Ministry of Petroleum & Natural Gas
Establishment of Biofuel Stations
14 SEP 2020 2:20PM by PIB Delhi
The Government has notified the National Policy on Biofuels-2018 on 4th June 2018. This policy has laid out indicative targets of achieving 20% blending of ethanol in petrol and 5% blending of biodiesel in diesel in the whole country by 2030.
The procurement of ethanol under the ethanol blended petrol (EBP) programme has increased from 38 crore litres to during ethanol supply year (ESY) 2013-14 to almost five times to 188.6 crore litres during ESY 2018-19.
The important measures taken to increase the production of ethanol for blending include:
(i) Encouraging production of ethanol from sugarcane juice and sugar/ sugar syrup.
(ii) Fixing remunerative ex-mill price of ethanol from various feed stocks.
(iii) Extending interest subvention to distilleries.
(iv) Amendment to Industries (Development & Regulation) Act, 1951, for free movement of denatured ethanol for Ethanol Blended Petrol (EBP) Programme.
(v) Reduction in Goods & Service Tax on ethanol meant for EBP Programme from 18% to 5%.
(vi) Extension of EBP Programme to whole of India except island UTs of Andaman Nicobar and Lakshadweep with effect from 01.04.2019.
(vii) Enhancing ethanol storage at Oil Marketing Companies locations.
(viii) Formulating an “Ethanol Procurement Policy on a long-term basis under Ethanol Blended Petrol (EBP) Programme”.
In the Ethanol Supply Year (ESY) 2019-20 (1st December 2019 to 30th November 2020) the Oil Marketing Companies have released Letter of Intents for procurement of 205.92 crore litre 1st Generation ethanol till 07.09.2020.
Government, to further augment ethanol supplies, allowed procurement of second generation ethanol produced from other non-food feedstock like cellulosic and lingo-cellulosic materials including petrochemical route. Accordingly, Oil PSUs have planned to establish twelve 2G Ethanol Bio-refineries in 11 States of the country.
Fuels blended with biofuels are marketed by Public Sector Oil Companies from all existing retail outlets across the country (except Lakshadweep and Andaman & Nicobar Islands) based on their availability.
Further, to promote the sale of biofuels from new retail outlets, revised guidelines were released by the Government on 08.11.2019.
In these guidelines, the authorized entities in addition to conventional fuels, are required to install facilities for marketing at least one new generation alternate fuels like Compressed Natural Gas (CNG), biofuels, Liquefied Natural Gas (LNG), electric vehicle charging points etc. at their proposed retail outlets (RO) within three years of operationalization of the said outlet subject to the entity complying with various other statutory guidelines.
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Lok Sabha today in a written reply.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
বাইওফুএল স্তেসনশিং লিংখৎপা
