শেল-থুম মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লান্থেংননবগীদমক রাজ্যশিংদা থাদখিবা শেনফম
14 SEP 2020 5:39PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎকা মরী লৈননা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা এপ্রিল ৩, ২০২০দা মাংজৌননা রাজ্যশিংনা লাইচৎ অসিবু থেংননবগীদমক স্তেৎ দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দগী অহানবগী তাংকক্কী ওইনা লুপা করোর ১১,০৯২ থাদখি। হায়রিবসি কেন্দ্রগী ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহংদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।
অহেনবা মরোল পীরদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা ২০২০-২১গী গ্রোস স্তেৎ দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)কী অহেনবা চাদা ২ পুবগী অয়াবা পীরি। জি.এস.দি.পি.গী অহেনবা পুবা য়ারিবা চাদা ২ অসিদগী, রাজ্যশিংদা ২০২০-২১গী ওপন মার্কেৎ বরোইং (ও.এম.বি.)গী ওইনা চাদা ০.৫০ পীদুনা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অয়াবা পীখি।
মহাক্কী অইবা পাউখুম অদুদা, শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা থদখিবা ফন্দগী অকুপ্পা মরোলশিংসু এনেক্সর -১দা অমসুং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা ২০২০-২১গী অহেনবা চাদা ০.৫০গী জি.এস.দি.পি. পীখিবগী অকুপ্পা মরোলসু এনেক্সর-২দা পীরি।
এনেক্সর-১
এনেক্সর-২

Ministry of Finance
Amount released to States to combat COVID-19
14 SEP 2020 5:39PM by PIB Delhi
Keeping in view the Covid-19 Pandemic, the Government of India released the 1st instalment of State Disaster Response Fund (SDRF) amounting to Rs. 11,092 crore to State Governments on 3rd April, 2020 in advance to strengthen the States to deal with the pandemic. This was stated by Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs in response to a written question asked in the Lok Sabha today.
Giving more details, Shri Thakur said that State Governments have been allowed additional borrowing limit of up to 2 per cent of Gross State Domestic Product (GSDP) for the year 2020-21. As against the additional borrowing limit of 2% of GSDP, consent for borrowing of 0.50 per cent of GSDP amounting to Rs.1,06,830 crore has already been issued to the States to raise Open Market Borrowing (OMB) during the year 2020-21.
In his written reply, Shri Thakur said that State-wise details of the funds released is at Annexure-I and State-wise details of additional borrowing of 0.5 per cent of GSDP issued to the State for the year 2020-21 is enclosed at Annexure-II.