। মখোয়না চৎলুবা অমসুং লৈরিবা অদুগী মতুং ইন্না দোক্তরনা নোদাল ওফিসরনা ৱারেপ লৌগনি। মতাং অসিদা কোভিদ অমসুং নন-কোভিদগী থবক শুরিবা অসিদা মিনিস্ত্রী ওফ হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রনা ২০২০গী জুন, ১৮দা পীরি।
পি.পি.ই.গী চৎন পথাপ অসি হোস্পিতাল অমসুং কম্ম্যুনিতিদা (মমাং থংবা য়াওনা) ২৪.০৩.২০২০দা ফোংখ্রে। চৎন পথাপ অসিগী মতুং ইন্না খুদোংথিবা অসি থোক্লকপনা পি.পি.ই. অসি চৎনবা য়ানা পীরবা অদুদা শিজিন্নগদবনি।
মখোয়না হাইদ্রোছাইক্লেোরোক্বুইন প্রোফাইলাক্সিস অমসুং ইনফেক্সন ঙাকথোকনবা।
এন-৯৫ মাস্ক অমসুং ত্রিপল/দবল প্লাই মাস্ক অসি মমল হন্থরে।
পি.পি.ই. ,এন-৯৫ মাস্ক অমসুং ত্রিপল/দবল প্লাই মাস্ক মপাল লমদা থাদোকপা অমদি গোগল থাদোকপা অসি ঐখোয়না শিজিন্নবা কোন্নদ্রিফাওবা থিংলে।
লুপা করোর ১৫,০০০(য়ু.এস.দি. ২ বিলিয়ন) “কোভিদ-১৯ ইম্মর্জেন্সি অমসুং হেলথ সিস্তেম পেকেজ’” অসি ২০২০গী এপ্রিল ২২দা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রে। স্তেত অসি করোর ৯.৮১ হাইদ্রোছাইক্লেোরোক্বুইন তেব্লেত অমসুং ভেন্তিলেতর ২৮,৪৭৬ য়েন্থোকখি।
স্তেতকী ওইবা মরিক চুম্বা হকশেলগী চেকশিন্নবা তৌরিবাশিং অদুদা “প্রধান মন্ত্রী গরীব কালয়ান পেকেজ অসি মখাগা পীরি:
পি.এম.জি.কে.পি.গী মতুং ইন্না কোভিদ-১৯গী মরম্না লৈখিদ্রবা হকশেলগী থবক শুবগী মশীং: ইনসুরেন্স স্কীম
স্তেত/য়ু.তি. খায়না পীবা লিস্ত (১১.০৯.২০২০গী মতুং ইন্না)
সেঃ নঃ
স্তেত/য়ু.তি.
দোক্তর
এ.এন.এম/এম.পি.ঐচ.দবল্যু.
এ.এস.ঐচ.এ.
অতৈ
অপুনবা
১
আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
১
0
0
0
১
২
অন্দ্র প্রদেশ
৫
৫
১
১
১২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
0
0
0
0
0
৪
আসাম
১
0
0
৪
৫
৫
বিহার
৪
১
১
0
৬
৬
চান্দিগর
0
0
0
0
0
৭
ছত্তিসগর
২
0
১
১
৪
৮
দিল্লী
৩
0
0
৫
৮
৯
গুজরাত
৫
৬
২
১
১৪
১০
হারিয়ানা
২
0
0
0
২
১১
হিমাচল প্রদেশ
0
0
১
০
১
১২
জম্মু অমসুং কাস্মির
২
0
0
১
৩
১৩
ঝরখন্দ
২
২
১
১
৬
১৪
কর্নাতকা
২
০
১
১
৪
১৫
কেরালা
0
0
0
১
১
১৬
মধ্যা প্রদেশ
৩
0
0
৪
৭
১৭
মহারাস্ত্র
৬
৩
0
১২
২১
১৮
মিজোরাম
0
0
0
২
২
১৯
ওরিশা
৩
১
0
১
৫
২০
পঞ্জাব
১
২
১
১
৫
২১
পুদুচেরী
0
0
0
0
0
২২
রাজস্থান
২
৫
0
১
৮
২৩
তামিল নাদু
৫
৩
0
২
১০
২৪
তেলঙ্গনা
৩
0
৩
১
৭
২৫
উত্তর প্রদেশ
৮
0
0
১
৯
২৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪
৪
২
৪
১৪
অপুনবা
৬৪
৩২
১৪
৪৫
১৫৫
স্তেতকী মিনিস্তর (হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র), শ্রী আশ্বিনি কুমার চৌবেনা অইবা ওইনা রাজ্যা সভাদা ঙসি পাউখুম পীখি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Fatalities amongst Healthcare Workers
15 SEP 2020 3:01PM by PIB Delhi
Health is a State subject. Such data is not maintained at Central level by Ministry of Health and Family Welfare. However, database of those seeking relief under the “Pradhan Mantri Garib Kalyan Insurance Package” is maintained at national level.