14 SEP 2020 2:20PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা জুন ৪, ২০১৮দা বাইওফুএলস-২০১৮গী মতাংদা নেস্নেল পোলিসী অমগী ৱারোল অমা থোকখ্রবনি। পোলিসী অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা ইং ২০৩০ ফাওবগী মনুংদা পেত্রোলদা ইথানোল য়ানবগী ২০% অমসুং দিজলদা বাইওদিজল য়ানবগী ৫% চাং য়ৌনবা পান্দম অমা থমখিবনি।
ইথানোল য়াল্লবা পেত্রোল (ই.বি.পি.)গী মখাদা ইথানোল লৈবগী থৌওং অসি ইথানোল পীবগী চহি (ই.এস.ৱাই.) ২০১৩-১৪দা ওইরম্বা লীতর করোর ৩৮ ওইরম্বা অসুদগী ই.এস.ৱাই. ২০১৮-১৯দা শরু মঙাগী চাংদা হেনগত্তুনা লীতর করোর ১৮৮.৬তা হেনগৎখি।
য়ানশিন্নবা থৌওংগীদমক্তা ইথানোল শুংবা হেনগৎহন্নবা পায়খৎখিবা মরু ওইবা খোঙথাংশিং অদুদা য়াওবশিং অদু মখাদা পীরিঃ
১) চুহিং অমসুং চিনি মহিদগী ইথানোল পুথোকপদা পুক্নিং থৌগৎপা।
২) তোঙান তোঙানবা ফীদ স্তোকশিংদগী ইথানোল লৈবগী এক্স-মিলদা হঞ্জিংদবা মমল লেপ্পা।
৩) দিস্তিল্লরীশিংদা ইন্তরেস্ত কোকপগী থৌওংশিং।
৪) ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল প্রোগ্রাম (ই.বি.পি.)গী মখাদা দিনেচরদ ইথানোল পুথোক পুশিন তৌবদা কোমথোক্নবা ইন্দস্ত্রীজ (দিবেলপমেন্ত অমসুং রীগুলেসন) এক্ত, ১৯৫১দা শেমদোকপা।
৫) ই.বি.পি. প্রোগ্রামগী পুথোকপা ইথানোলগী গুদস অমসুং সর্বিসে তেক্সতা ১৮%দগী ৫%দা হন্থবা।
৬) ই.বি.পি. প্রোগ্রাম্বু অন্দমান অমসুং নিকোবর অমসুং লক্ষদ্বীপকী য়ু.তি.শিং নত্তনা ভারত পুম্বগী মফমশিংদা ১/৪/২০১৯দগী চৎনহনখিবা।
৭) ওইল মার্কেতিং কম্পেনীশিংগী মফমশিংদা ইথানোল থমফম হেন্না ফগৎহনবা।
৮) ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল (ই.বি.পি.) প্রোগ্রামগী মখাদা তুং কোইনা চৎনগদবা ইথানোল লৈবগী পোলিসী অমা শেম্বা।
ইথানোল সপ্লাই তৌবগী চহি (ই.এস.ৱাই.) ২০১৯-২০গী ওইনা (দিসেম্বর ১, ২০১৯দগী নবেম্বর ৩০, ২০২০) ওইল মার্কেতিং কম্পেনীশিংনা ৭/৯/২০২০ ফাওবগী মনুংদা অহানবা জেনেরেশনগী ইথানোল লীতর করোর ২০৫.৯২ লৈনিংবগী অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে।
সরকারনা ইথানোলগী সপ্লাইদা হেনগৎহন্নবা হায়দুনা পেত্রোকেমিকেল রৌৎ য়াওনা সেলুলোসিক অমসুং লিঙ্গো-সেলুলোসিক মেতরীএলগুম্বা নন-ফীদ স্তোক্কুম্বদগী পুথোকপা ২শুবা জেনেরেসনগী ইথানোল লৈশিনবা য়াবগী অয়াবা পীখ্রে। মসিগী মতুং ইন্না ওইল পি.এস.য়ু.শিংনা লৈবাক অসিগী রাজ্য ১১দা ২জি. ইথানোল বাইও-রীফাইনরী ১২ লিংখৎনবা থৌরাং তৌখ্রে।
বাইওফুএলশিংগা য়ানশিন্নরবা ফুএলশিং অসি পব্লিক সেক্তর ওইল কম্পেনীশিংনা ফুএলশিং অসি ফংবগী মতুং ইন্না লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা রিতেল আউৎলেতশিংদগী (অন্দমান অমসুং নিকোবর অমসুং লক্ষদ্বীপকী য়ু.তি.শিং নত্তনা) য়োনবগী থবক চত্থরি।
মখা তাবা ওইনা অনৌবা আউৎলেৎশিংদগী বাইও-ফুএল য়োনবদা খুমাং চাউশিলহন্নবা হায়দুনা সরকারগী শেমদোক্লবা কাঙলোনশিং অসি ৮/১১/২০১৯দা ফোঙখি।
মসিগী চৎন-কাঙলোনশিং অসিদা হৌজিক মীয়াম্না শিজিন্নরিবা ফুএলশিংগী মথক্তা য়োনবগী অয়াবা পীরবা এন্তাইতীশিং অসি য়োন্নবা রিতেল আউৎলেৎ অসিনা থবক হৌবগী চহি ৩গী মনুংদা কম্প্রেসদ নেচরেল গ্যাস (সি.এন.জি.), বাইওফুএল, লিক্বিফাইদ নেচরেল গ্যাস (এল.এন.জি.)কুম্বা অনৌবা জেনেরেসনগী অলতর্নেতিব ফুএলগী য়োনফমগী খুদোংচাবা লৈহনবগা লোইননা এলেক্ত্রিক গারিগী চার্জিং পোইন্তনচিংবা কয়া আউৎলেৎ অসিদা লৈহন্দুনা য়োনগদবা এন্তাইতীশিং অসিগী মরী লৈনবা কাঙলোনশিং ইনবা থৌওংশিং পাঙথোক্কদবনি হায়না পল্লি।
মথক্তা পনখ্রিবা পাউদমশিং অসি কেন্দ্রগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রী শ্রী ধরমেন্দ্র সিংহ প্রধান্না ঙসি লোক সভাদা অইবা ৱারোল অমা ওইনা পীরকখিবনি।