Ministry of Health and Family Welfare provided guideline on Infection Prevention and Control practices to the State Governments. Training was conducted for all the States in the month of March 2020. A training plan was also conveyed to States to complete training up to district level by 20th March 2020.
Training on Infection Prevention and Control was also made available for all category of healthcare workers on the iGoT platform.
States were asked to constitute Infection Prevention and Control committees. Hospitals were also to identify a nodal officer who will monitor the healthcare workers and review their exposure status. High risk exposures are placed under quarantine for 7 days. Based on their exposure/clinical profile such doctors, nursing officers and other health workers, a decision shall be taken by the Nodal Officer/Head of the Department (or his appointed Sub-committee) for further period of one week. An advisory for managing health care workers working in COVID and Non-COVID areas of the hospital was issued by Ministry of Health and Family Welfare on 18th June, 2020.
Guidelines on rational use of PPEs for hospital and community settings (including front line workers) were issued on 24.03.2020. These guidelines followed a risk based approach and recommended type of PPE that needs to be used in high and low risk areas.
The healthcare workers were provided with hydroxychloroquine for prophylaxis and prevention of infection.
N-95 masks and triple / double ply masks were brought under price control.
Export of PPEs, N 95 masks, triple/ double ply medical masks, goggles and visors were banned till such time we were self-reliant.
The package of Rs 15000 crores (USD 2 Billion) under “India COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package” was been approved by the Cabinet on 22nd April, 2020. The funds and commodities are allocated to the states under various components including Emergency COVID-19 response. The States were supported with 9.81 Crore tablets of Hydroxychloroquine and 28,476 ventilators supplied to States/UTs.
Initial part of the Pandemic, there were concerns on non-availability of protective gears. However, with Government of India stepping in to enhance capacity and allocating PPE to States as per need, this concern was addressed. States/UTs were provided with 3.05 crore N-95 masks and 1.2 Crore PPE kits.
State-wise details of number of health care workers for whom the relief has been sought under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package” is given below:
No. of Health workers died due to COVID-19 as per PMGKP: Insurance Scheme
State/UT wise List (As on 11-09-2020)
S. No.
State/UT
Doctors
ANM/MPHW
ASHA
Others
Total
1
Andaman & Nicobar
1
0
0
0
1
2
Andhra Pradesh
5
5
1
1
12
3
Arunachal Pradesh
0
0
0
0
0
4
Assam
1
0
0
4
5
5
Bihar
4
1
1
0
6
6
Chandigarh
0
0
0
0
0
7
Chhattisgarh
2
0
1
1
4
8
Delhi
3
0
0
5
8
9
Gujarat
5
6
2
1
14
10
Haryana
2
0
0
0
2
11
Himachal Pradesh
0
0
1
0
1
12
Jammu & Kashmir
2
0
0
1
3
13
Jharkhand
2
2
1
1
6
14
Karnataka
2
0
1
1
4
15
Kerala
0
0
0
1
1
16
Madhya Pradesh
3
0
0
4
7
17
Maharashtra
6
3
0
12
21
18
Mizoram
0
0
0
2
2
19
Odisha
3
1
0
1
5
20
Punjab
1
2
1
1
5
21
Puducherry
0
0
0
0
0
22
Rajasthan
2
5
0
1
8
23
Tamil Nadu
5
3
0
2
10
24
Telangana
3
0
3
1
7
25
Uttar Pradesh
8
0
0
1
9
26
West Bengal
4
4
2
4
14
Total
64
32
14
45
155
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.